Fantastisk Porsche kamp på Silverstone

Porsche Mobil 1 Supercup var taget til Silverstone i Storbritannien til 2019 sæsonens 4. afdeling.

Ayhancan Güven havde taget Pole Position for første gang i PMSC, foran Florian Latorre, Jaxon Evans, Mikkel Overgaard Pedersen, Larry Ten Voorde og Julien Andlauer. De 6 kørere skiftes til at værre øverst på listen, i en kvalifikation, hvor det var allersidste flyvende omgang som afgjorde startplaceringerne.

Mesterskabsførende Michael Ammermüller var helt tilbage på 9. startposition, så Andlauer og Pedersen havde rig mulighed for at hente ind på den forsvarende mester i stillingen. Top 18 i kvalifikationen var adskilt af mindre end 0,9 sekund, så selv den mindste fejl ville koste mange pladser.

Trods drivende sorte skyer, var banen tør til de 32 startende biler. Det store antal biler gjorde også at de sidste biler skulle starte halvvejs rundt i opløbssvinget.

Ayhancan Güven
Photo: Porsche Motorsport

Güven fik den bedste start, men Evans kom ind på andenpladsen allerede inden først sving. Mikkel O forsøgte at angribe 3. pladsen, men mistede en placering til Andlauer få sving senere.

Kantadhe Kusiri havde et solospin i midterfeltet, men heldigvis kom alle andre biler udenom ham.

Joey Mawson havde en lille tur gennem gruset, men kom tilbage på banen, uden at tabe nogen placeringer.

Mikkel O. måtte også afgive en placering til ten Voorde, så danskeren nu var på 6. pladsen.

Ammermüller havde kun vundet en enkelt placering i løbet af de første to omgange, hvilket betød at Andlauer var på vej mod en potentiel mesterskabsføring.

Mawson fik kæmpet sig forbi Pedersen på 3. omgang, og der gik desværre ikke længe inden at han kom under pres fra Ammermüller.

Latorre fik overhalet Evans udenom i det ultrahurtige Copse sving, og kunne herefter sætte jagten ind på Güven.

Evans var lidt af en prop i flasken, da Andlauer også kom forbi kort tid efter. Herefter var det ten Voorde som lagde newzealænderen under pres.

Gæstekører Ewan Taylor havde et solospin, men kom hurtigt videre igen.

Ammermüller fik den lyserøde Porsche kastet op på indersiden af Mikkel O. og med et lille bitte skub, kom han forbi danskeren på 6. omgang.

Florian Latorre & Julien Andlauer
Photo: Porsche Motorsport

Tio Ellinas, George Gamble og Dylan Pereira havde en kamp omkring 12. pladsen, som Ellinas blev vinder af. De tre biler brugte alt asfalten og lidt til i den duel, med i typisk Carrera Cup stil. Dommerne kiggede lidt på det, og gav Ellinas en 3 sekunders tidsstraf for at have vundet en plads udenfor asfalten.

Ten Voorde fik også kæmpet sig forbi Evans, men havde mistet 3 sekunder op til top 3 i den duel.

Joey Mawson dykkede indenom Jaxon Evans, men kunne ikke holde bilen på banen, da Mawson spandt rundt, og i stedet tabte 5 pladser, inden han var kørende igen.

Andlauer lavede en fantastisk overhaling udenom Latorre, for enden af Wellington Straight.

Jaap van Lagen kom under pres fra Mawson i kampen om 9. pladsen, men den erfarende hollænder fik afværget den noget yngre konkurrent i første omgang.

Der kom lidt ekstra spænding i løbet på 3. sidste omgang, da der begyndte at falde lidt støvregn over banen. Ikke nok til at gøre asfalten våd, men nok til at gøre kørerne lidt usikre på grebet på banen.

Jaan van Lagen satte Daniel Harper under pres med lidt kontakt, mens Mawson var oppe at ramme bagenden på van Lagen. Alle tre kørere fortsatte dog på de samme positioner.

Ellinas forsøgte at komme forbi Al Faisal Al Zubair, men endte i stedet med at tabe en plads til Dylan Pereira.

Jaxon Evans & Larry ten Voorde
Photo: Porsche Motorsport

Regnen tog stille og roligt til, hvilket gjorde det svært for kørerne gennem hele feltet.

Jean-Baptiste Simmenauer forsøgte en optimistiske overhaling udenom Pereira, men endte i stedet med at få en lufttur, da han ramte en curb – og tabte i stedet tre pladser.

Ayhancan Güven holdt hovedet koldt, og krydsede målstregen som vinder, et halvt sekund foran Julien Andlauer, mens de to havde 5 sekunder ned til Florian Latorre. Sejren var den første til Güven, i hans blot 4. PMSC løb!

Larry ten Voorde, Jaxon Evans, Michael Ammermüller, Mikkel Overgaard Pedersen, Daniel Harper, Joey Mawson og Jaap van Lagen sluttede top 10.

Julien Andlauer har nu taget føringen af mesterskabet, foran Michael Ammermüller, mens Ayhancan Güven er rykket op som treer. Mikkel O. er på en delt 4. plads, som han deler med Florian Latorre.

Porsche Mobil 1 Supercup er tilbage på banen igen om 14 dage, når serien skal køre på Hockenheimring i Tyskland.

Relaterede nyheder