Omskiftelig lørdag på Brands Hatch

DTM var tilbage på den britiske Brands Hatch bane, hvor den tyske touringcar serie brugte den lange Grand Prix version, i stedet for Indy versionen, som serien tidligere har brugt.

Marco Wittmann havde snuppet Pole Position, i en kvalifikation som startede våd, men tørrede stille og roligt op. Rene Rast startede P2, foran Loic Duval, og den lokale overraskelse, Paul Di Resta. Så yderst positivt at se BMW, Audi og R-Motorsports Aston Martin racere allesammen i top 4.

Pietro Fittipaldi var desværre ikke med i dagens løb, da han havde en afkørsel i kvalen, som skadede bilen så meget, at han ikke kunne deltaeg i løbet. Faktisk havde Audi Sport Team WRT holdkammerat Jonathan Aberdein også en afkørsel, med en del skader på bilen, men her fik mekanikerne bilen klar igen til løbet, og sydafrikaneren kunne starte løbet.

Joel Eriksson nåede desværre ikke til start i løbet, da holdet havde nogle problemer med gearkassen i kvalen, som holdet ikke kunne nå at lave.

Mens kørerne ventede på at komme i gang med løbet, var der en lille smule regn i luften, men ikke nok til at kørerne skulle på regndæk. Der var dog drivende grå skyer på himlen, som så ud til at kunne give los i løbet af få sekunder.

Marco Wittmann
Photo: JJ Media

Paul Di Resta fik en fantastisk start på løbet, og tog føringen inden Sving 1, mens Wittmann, Duval og Rast måtte flette ind bagved. Der var ballade længere tilbage i feltet, hvor Jake Dennis, Timo Glock og Daniel Juncadella havde et sammenstød, som sendte Dennis i muren, og ud af løbet med en ødelagt bil. Juncadella fik en Drive-through straf for at forudsagde uheldet.

Dommerne begyndte at undersøge om Di Resta havde lavet en tyvstart, da fire til et måske lød lidt for godt til at være sandt. De kom til den konklusion, at det havde han, så skotten fik en 5 sekunders pitstop straf, når han alligevel skulle ind og skifte dæk. Replay viste dog at det var meget MEGET marginalt, hvis han overhovedet lavede tyvstart. Men dommernes ord er lov, og dommen kunne ikke omstødes eller protesteres.

Jamie Green og Jonathan Aberdein var de to første til at pitte, allerede efter 6 omgange af løbet.

Løbet gik helt i ged for Ferdinand Habsburg, som først havde en tur gennem græsset, og derefter kunne holdet ikke hæve bilen via de indbyggede airjacks, men måtte i stedet bruge nogle manuelle donkrafte på bilen, for at få dækkene skiftet. Det kostede ham langt over et minut, inden at han var tilbage på banen igen.

Duval og Rast skiftede positioner på 14. omgang, mens Wittmann pittede på samme omgang, for at gardere sig mod Audi’erne bag sig. Alt imens lå Di Resta stadig i føring af løbet.

Jonathan Aberdein
Photo: JJ Media

Rast og Duval pittede på samme omgang, hvor Duvals pitstop var halvandet sekund hurtigere end Rasts – men ikke nok til at komme forbi holdkammeraten igen. De to kom ud lige foran Green, som forsøgte at komme forbi de to, men i stedet endte med at komme lidt for bredt rundt i Paddock Hill Bend, og faldt bag Rast igen. Wittmann udnyttede forvirringen, og smuttede forbi både Green og Rast, og var dermed reelt førende i løbet.

Müller kom også forbi Rast, som stadig ikke havde varme i dækkene, og derfor var der gang i den direkte mesterskabsduel igen.

De 5 sekunders pitstop straf blev rigtig dyre for Di Resta, som faldt helt tilbage på den reelle 7. plads i løbet – virkelig synd for skotten og R-Motorsport holdet, især når man har set mere åbenlyse tyvstarter i fortiden, som ikke er blevet dømt…

Rast fik kæmpet sig forbi Müller igen, mens de to distancerede Duval med flere sekunder, så franskmanden ikke så ud til at kunne slå tilbage igen. I stedet kom Duval under pres fra Mike Rockenfeller.

Paul Di Resta var på vej tilbage gennem feltet, og lagde Jamie Green under hårdt pres, og kom forbi i Paddock Hill Bend, med en klassisk slipstream manøvre ind i det sving.

Paul Di Resta
Photo: JJ Media

Robin Frijns og Philipp Eng var de to sidste til at pitte, med 23 minutter tilbage af løbet.

Der begyndte at komme lidt fugt i luften igen, med 20 minutter tilbage, men slet ikke nok til at skifte til regndæk. De 25 graders lufttemperatur gjorde at fugten hurtigt fordampede fra banen igen.

Både Green og Habsburg valgte at pitte en ekstra gang, efter friske dæk med 16 minutter tilbage af løbet.

Eng udnyttede de mere friske dæk, og kørte udenom Di Resta i Paddock Hill Bend, og satte jagten ind på Frijns, nogle sekunder længere fremme.

Duval kunne stadig holde Rockenfeller stangen med 10 minutter tilbage af løbet, men de to havde fået følgeskab af Frijns, så det var en 3-dobbelt Audi kamp. Frijns kom forbi et par omgange senere, så stod Duval for skud. En omgang senere, og så var de blå Audi racer også forbi den røde, på præcis samme sted, ned af bakken mod Hawthorn’s.

Eng fik også arbejdet sig forbi både Rocky og Duval, i de døende minutter.

Paul Di Resta udgik med to omgange tilbage af løbet, på grund af tekniske problemer.

Men ude i front var Marco Wittmann helt urørlig, og vandt løbet foran Rene Rast og Nico Müller. Daniel Juncadella var bedste R-Motorsport Aston Martin mand i P10.

I morgen søndag køres weekendens andet DTM løb.

Relaterede nyheder