Afbrydelsernes løb på Hockenheimring – opdatering 2

Porsche Mobil 1 Supercup 2019 var nået til Hockenheimring til sæsonens 6. afdeling.

Kvalifikationen blev kørt i tørvejr, og blev til en utrolig tæt duel, da størstedelen af feltet allerede kender banen fra Porsche Carrera Cup Deutschland eller tidligere PMSC sæsoner.

Larry ten Voorde havde taget sin første Pole Position, mens Dylan Pereira langt om længe var med oppe foran igen på P2. Michael Ammermüller fra P3, foran Tio Ellinas, Florian Latorre og mesterskabsførende Julien Andlauer.

Mikkel Overgaard Pedersen skulle starte løbet fra ottendepladsen, med en tid som var lidt over et halvt sekund fra Pole. De første 13 biler i feltet var indenfor 1 sekund af Pole, i det 32 bils store felt.

Ten Voorde fik en frygtelig start, og var helt nede på 3. pladsen inden første sving.

Dylan Pereira
Photo: Porsche Motorsport

Mikkel O. til gengæld havde lavet en fantastisk start, og var helt oppe på P4 i Sving 2, med et sent dyk på Tio Ellinas og Florian Latorre.

Mirakuløst kom alle biler igennem hårnålen uden væsentlig kontakt på første omgang.

Pereira var stukket afsted ude i front, mens ten Voorde lagde Ammermüller under hårdt pres.

På anden omgang ramte ten Voorde bagenden af Ammermüller i hårnålen, hvilket gjorde at Pedersen var helt oppe ved de to.

På løbets 4 omgang gik det helt galt i hårnålen. Pedersen havde et kæmpe run på ten Voorde, som han kom forbi under nedbremsningen, men ramte ind i Ammermüller, som havde taget en meget bredere linje ind i svinget. Pedersens forhjulsophæng blev ødelagt, mens Ammermüllers baghjulsophæng var smadret.

Mikkel Overgaard Pedersen
Photo: Porsche Motorsport

Det udløste en Safety Car, da der lå så mange vragdele ude på banen, og ikke mindst Pedersens strandede 911 GT3 Cup racer.

Der kom ekstra krydderi på løbet, da det begyndte at regne lidt, mens bilerne kørte under Safety Car. Med 29 tilbageværende racere på slicks, kunne det gå hen og blive ekstra spændende.

Dylan Pereira førte feltet an, foran Larry ten Voorde og Tio Ellinas – men det var kun ind til Sving 2, hvor regnen stod ned i stænger. Hele feltet var ved at få udbremset sig selv, og Pereira var så langt af banen, at han nærmest var på vej ud på den gamle bane gennem skoven. Derfor røg han ned på 6. pladsen.

Gianmarco Quaresmini og Ayhancan Güven spandt rundt midt i feltet, mens også Roar Lindland, Pontus Fredricsson og Saul Hack var af banen. Med Fredricssons og Hacks biler strandede, blev Safety Car sendt på banen igen.

Rækkefølgen var nu Larry ten Voorde, Tio Ellinas, Julien Andlauer og Florian Latorre.

Løbsledelsen valgte at stoppe løbet, da der var gået så meget tid med oprydningen, plus det ville være for risikabelt at sende nu 26 biler afsted på regnvåd asfalt, på slicks.

Larry ten Voorde
Photo: Porsche Motorsport

Dermed vandt Larry ten Voorde sit første løb i Porsche Mobil 1 Supercup, foran Tio Ellinas, hvilket var det første podie for cyprioten. Julien Andlauer gennemførte løbet på P3, foran Florian Latorre, Jaap van Lagen og dagens måske mest uheldige mand, Dylan Pereira.

Julien Andlauer har nu en 17 points føring i mesterskabet, til Larry ten Voorde. Michael Ammermüller (uden point i dagens løb) er yderligere to point bagude, mens Florian Latorre nu er firer, foran Ayhancan Güven (uden point i dagens løb), Tio Ellinas og Mikkel Overgaard Pedersen (uden point i dagens løb) er nu 7’er.

Der er fortsat fire afdelinger af Porsche Mobil 1 Supercup, så der er stadig 80 vinderpoint at køre om. Det næste løb er allerede om en uge, når der køres på Hungaroring i Ungarn.

 

Opdatering – Dylan Pereira er ny vinder af løbet, da dommerne valgte at bruge resultatet efter 7 omgange, hvilket vil sige før løbet blev genstartet efter den første Safety Car periode. Så Pereira vinder foran Larry ten Voorde og Tio Ellinas.

Opdatering 2 – Der bliver ikke uddelt point i dagens løb, da under 50% af løbsdistancen blev gennemført. Derfor fører Julien Andlauer mesterskabet med 3 point foran Michael Ammermüller og Ayhancan Güven på tredjepladsen. Mikkel O. Pedersen er firer, men har fået 5 startpladser i straf til næste løb om en uge, da han blev vurderet til at være skyld i uheldet.

Relaterede nyheder