Varm ELMS kval i Spanien

Kvalifikationen til sæsonens 3. afdeling af European Le Mans Series blev kørt på en meget varm Circuit de Catalunya nær Barcelona, og på nær LMP2 kvalen, forløb alt smertefrit.

Hver af de tre klasser fik 10 minutter for sig selv, hvor GTE bilerne var de første på banen.

Det viste sig hurtigt at Ferrari’erne var hurtige i dag, så det blev til en intens duel mellem Spirit of Race #55 og Luzich Racing #51. De skiftes til at forbedre tiderne, indtil Kessel Racing #60 med Andrea Piccini, Claudio Schiavoni og Sergio Pianezzola pludselig sprang op på førstepladsen. #55 kom ind på andenpladsen med Duncan Cameron, Matthew Griffin og Aaron Scott, mens #51 blev treer med Alessandro Pier Guidi, Nicklas Nielsen og Fabien Lavergne som kørere – Pier Guidi kvalificerede bilen.

JMW Motorsport #66 gjorde det til en Ferrari 1-4, mens Team Project 1 Porsche #56 var bedste tyske bil. #56 er interessant med danske briller i denne weekend, da David Heinemeier Hansson er hoppet med i den, som optakt til FIA WEC samarbejdet med samme team.

Kessel Racing Ferrari #60
Photo: JJ Media

Michelle Gatting havde æren af at kvalificere Kessel Racing Ferrari #83, og fik den kørt ind på 6. pladsen, lige foran mesterskabsførende Dempsey-Proton Racing Porsche #77.

I LMP3 klassen blev Norma dominansen endelig brudt, da Mikkel Jensen kørte Eurointernational #11, som han deler med Jens Petersen, ind på førstepladsen. Oregon Team #10 (som er en Norma) med Damiano Fioravanti, Gustas Grinbergas og Lorenzo Bontempelli kom ind på andenpladsen, foran Ultimate #17 (ligeledes Norma) med Mathieu Lahaye, Jean-Baptiste Lahaye og Francois Heriau.

RLR MSport #15 med Martin Vedel Mortensen, Christian Stubbe Olsen og Martin Rich var 14. hurtigste bil i klassen.

Eurointernational #11
Photo: JJ Media

Mens GTE og LMP3 var forløbet helt gnidningsfrit, var der problemer i LMP2.

På første flyvende omgang tabte Nicolas Jamin den blå og sorte Duqueine Engineering #30 på vej ind i Sving 1, og gravede den ned i gruset. Heldigvis skete der ikke nogen skade på bilen, men der kom rødt flag med det samme, så den kunne blive bjerget. Det betød også at alle kørerne måtte køre tilbage til pitten med 80 km/t, uden af have fået sat en tid.

Kvalifikationen kom hurtigt i gang igen, og så gik jagten ind på Pole Position.

IDEC Sport #28 med Paul-Loup Chatin, Memo Rojas og Paul Lafargue var hurtigst af alle, mens Cool Racing #37 med Nicolas Lapierre, Antonin Borga og Alexandre Coigny var bagefter. Lapierre forsøgte at slå Chatins tid, men endte med at tabe bilen ud af chikanen, og holdt helt på tværs af banen. Han fik dog gang i bilen igen, og måtte køre den tilbage til pitten, og kunne derfor ikke forbedre tiden.

IDEC Sport #28, G-Drive Racing #26, Panis Barthez Competition #24
Photo: JJ Media

G-Drive Racing #26 med Jean-Eric Vergne, Job van Uitert og Roman Rusinov var 3. hurtigste bil.

Anders Fjordbach og Dennis Andersen opnåede 15. hurtigste tid af LMP2 bilerne, efter at have været 3. hurtigst i gårsdagens træning.

Temperaturerne kommer dog til at ændre sig markant til løbet, som starter klokken 18.30 i dag. Solen går ned cirka halvvejs i løbet, men hvor stor indflydelse på bilernes og dækkenes opførsel, må vi vente og se. Løbet kan følges på YouTube via dette link.

Relaterede nyheder