Kører- og teamændringer i Barcelona

Efter næsten 2 måneders sommerpause, er European Le Mans Series og Michelin Le Mans Cup tilbage på asfalten i næste uge, når Circuit de Catalunya nær Barcelona afholder endnu en dobbelt løbsweekend.

Det er dog ikke alle holdene, der har holdt ferie. Mange af dem var til Le Mans i juni måned, for enten at deltage i 24 timers løbet eller i Road To Le Mans supportløbet for GT3 og LMP3 biler.

Flere af holdene har haft aftaler med kørere, som løb til og med Le Mans løbet, hvorefter de skal nye folk i bilerne.

I ELMS har Inter Europol Competition #34 i LMP2 klassen fået nye 3. kører. Leo Roussel er desværre ikke rask endnu, til at kunne hoppe i bilen. Derfor skal Jakub Smiechowski og Dani Clos dele bil med Adrien Tambay. Tambay har ikke været aktiv på den internationale scene siden han kørte for Audi Sport i DTM i 2012-2016.

Algarve Pro Racing har skiftet Mark Patterson ud med Olivier Pla i #25. Det har vi tidligere omtalt her.

IDEC Sport #27 har skiftet Erik Manis ud med William Cavailhes. #27 er gentleman bilen af de to IDEC Sport biler, så vi skal ikke forvente at de kommer til at blande sig i topstriden.

G-Drive Racing #26, Inter Europol Competition #34, OREGON Team #10
Photo: JJ Media

Nielsen Racing #8 i LMP3 klassen har skiftet Nobuya Yamanaka ud med Nick Adcock. Yamanaka har måtte springe denne afdeling over grundet arbejde. Adcock hopper ind, og skal dele bil med James Littlejohn. Adcock og Littlejohn delte allerede bilen i Asian Le Mans Series, så de to kender allerede hinanden.

ACE1 Villorba Corse #18 er nyt hold i ELMS, hvor de stiller op med japanske Yuki Harata og italienske Alessandro Bressan i LMP3 kategorien.

I GTE kategorien har Ebimotors Porsche #80 har skiftet Sebastien Fortuna ud med tyske Edward-Lewis Brauner.

Og med danske briller, er der kommet et interessant skifte hos Team Project 1 Porsche #56. Giorgio Roda sidder ikke længere i bilen i Barcelona, men bliver erstattet med David Heinemeier Hansson. Heinemeier Hansson har tidligere kørt Porsche i FIA WEC i 2016, hvor han kørte for Abu Dhabi-Proton Racing. Netop Team Project 1 opgraderer til to Porsche racere i FIA WEC 2019/20, så det kan meget vel være en lille test forud for et eventuelt samarbejde i FIA WEC.

I Michelin Le Mans Cup sker der også ændringer blandt danskere. KEO Racing har skiftet hele kørerbesætningen, så Johan Jokinen gør comeback i LMP3 raceren med nummer 43 på siden. Han får følgeskab af Adrien Costa. Der er dog ikke nogen større dramatik omkring skiftet, da det allerede inden sæsonen blev annonceret at Michael Markussen og Joakim Frid kun skulle køre til og med Le Mans løbet.

United Autosports #23
Photo: JJ Media

Faktisk er det kun 12 af de 21 hold i LMP3 som stiller op med præcis samme kørerlineup som på Monza.

Det ser helt anderledes ud i GT3, hvor alle 9 hold har de samme to kørere med. Den eneste ændring er at Scuderia Villorba Corse Lamborghini #83 ikke er at finde på banen. Men som tidligere nævnt er Villorba Corse så i stedet aktive med et nyt program i LMP3 i ELMS. De er et hold som har gjort en forretning ud af at drive og leverer mekanikere til sportsvogns programmer. Det var også dem som hjalp Cetilar Racing i ELMS samt til og med Le Mans i år.

Både European Le Mans Series og Michelin Le Mans Cup skal køre løb lørdag den 20. juli, hvor LMC har et løb om eftermiddagen, mens ELMS har et aftenløb.

Relaterede nyheder