Typisk turbulent Norisring

DTM serien var nået til Norisring, som stort set altid er garant for nogle turbulente racerløb.

Nico Müller havde sikret sig Pole Position. Men allerede herefter startede forvirringen. Philipp Eng havde kørt 2. hurtigste tid, men havde en straf på 3 startpladser, da han havde blokeret en anden kører i kvalifikationen. Loic Duval skulle have startet treer men holdet brød Parc Ferme reglerne efter kvalifikationen, og skulle derfor starte næstsidst – lige foran Audi holdkammerat Mike Rockenfeller som led samme skæbne, efter at have kvalificeret sig 8’er.

Derfor hed startopstillingen Nico Müller, Bruno Spengler, mesterskabsførende Rene Rast, Joel Eriksson og Philipp Eng. Jamie Green var tilbage i feltet, efter sin blindtarmsoperation, og skulle starte løbet fra 8. pladsen.

Nico Müller
Photo: JJ Media

Sol fra en næsten skyfri himmel og 30 graders lufttemperatur, ville give kørerne og bilerne en masse udfordringer.

Dramatikken startede allerede da de 5 røde lamper slukkede, da Rene Rast slet ikke kom afsted. Heldigvis undgik alle de andre biler ham, så der ikke skete nogen sammenstød.

I første sving var der ballade mellem Sheldon van der Linde, Joel Eriksson, Jamie Green og Marco Wittmann. De 3 BMW kørere bankede skærme med hinanden, men kom da nogenlunde ud af første sving alligevel – dog bag Green. Helt så godt gik det det ikke længere tilbage, hvor Ferdinand Habsburg, Paul Di Resta og Pietro Fittipaldi havde kontakt med hinanden. Det gik værst for Fittipaldi, som knækkede højre hjulophæng, og måtte parkere bilen.

Joel Eriksson, Ferdinand Habsburg og Mike Rockenfeller pittede efter første omgang, mens Robin Frijns og Marco Wittmann ventede til omgangen senere. Daniel Juncadella, Rene Rast og Jake Dennis var inde på 3. omgang.

Netop som de tre var kommet ind, blev der kaldt Safety Car på banen, for Fittipaldis strandede bil.

Joel Eriksson
Photo: JJ Media

Rast var den første mand på banen, som havde været inde til det obligatoriske pitstop, og genstartede løbet i 10. position.

Det blev en vild genstart af løbet, hvor der kom tre biler ved siden af hinanden gennem adskillige af svingene. Det gik galt i Sving 4, hvor Timo Glock blev spundet rundt af holdkammerat Sheldon van der Linde. Jonathan Aberdein ramte den strandede Glock, hvilket kostede baghjulsophænget på Glocks BMW – men han kunne få bilen humpet tilbage bag dækmuren, så vi undgik endnu en Safety Car.

Rast og Frijns skulle bare holde snuden fri, og vente på at de andre kørere pittede, for den korte omgang på Norisring, betød samtidig kørerne ville miste en hel omgang ved pitstoppet.

Sheldon van der Linde fik en Drive-through straf for kontakten med Glock.

Green var meget aggressiv gennem feltet, og fik overhalet Eng i en flot udbremsning i Sving 1 omkring 3. pladsen i løbet. Eng valgte at pitte omgangen efter, og faldt helt tilbage på 14. pladsen.

Frijns måtte pitte igen, da en plastikpose havde blokeret et af luftindtagene til bremsekølingen. Bremserne på Norisring bliver så varme, at kørerne har en lille vandbeholder, hvor de kan sprøjte vand på bremserne, for at køle dem. Så at en plastikpose så tager den sidste køling udefra, gjorde det umuligt at fortsætte. Han forsøgte at køre en omgang igen, men bremserne var stadig så varme, at det var umuligt at fortsætte.

Mike Rockenfeller måtte pitte efter knapt en halv times løb, da han ikke havde nogen trækkraft i motoren. Han meldte tilbage over radioen, at han ikke havde fået nogen alarmer eller andet, men at motoren bare ikke ville trække mere. Så en skidt dag for 2013 DTM mesteren.

Daniel Juncadella
Photo: JJ Media

Müller pittede med 29 minutter tilbage af løbet, og overgav dermed føringen til Rast, som var foran Eriksson, Wittmann, Juncadella, Dennis og Habsburg, mens han selv kom ud som 7’er.

Van der Linde kørte pludselig langsomt ude på banen, med en bil som allerede havde fået klø ved kontakten med Glock. Sydafrikaneren måtte dog pitte, og udgå af løbet.

Jake Dennis og Ferdinand Habsburg kunne ikke holde de to hurtige Audi kørere, Nico Müller og Loic Duval bag sig, og måtte derfor strække våben, og afgive 5. og 6. pladserne. Næste mål for Müller var den førende R-Motorsport Aston Martin i form af Juncadella på P4. Juncadella selv lå dog selv tæt på Wittmann, og forsøgte at angribe den dobbelte DTM mester.

Ikke lang tid efter smuttede Spengler også forbi Dennis og Habsburg, som raslede tilbage gennem feltet. Derfor var de også let bytte for Eng, da han overhalede duoen få omgange senere.

Selv om Rast kunne køre løbet med armen i karmen, pressede han alligevel på, og fik efterhånden opbygget en føring på over et halvt minut til Eriksson på P2.

Müller var ikke færdig med at overhale, så han kørte forbi Juncadella ned af langsiden på den ene omgang, mens han bremsede sig forbi Wittmann omgangen efter. Dermed var Polemanden tilbage på podiet, efter det som ellers lignede en håbløs strategi, efter halvdelen af feltet havde pittet allerede inden Safety Car perioden kom efter 3. omgang. Men man måtte bare konstatere, at Audi var totalt suveræne i de varme temperaturer.

Rene Rast
Photo: JJ Media

Efter mange minutters kamp, kom Juncadella endelig forbi Wittmann, som med det samme tabte yderligere pladser til Duval og Spengler. Duval udnyttede den hurtige Audi til at passere Juncadella omgangen efter.

Müller havde fået lukket hullet op til Eriksson, og satte svenskeren under pres gennem de sidste minutter af løbet.

På allersidste omgang dykkede Müller indenom Eriksson i allersidste sving. Men ingen kunne røre Rene Rast ude i front, som vandt med 35 sekunder ned til Nico Müller på P2 og Joel Eriksson på P3.

Daniel Juncadella kørte R-Motorsport Aston Martin raceren hjem på P6.

I morgen køres weekendens andet løb på Norisring – er Audi ligeså dominerende i det løb? Vi må se.

Relaterede nyheder