SMP Racing trækker stikket øjeblikkeligt

SMP Racing har valgt at trække stikket på deres LMP1 program med øjeblikkelig virkning.

Det russiske hold, som fik bygget en helt ny LMP1 racer i samarbejde med Dallara til FIA World Endurance Championship 2018/19, oplyser i en pressemeddelelse, at de ikke har mere at opnå i FIA WEC for nuværende.

Målet for dem var at vinde, og de føler at 3. pladsen ved 24 timers løbet på Le Mans for en måned siden, var som en sejr for dem, da de anser det som umuligt at slå Toyota Gazoo Racing.

Udover Le Mans podiet, var teamet også på podiet i England, Kina, USA og Belgien.

SMP Racing #11
Photo: JJ Media

Annonceringen kommer som et lyn fra en klar himmel, da det er mindre end en måned siden, at holdet blev offentliggjort som deltagere i FIA WEC 2019/20 sæsonen. Det er også lidt af et slag i nyrerne for serien, da vi dermed er nede på 6 biler i LMP1 kategorien, hvoraf mindst en af dem er tvivlsom på grund af et budget, som haltede lidt indtil for nyligt. Vi må se om dagens annonceringer påvirker de andre programmer i positiv eller negativ retning.

Der er kun 2 uger til 2019/20 sæsonen går i gang med Prologoen på Circuit de Catalunya og halvanden måned til løbsdebuten på Silverstone, så med mindre at kørerne har fået det at vide på forhånd, står der 6 kørere uden arbejde for de næste 12 måneder – Vitaly Petrov, Mikhail Aleshin, Sergey Sirotkin, Egor Orudzhev, Matevos Isaakyan, Stéphane Sarrazin, og Stoffel Vandoorne. Jenson Button var en del af programmet i 2018, men valgte at fokusere på det japanske Super GT mesterskab samt familielivet, i stedet for langdistanceløbene.

Franske ART Grand Prix har stået for driften af LMP1 bilerne i FIA WEC 2018/19 sæsonen.

SMP Racing har også tidligere deltaget i European Le Mans Series samt FIA WEC med en LMP2 bil af enten egen herkomst eller en indkøbt Dallara, men det program lukkede ned efter 2018 sæsonen.

Relaterede nyheder