Racing Team Nederland erstatter hollænder med hollænder

Racing Team Nederland er i gang med at gøre klar til den kommende FIA World Endurance Championship 2019/20 sæson, ved at få de sidste detaljer på plads.

Tidligere på året blev det offentliggjort, at de starter et nyt samarbejde med TDS Racing, som skal drive en ORECA 07 for holdet. I sidste uge var Guido van der Garde, Nyck de Vries og Frits van Eerd på Motorland Aragon for at teste bilen for allerførste gang.

Holdet har kørt med en Dallara P217 indtil nu, men holdejer van Eerd besluttede sig for at skifte til ORECA versionen, da den har vist sig at være hurtigere end Dallara modellen, og ikke mindst nemmere at køre for Am køreren.

Til åbningsløbet blev det dog ikke Guido, Nyck og Frits som kommer til at køre den nye #29. De Vries kører også FIA Formula 2, og der er datosammenfald med deres Spa Francorchamps afdeling. Derfor har holdet måtte indhente en reserve.

Racing Team Nederland #29
Photo: JJ Media

Deres hollandske stolthed er ekstremt høj (på trods af at de har valgt franske TDS Racing til at drive bilen), og erstatter derfor den unge racerkører med endnu en ung hollænder.

Job van Uitert bliver tredje kører for holdet på både Silverstone, men også Shanghai løbet. i Shanghai er det dog teamejeren selv om ikke kan være til stede.

Van Uitert er forsvarende LMP3 mester i European Le Mans Series, og blev derefter headhuntet af G-Drive Racing #26 til deres ELMS program.

G-Drive Racing #26 bliver dog også drevet af TDS Racing, så hollænderen skal blot have en anden køredragt på, men ellers ser alting ud som normalt.

Han får travlt på Silverstone, da der både er ELMS og FIA WEC den weekend, men til alt helt køres de 4 timers ELMS løb lørdag, mens FIA WEC løbet på samme længde køres søndag eftermiddag.

Relaterede nyheder