Årets længste bane leverede super ræs

IMSA WeatherTech SportsCar Championship var tilbage med fuldt program, da IMSA Road Race Showcase blev kørt på Road America i Wisconsin. Banen er lidt over 4 miles lang.

Acura Team Penske havde taget en 1-2 blandt DPi bilerne, med Dane Cameron og Juan Pablo Montoya i #6 på Pole Position foran Ricky Taylor og Helio Castroneves, mens Mazda Team Joest #77 med Oliver Jarvis og Tristan Nunez holdt lige foran søsterbilen #55 med Harry Tincknell og Jonathan Bomarito. #6 havde kørt hurtigere end Audi Sport tidligere har gjort på banen med deres LMP1 racere. Imponerende fart.

I LMP2 klassen var Cameron Cassels og James French hurtigst i Performance Tech Motorsports #38 foran Matt McMurry og Patrick Kelly i PR1 Mathiasen Motorsports #52.

Tom Blomqvist og Connor De Phillippi havde taget GTLM Pole for BMW Team RLL #25, foran Corvette Racing #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner, mens Jesse Krohn og John Edwards fik BMW #24 ind på tredjepladsen. Antonio Garcia og Jan Magnussen i Corvette Racing #3 skulle starte løbet fra 7. pladsen. BMW mistede dog tiderne på begge biler, da de havde kørt med for lidt ridehøjde på bilerne. Derfor overtog Corvette Racing #4 Pole Position.

Ben Keating og Jeroen Bleekemolen havde taget Pole Position i Riley Motorsports – Team AMG #33 i GTD klassen, foran Bryan Sellers og Corey Lewis i Paul Miller Racing Lamborghini #48. Lewis erstatter Ryan Hardwick som desværre er ude resten af sæsonen, på grund af det uheld som satte ham og teamet ud af spillet på Watkins Glen tidligere på året. Matt Plumb og Paul Holton leverede lidt af en overraskelse ved at køre Compass Racing McLaren #76 ind på P3. Christina Nielsen var ikke til start i Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57, da hun havde forpligtelser i Asien.

Riley Motorsports – Team AMG #33
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Da starten på løbet gik, var Ford Chip Ganassi Racing #67 på vej udenom Corvette Racing #4, men måtte flette ind bagved.

Renger van der Zande i Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 var helt oppe på 6. pladsen, efter at være startet 10’er i klassen.

Pfaff Motorsports Porsche #9 havde fået kæmpet sig op på 3. pladsen i GTD klassen, hvor Compass Racing McLaren #76 var faldet tilbage på P4.

Porsche #911 var første bil til at pitte efter godt 20 minutters ræs. Det fik Corvette Racing #3 til at følge dem et par omgange efter, for at gardere sig, i tilfælde af en Safety Car eller andet uventet.

Matt Plumb i Compass Racing McLaren havde en vild tur over græsset i Sving 10, men hold bilen ude af muren.

Acura Team Penske #6
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Ben Keating i Riley Motorsports – Team AMG #33 måtte humpe en hel omgang med et knækket venstre baghjulsophæng. Det kostede dem 5 omgange, inden at de var tilbage på banen igen.

De to Acura Team Penske racere var meget tæt på at køre sammen, da Montoya i #6 kom ud på kolde dæk, mens Castroneves i #7 havde haft dækkene på i en omgang, og dermed ekstra varme. Heldigvis blev begge biler på banen, så de kunne fortsætte 1-2 i DPi.

Ryan Briscoe tog føringen med Ford Chip Ganassi Racing #67 efter små 45 minutters ræs, da australieren kom forbi Oliver Gavin i Corvette Racing #4. Briscoe accelererede bare bedre end Gavin, da de to biler skulle ud af Canada Corner.

PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Peter Burke

Før og efter dagens andet stop for DPi bilerne var top-3 indenfor et sekund af hinanden, med Acura Team Penske #7 foran #6 og Mazda Team Joest #55.

65 minutter ind i løbet var der ballade blandt GTD bilerne. Først ramte Katherine Legge i Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57 op i bagenden af Patrick Long i Park Place Motorsport Porsche #73, hvorefter Dennis Olsen i Wright Motorsports Porsche #91 kværnede Legge af i svinget lige efter. Det sendte Legge ud i et spin, som Long i 73’eren ikke kunne undgå, så han fik smadret forenden på Porsche raceren.

