Kongeræs i Höljes

Den anden halvdel af FIA World Rallycross Championship 2019 startede i svenske Höljes, som er et af de mest traditionsrige steder indenfor Rallycross.

Med danske briller var der ekstra spænding denne gang, da Ulrik Linnemann fik World RX debut i den Honda Civic som han normalvis kører RallyX Nordic med.

Brødrende Timmy og Kevin Hansen førte VM stillingen etter og toer, foran Andreas Bakkerud og Janis Baumanis. Niclas Grönholm var dog på lur lige bagefter.

I Q1 var der drama for Timmy Hansen, som blev skubbet ud i gruset. Det skubbede dækket af hans fælg, så han fik en meget skidt tid i Q1.

Reinis Nitiss havde et kæmpe rul ved starten på hans løb, men kom tilbage i Q2 ved at være hurtigst af alle.

Reinis Nitiss
Photo: FIAWorldRallycross.com

I Q2 gik det ikke meget bedre for Timmy Hansen, da han havde et solospin, men alligevel fik kørt en ok placering hjem.

Andreas Bakkerud var den bedste mand efter lørdagens 2 kvalifikationsrunder, foran Anton Marklund, Kevin Abbring og Kevin Eriksson.

Det havde regnet natten mellem lørdag og søndag, så det var en meget fedtet bane.

Liam Doran blev skubbet rundt i Sving 1 og fik en meget dårlig tid. Timer Timerzyanov blev disket da han havde rørt en floppy.

Timo Scheider spandt på egen hånd i hans heat, og mistede derved en ellers sikker føring. Men banen var utrolig fedtet, hvilket gjorde at kørerne havde store problemer med at holde dem på asfalten.

Kevin Hansen & Niclas Grönholm
Photo: FIAWorldRallycross.com

Weekenden for Linnemann sluttede i Q3. Efter han havde kørt 7. hurtigste tid af alle i Q2, blev han desværre udelukket af både Q3 og Q4, og var dermed færdig for weekenden. Danskeren blev disket i Q3 på grund af at dataloggeren ikke virkede, og i Q4 ramte han en floppy. Ellers havde han kørt 13. og 10. hurtigste tider i de de to kvalifikationsrunder, og havde nok også været i semifinalen – men sådan skulle det ikke gå.

I Q4 spandt Krisztian Szabo af banen, efter kontakt med autoværnet i Joker Lap. Timo Scheider blev diskvalificeret fra Q4 på grund af at have rørt en floppy – og Cyril Raymond rullede bilen efter en kørefejl.

Sebastian Eriksson overraskede alle ved at vinde Q4. Han var med som gæstekører denne gang, så en kæmpe præstation at slå verdenseliten.

Så efter alle kvalifikationsløb var Andreas Bakkerud, Kevin Hansen, Timmy Hansen, Kevin Abbring, Anton Marklund og Kevin Eriksson i Semi 1, mens Sebastian Eriksson, Reinis Nitiss, Niclas Grönholm, Rokas Baciuska, Janis Baumanis og Jere Kalliokoski var i Semi 2. Velkendte navne som Guerlain Chicherit, Liam Doran, Krisztian Szabo, Timo Scheider og Timur Timerzyanov gik glip af Semifinalerne!

Andreas Bakkerud
Photo: FIAWorldRallycross.com

Bakkerud tog starten, mens Timmy Hansen, Marklund og Kevin Eriksson valgte at Joker på allerførste omgang. Der var dramatid på 2. omgang da Bakkerud fik tekniske problemer med Audi raceren. Det gjorde at Kevin Hansen kunne tage føringen af løbet.

Kevin Hansen tog Joker på 4. omgang og kom ud lige foran brormand Timmy. Timmy fik snuden foran, men et par sving senere kom lillebror Kevin forbi igen. Kevin Abbring var den sidste mand til at tage Joker. Han kom ud side om side med Timmy Hansen, men fik klemt sig forbi. Senere på omgangen fik han dog et hug i baghjørnet af Timmy, så han røg af sporet, og Timmy kunne komme forbi.

Men Kevin Hansen vandt Semi 1 foran Timmy og Abbring. Kevin Eriksson, Anton Marklund og Andreas Bakkerud var færdige i weekendens ræs. Bakkerud forklarede efterfølgende at der var gået en trækaksel på bilen, og han dermed ikke kunne kvalificere sig videre til finalen.

Dommerne kiggede på episoden mellem Timmy Hansen og Kevin Abbring – men valgte ikke at gøre mere ved den.

Sebastian Eriksson tog starten på Semi 2 foran Nitiss, mens Baciuska var ude at snitte gruset, men kom tilbage på banen igen. Grönholm og Baumanis tog Joker Lap på første omgang. Kalliokski og Baciuska tog deres Joker midtvejs i heatet, mens Nitiss tog den på 4. omgang, og flettede ind lige bagved Grönholm.

På næstsidste omgang var Eriksson i Joker, og kom ud centimeter efter Grönholm, og pressede finnen maksimalt. 2 sving før mål var Grönholm af banen, og mistede derved føringen til Sebastian Eriksson, som vandt foran Grönholm og Reinis Nitiss. Janis Baumanis, Jere Kalliokoski og Rokas Baciuska var færdige.

Sebastian Eriksson
Photo: FIAWorldRallycross.com

Sebastian Eriksson tog starten, mens Timmy Hansen, Niclas Grönholm, Reinis Nitiss og Kevin Abbring allesammen tog Joker på første omgang. Grönholm blev dog skubbet af banen af Timmy Hansen, og måtte derfor tage en smutvej henover det alternative spor.

Kevin Hansen var i Joker på 3. omgang, og kom ud på P3, efter storebror. De to brødre kørte meget hårdt på hinanden, og der var kontakt mellem de to biler. Det kostede en punktering til Timmy Hansen, som raslede ned gennem feltet.

Sebastian Eriksson jokerede omgangen efter, og kom ud i føring. Kevin Hansen havde dog voldsom fart på Peugeot raceren og fik lukket hullet op til landmanden, og presse ham hele vejen til målstregen. Selvom Eriksson lukkede døren i sidste sving, pressede Kevin Hansen sig op på indersiden, sendte Eriksson på tværs af banen – men valgte trods alt at falde bagved Eriksson igen, da han godt vidste at der ellers lå en straf i vente.

Så Sebastian Eriksson vandt løbet foran Kevin Hansen og Reinis Nitiss. Niclas Grönholm kom hjem på 4. pladsen, efterfulgt af Kevin Abbring og Timmy Hansen.

Dermed to ud af tre gæstekørere på podiet.

Dagens resultat gør at Kevin Hansen gik i føring af VM igen, foran storebror Timmy Hansen, mens Andreas Bakkerud stadig er treer, og nu med Niclas Grönholm som firer.

Team Hansen MJP fører Teammesterskabet foran GRX Taneco og Monster Energy RX Cartel.

Den næste afdeling af FIA World Rallycross Championship køres den 3. og 4. august i canadiske Trois-Rivieres.

Relaterede nyheder