Andretti forlænger med Rossi

Andretti Autosport har forlænget kontrakten med Alexander Rossi, så amerikaneren også skal køre Indycar for dem i de næste sæsoner.

Det fremgår ikke præcis hvor lang at kontrakten er, men holdet oplyser blot at det er en flerårig aftale.

Dermed stopper alle spekulationerne omkring Rossi, og et eventuelt skifte til Team Penske. Det har været offentligt kendt at hans kontrakt med Andretti Autosport løb ud med slutningen af 2019 sæsonen, og samtidig har Rossi haft forbindelser med Team Penske i deres Acura program i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor han har været 3. kører i de lange løb.

Rossi har kørt for Andretti Autosport siden 2016, hvor han ankom fra en mere eller mindre mislykket Formel 1 karriere, hos nogle af de langsomste hold. Han fik chancen for at skifte til 2016, og efter en meget middelmådig debut i sæsonens første løb, slog han for alvor sit navn fast ved Indy 500 2016 løbet, som han yderst overraskende vandt.

Herefter gik luften lidt ud af ballonen igen, og 2017 sæsonen var bestemt ikke noget at skrive hjem om, med kun 1 sejr på Watkins Glen. Det ændrede han imidlertid i 2018, hvor han kæmpede med om mesterskabet hele sæsonen igennem, og endte med at slutte toer bag Scott Dixon, efter en intens fight gennem hele sæsonen.

Alexander Rossi
Photo: JJ Media

I 2019 har han indtil videre sikret sig to sejre, og er toer i mesterskabet, lige bagved Josef Newgarden.

Det er positivt at se, at Rossi bliver hos Andretti Autosport, så der fortsat er mindst 3 hold, som kan kæmpe med om mesterskabet. Team Penske er altid titelkandidater, og så har Chip Ganassi Racing som regel også mindst en titelkandidat.

Især Honda er glade for Rossi, og det er også på grund af den forbindelse, at han kører i Acura DPi raceren i IMSA serien, da det ellers er en lidt mærkelig kombination, at køre for to konkurrerende hold.

Samtidig har Andretti Autosport også forlænget med NAPA Autoparts og Autonation, så de bliver de primære sponsorer på bilen i næste sæson.

Alexander Rossi starter dagens NTT IndyCar Series løb på Mid-Ohio Sports Car Course fra anden startposition.

Relaterede nyheder