Nye farver og nye sammensætninger i FIA WEC

FIA World Endurance Championship 2019/20 starter så småt op i næste uge, hvor der køres to dages Prolog på den spanske Circuit de Catalunya bane.

Derfor begynder holdene også at offentliggøre mere og mere omkring deres programmer i den nye sæson. Siden vi sidst skrev om nogle af kører sammensætningerne i sidste uge, er der kommer lidt flere til.

High Class Racing #33 har offentliggjort alle tre kørere til deres nye FIA WEC LMP2 program. Det bliver som tidligere nævnt Anders Fjordbach og Mark Patterson, mens de får japanske Kenta Yamashita med som tredje mand. Yamashita er rigtig interessant, da han er en del af Toyota Gazoo Racing junior programmet. Han vandt det japanske Formel 3 mesterskab i 2016, og fører i øjeblikket Super GT mesterskabet i GT500 klassen for Lexus. Toyota har meget stor tiltro til ham, men har ikke nogen plads til ham på LMP1 holdet, hvor reservekører pladsen i øjeblikket er besat af Thomas Laurent. Derudover passer GT500 bilerne og LMP2 bilerne næsten i hastighed og teknologi.

High Class Racing #33
Graphics: High Class Racing

Samtidig har holdet offentliggjort et design, som til forveksling ligner det som Duqueine Engineering bruger i European Le Mans Series – det er i hvert fald sort og blå som går igen i begge designs.

Racing Team Nederland #29 har allerede de tre kørere på plads, og har haft det længe – Giedo van der Garde, Frits van Eerd, Nyck de Vries. I dag er bilernes farver offentliggjort, uden de store overraskelser. Gule og sorte farver, og store Jumbo klistermærker – surprise surprise.

I LMP2 klassen har Jackie Chan DC Racing #38 også fået hele holdet på plads. Ho-Pin Tung og Gabriel Aubry får følgeskab af Will Stevens, som kørte anden halvdel af 2018/19 sæsonen i #37. Med den line-up kan vi roligt gå ud fra at holdet kommer til at være med allerforrest i feltet, såfremt de undgår uheld og mekaniske problemer. De tre kørere er gode nok til at sidde i en LMP1 racer, men er heldige med at Aubry har fået en sæson mere som Sølvkører, inden han med stor sandsynlighed bliver opgraderet ved årsskiftet. En eventuel opgradering får dog ikke indflydelse på den igangværende sæson, så de kan køre sæsonen færdig med ro i sindet.

I GTE Pro har Aston Martin Racing bekræftet sammensætningerne i begge biler. Nicki Thiim og Marco Sørensen fortsætter i #95, mens Alex Lynn og Maxime Martin fortsætter i #97.

AF Corse har endnu ikke bestemt sig for hvem der skal køre i #71 sammen med Davide Rigon. Til Barcelona Prologen kommer Miguel Molina til at sidde i bilen, men han er ikke bekræftet til Silverstone. Det hele afhænger formentlig af hvad Sam Bird bestemmer sig til – Ferrari eller Formel E, og om de 3 nuværende datosammenfald kommer til at forblive der.

Racing Team Nederland #29
Graphics: Racing Team Nederland

Team Project 1 har sat nogle flere navne på i de to biler i GTE Am. Mesterskabsvindende Egidio Perfetti får følgeskab af David Heinemeier Hansson og Matteo Cairoli i #56. Dermed kommer tre erfarende Porsche kørere (DHH startede racerkarrieren i Porsche, og kørte også Porsche i FIA WEC 2016) til at sidde i bilen, og burde have gode chancer for at forsvare mesterskabet. Hvis da ikke lige holdkammeraterne i #57 kommer med en måske ligeså stærk sammensætning. Til Barcelona Prologen er Patrick Lindsey skrevet på bilen, men er ikke skrevet på til Silverstone. Det er Jörg Bergmeister til gengæld. Lindsey og Bergmeister var de to andre som vandt mesterskabet sammen med Perfetti. 3. køreren i #57 er stadig ukendt.

