Indycar får hybrid på bilerne

NTT IndyCar Series træder snart ind i en helt ny tidsalder for ovalsporten.

Fra 2022 sæsonen kommer der helt nye biler, og dertil også et hybridsystem på alle bilerne. Det har serien offentliggjort i dag den 1. august 2019.

Chevrolet og Honda byder hybridsystemerne velkommen, da de helt sikkert også kan bruge det i marketing øjemed.

Den normale forbrændingsmotor og hybridsystemet skal tilsammen give bilerne over 900 hestekræfter, hvoraf nogle af disse skal bruges til Push2Pass systemet.

En bonus ved hybridsystemet er også at man ikke længere behøver eksterne startere til bilerne, men de kan starte sig selv, som man også kender fra Toyota hybridbilerne fra Le Mans. Dermed skulle det gerne være slut med at en kører er gået i stå ude på banen, og skal have hjælpe fra officials for at få bilen startet igen.

Indycar St. Petersburg 2019
Photo: JJ Media

Systemet kommer kun til at lade fra en enkelt kilde, som er bilernes bremser. Hvordan det så kommer til at fungere på ovalerne, har vi endnu til gode at få forklaret, eller om systemet i det hele taget kommer til at være i brug på ovalerne. Flere af ovalerne bliver der nemlig slet ikke bremset på, så derfor kan der ikke lades strøm på batterierne igen, når det først er brugt. En mulighed kunne være at oplade batterierne inden de kører på banen, hvorefter kunden så har x antal sekunder af Push2Pass inden det løber ud.

Med dagens annoncering håber Indycar på at få flere motorfabrikanter på banen, som kunne være interesseret i at udnytte den nye teknologi.

Motorerne bliver fremover 2,4 liter i stedet for de nuværende 2,2 liter. Oprindelig var planen at de nye motorer skulle have været faset ind i 2021, hvorefter chassis’erne skulle udskiftes i 2022, men nu kommer det hele på en gang, hvilket er fornuftigt nok, med henblik på eventuelle tilpasnings vanskeligheder, når de nye motorer skulle boltes på de gamle chassis’er.

De nye biler er sikret en levetid på mindst 6 sæsoner, så holdene og konstruktørerne har en stabil platform indtil afslutningen af 2027 sæsonen.

Relaterede nyheder