Spa Francorchamps forlænger kontrakten

Spa Francorchamps har forlænget kontrakten med LMEM omkring sportsvognsløb på den legendariske belgiske bane.

LMEM er det firma som står bag FIA World Endurance Championship samt European Le Mans Series, og mens FIA WEC har besøgt banen siden 2012, har den været en del af ELMS kalenderen siden 2016. Dette samarbejde kommer til at løbe yderligere 4 år for begge serier.

Spa Francorchamps banen er et ikonisk sted, hvor banen i sig selv leverer noget godt ræs, med lange langsider og hurtige sving, for slet ikke at tale om de til tider vilde vejrforhold, som vi har oplevet på banen. ELMS løbet i september 2018 blev flaget af halvvejs på grund af et kraftigt regnvejr, og FIA WEC løbet i maj 2019 blev stoppet et kvarter før tid på grund af en kraftig snebyge!

Men der findes ikke noget smukkere end Spa Francorchamps i solskin, og det håber serierne på at kunne vende tilbage til, efter to løb i træk med skidt vejr.

Aston Martin Racing #98, BMW Team MTEK #82, TDS Racing #28, Larbre Competition #50
Photo: JJ Media

Der kommer også en datoændring på FIA WEC løbet i 2020. På grund af et datosammenfald med Formel E, har LMEM i samråd med banen valgt at flytte 6 timers løbet til lørdag den 25. april. Det har ellers været fast tradition med den første weekend i maj måned, og på trods af at LMEM offentliggjorde 2019/20 kalenderen helt tilbage på Silverstone i august 2018, så har Formel E altså valgt at placere et løb på samme weekend, som de hårnakket påstår ikke kan flyttes. Men Gerard Neveu, som er manden bag LMEM, og chefen for Spa Francorchamps, Nathalie Maillet, har vist sig storsindet nok til at flytte datoen for FIA WEC løbet.

Det ændrer dog ikke på at der stadig er et par sammenfald med andre Formel E løb, der på nuværende tidspunkt er op til FIA og Formel E til at få løst – for nu har FIA WEC altså været behjælpelige med et af løbene. Sammenfaldene kan have store konsekvenser for flere af kørerne i serierne, såsom Sebastien Buemi, Alex Lynn og ikke mindst Sam Bird. Den sidstnævnte er i øjeblikket meget tvivlsom i sædet på AF Corse #71, da hans Formel E arbejdsgiver Virgin Racing står fast på at han skal køre den serie fremfor FIA WEC i tilfælde af sammenfald.

FIA WEC 2019/20 starter på Silverstone, med et 4 timers løb den 1. september 2019.

Relaterede nyheder