Red River Sport Ferrari #62 har hele tiden haft Johnny Mowlem og Bonamy Grimes skrevet på, og de får nu officielt følgeskab af Charlie Hollings. Hollings er 37 år og har været racerkører og coach gennem mange år, men har stadig status som sølvkører, og derfor passer han perfekt ind i en GTE Am bil.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77 byder helt som ventet på Christian Ried, som igen får følgeskab af Matt Campbell. Deres 3. mand er dog endnu ukendt, da Julien Andlauer nu er blevet opgraderet fra Sølv til Guld kører. De SKAL bruge en bronze eller sølvkører mere i bilen, for at kunne køre med i GTE Am.

I #88 er Thomas Preining skrevet på som den eneste mand indtil videre. Han skal ligeledes have følgeskab af en Sølv og en Bronzekører.

TF Sport Aston Martin #90 har bekræftet hele holdet. Salih Yoluc og Charlie Eastwood får genvalg, og så skal de to have fast følgeskab af Jonny Adam gennem hele sæsonen. Sidste år var Adam lidt inde og ude af bilen henover sæsonen, alt efter om han skulle hjælpe #97 i GTE Pro – men i denne sæson hører han til #90 sæsonen igennem.

AF Corse Ferrari #83
Graphics: AF Corse

Der kan sagtens være en overraskelse i vente hos Aston Martin Racing #98. Det er ikke nogen overraskelse at Paul Dalla Lana er tilbage i bilen – han ejer bilen. Overraskelsen er hans holdkammeraterne indtil videre hedder TBA og TBA på Silverstone. Til Barcelona testen skal Darren Turner, Ross Gunn, Mathias Lauda og Matthieu Vaxiviere prøve bilen af, ved siden af Dalla Lana. Mens Gunn og Lauda er Sølvkørere, er både Turner og Vaxiviere henholdsvis Platin og Guld. Så de to resterende kørere skal formentlig findes mellem disse fire. Pedro Lamy har været fast mand i #98 gennem mange år, men er slet ikke at finde på hverken Barcelona eller Silverstone listen.

Vi slutter med et kig på LMP1 klassen. Her er ikke så meget nyt at berette, udover Thomas Laurent får lov til at prøve bilen i levende live til testen i Barcelona. På Silverstone er det dog de faste makkerpar Mike Conway, Kamui Kobayashi og Jose Maria Lopez i #7, samt Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley i #8. Her skal Laurent for øvrigt køre for Signatech Alpine Elf #36 i LMP2.

Team LNT har endnu ikke fået navne på de 4 af de 6 sæder i deres Ginetta racere, men har stadig Charlie Robertson i #5, og Mike Simpson i #6.

Rebellion Racing har kun tilmeldt en bil til Silverstone, hvilket bekræfter rygterne omkring #3. Holdet har slet ikke nogen kørere skrevet på holdkortet endnu til hverken Silverstone eller Barcelona. Men det er lidt synd at LMP1 klassen aktuelt er nede på blot 5 biler på Silverstone, fra at have været 8 tilmeldte for blot en måned siden. Siden da trak SMP Racing sig som bekendt. Men der har før været godt ræs mellem kun 5 biler i en klasse, så mon ikke også at det går denne gang.

Med dagens annonceringer er vi oppe på 6 faste kørere i FIA World Endurance Championship 2019/20, med Thiim/Sørensen i #95, Michael Christensen som forsvarende Verdensmester i #92, Nicklas Nielsen som ny mand i AF Corse Ferrari #83 i GTE Am, ligesom David Heinemeier Hansson i Team Project 1 Porsche #56, og så Anders Fjordbach ombord High Class Racing #33 i LMP2. Aldrig før har der været så mange danske kørere med fast i FIA WEC – og dermed også sikret en startplads til 24 timers løbet på Le Mans i 2020.

FIA WEC Prologen køres tirsdag og onsdag i næste uge.

Relaterede nyheder