Legge fik en Drive-through for a ramme #73, mens Olsen fik samme straf for at skovle Legge af.

Park Place Motorsports Porsche #73
Photo Courtesy of IMSA / Peter Burke

Aruca Team Penske #7 pittede få minutter efter, da de havde samlet en vragdel op ude på banen, som hang fast under bilen – sandsynligvis fra GTD balladen. Dermed var Ricky Taylor ude af topkampen, med mindre at hans alternative strategi ville give pote sidst i løbet.

Harry Tincknell i Mazda Team Joest #55 lavede en næsten umulig overhaling på Juan Pablo Montoya i Acura Team Penske #6, hvor englænderen overhalede columbianeren UDENOM i Sving 1. Vovet, men fed overhaling, og så var Mazda i front af løbet.

BMW Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Halvvejs i løbet var Mazda Team Joest i føring af DPi, PR1 Mathiansen Motorsports #52 i LMP2, BMW Team RLL #24 i GTLM og Paul Miller Racing Lamborghini #48 i GTD.

Paul Miller Racing Lambo #48 kom under hårdt pres fra Pfaff Motorsports Porsche #9, hvor Bryan Sellers forsøgte at holde Matt Campbell bagved.

Acura Team Penske #7 måtte skifte snude på bilen, da vragdelene fra tidligere i løbet åbenbart havde givet større skader på forenden.

JDC-Miller Motorsports Cadillac #84
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Performance Tech Motorsports #38 havde en tur gennem græsset på egen hånd.

Efter at have ført løbet tidligere på dagen, kom BMW Team RLL #24 kravlende ud af pitten, hvor John Edwards måtte køre en hel omgang for nedsat hastighed, inden amerikaneren fik bilen tilbage i pitlane. Da bilen kom tilbage til pitten, fossede der bremsevæske ud af bilen, da der var et problem med bremserne på højre forhjul.

Mazda Team Joest #77 satte Acura Team Penske #6 under hårdt pres for andenpladsen i løbet, hvor Oliver Jarvis jagtede Dane Cameron.

Wright Motorsports Porsche #91
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Føringen i GTD skiftede i forbindelse med pitstoppet, hvor Pfaff Motorsports Porsche #9 var kommet ud centimeter foran Paul Miller Racing Lamborghini #48.

Corvette Racing #3 fik problemer med generatoren, så de måtte skifte begge batterier på bilen, i forbindelse med deres sidste pitstop. Super ærgerligt for Garcia og Magnussen, som endnu en gang måtte tage fra en løbsweekend uden en sejr.

Colin Braun i CORE autosport Nissan #54 havde en vild tur over gruset i opløbssvinget, da der var lidt kontakt mellem hans DPi racer og Oliver Gavin i Corvette Racing #4. Dommerne kiggede på det, og vurderede det som hændeligt uheld.

Ford Chip Ganassi Racing #67
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Ford Chip Ganassi Racing #67 havde føringen i GTLM, efter BMW fik problemer med 24’eren, og 25’eren heller ikke var nogen faktor i løbet.

Mazda Team Joest #77 og JDC-Miller Motorsports Cadillac #84 havde lidt kontakt, da #77 kom ud af pitten på kolde dæk. Selvom Simpson i #84 var en omgang bagud, ville han ikke frivilligt afgive pladsen til Jarvis, som stadig kæmpede med omkring 2. pladsen i løbet. Det kostede dog englænderen værdifulde sekunder, at han skulle kæmpe unødigt med sydafrikaneren.

Dagen blev ikke just bedre for Park Place Motorsports Porsche #73. Først kom Patrick Long ind (igen) med en forkofanger, som ikke længere sad hvor den skulle. Det forsøgte mekanikerne at få udbedret, men måtte pitte igen omgangen efter, hvor bilen blev kørt helt tilbage til traileren.

Pfaff Motorsports Porsche #9
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

CORE autosport Nissan #54 måtte desværre udgå med gearkasseproblemer, 20 minutter før afslutningen af løbet.

AIM Vasser Sullivan Lexus #14 fik en advarsel af dommerne, da Jack Hawksworth havde været lidt for hårdt i forsvaret mod Bill Auberlen i Turner Motorsport BMW #96. Det hjalp dog ikke så meget, da Auberlen kom forbi med 11 minutter tilbage af løbet.

Dennis Olsen i Wright Motorsports Porsche #91 havde en vild tur over græsset, men holdt den fri af betonen.

WeatherTech Racing Ferrari #63 og AIM Vasser Sullivan Lexus #12 havde lidt gnubben i Sving 6, da Townsend Bell blev overhalet af Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10, og Toni Vilander i #63 valgte at dykke med i samme hug. Et par sving senere valgte Andy Lally i Magnus Racing Lamborghini #44 også at overhale Lexus raceren.

Mazda Team Joest #55
Photo Courtesy of IMSA / Peter Burke

Corvette Racing #4 mistede andenpladsen i løbet med blot 7 minutter tilbage, da Ford Chip Ganassi Racing #66 fik en god slipstrøm ned af langsiden, og derefter kunne udbremse den gule racer i Sving 5. Endnu værre gik det for #4, som måtte tanke en ekstra gang med 4 minutter tilbage, og dermed mistede de podiepladsen, som i stedet gik til Porsche #912.

Compass Racing McLaren #76 var lige ved at løbe tør, så Paul Holton måtte slingre på vej ind i pitten, for at få de sidste dråber til motoren, for at kunne køre op ad bakken til pitten.

På den næstsidste omgang havde Acura Team Penske #6 fået lukket hullet til den førende Mazda Team Joest #55, da #6 var lidt mere heldig i trafikken en Mazda raceren. Den sidste omgang blev startet med blot 0,4 sekunder mellem de to biler.

Antonio Garcia i Corvette Racing #3 kom op på 4. pladsen i GTLM, da han fik overhalet BMW Team RLL #25 på næstsidste omgang.

Compass Racing McLaren #76
Photo Courtesy of IMSA / Peter Burke

På sidste omgang kom det til kontakt mellem Mazda Team Joest #55 og Acura Team Penske #6, da Tincknell fik udbremset sig selv i Sving 5, og #6 havde så meget ekstra fart på, at han kørte op i bagenden på 55’eren. Heldigvis blev begge biler på banen, og kunne ræse til flaget.

Mazda Team Joest #55 med Harry Tincknell og Jonathan Bomarito vandt løbet foran Acura Team Penske #6 med Dane Cameron og Juan Pablo Montoya og Mazda Team Joest #77 med Oliver Jarvis og Tristan Nunez.

PR1 Mathiasen Motorsport #52 med Matt McMurry og Patrick Kelly vandt LMP2 foran Cameron Cassels og James French i Performance Tech Motorsports #38.

Ford Chip Ganassi Racing tog en 1-2 med #67 kørt af Richard Westbrook og Ryan Briscoe foran #66 med Dirk Müller og Joey Hand. Earl Bamber og Laurens Vanthoor Porsche #912 snuppede 3. pladsen foran Corvette Racing #3 med Jan Magnussen og Antonio Garcia.

Performance Tech Motorsports #38
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Pfaff Motorsports Porsche #9 med Matt Campbell og Zachary Robichon vandt GTD, foran Paul Miller Racing Lamborghini med Bryan Sellers og Corey Lewis, mens Turner Motorsport BMW #96 med Bill Auberlen og Robby Foley sluttede treer.

Acura Team Penske #6 fører fortsat DPi mesterskabet foran Whelen Engineering Cadillac #31 og Mazda Team Joest #55.

PR1 Mathiasen Motorsports #52 fører LMP2 mesterskabet med blot 5 point ned til Performance Tech Motorsports #38.

GTLM mesterskabet føres af Porsche #912 foran #911, mens Ford Chip Ganassi Racing #67 er hoppet op som treer, et point foran Corvette Racing #3.

Meyer Shank Racing Acura #86 fører stadig GTD mesterskabet, foran Turner Motorsport BMW #96 og Pfaff Motorsports Porsche #9. AIM Vasser Sullivan Lexus #14 og #12 samt Magnus Racing Lamborghini #44 er alle indenfor blot 5 point af Pfaff.

Om 2 uger er GTLM og GTD bilerne tilbage på banen, når der køres på Virginia International Raceway, mens LMP2 og DPi racerne må vente 5 uger, til deres næste løb.

Relaterede nyheder