Aston Martin gearer voldsomt op i WEC

Aston Martin Racing finder virkelig det tunge skyts frem i den kommende FIA World Endurance Championship sæson.

Når 2019/20 sæsonen starter på Silverstone om godt to uger, bliver det med den nok stærkeste line-up i mange år.

De to GTE Pro biler skal fortsat køres af Nicki Thiim og Marco Sørensen i #95, mens Maxime Martin og Alexander Lynn skal køre i #97. Det var også de 4 kørere, som var med til at sikre to sejre til AMR holdet i 2018/19 sæsonen, og har været med til at udvikle den nyeste generation Vantage til GTE klassen.

Holdet står også for driften af #98 i GTE Am, hvor Paul Dalla Lana er været fast mand siden 2014. Han takker dog af med Pedro Lamy og Mathias Lauda, som har været hans makkerpar siden 2015. I stedet bliver de to fabrikskørere Darren Turner og Ross Gunn placeret i bilen. Man skal ikke forklejne Pedro Lamy, men Gunn i stedet for Lauda er en kæmpe fart opgradering.

Ændringen i #98 kommer sikkert som et svar på den øgede konkurrence i GTE Am, hvor især Dempsey-Proton Racing holdet har været gode til at få placeret nogle super hurtige junior kørere (læs Sølv kørere) fra Porsche, ved siden af nogle super hurtige Guld eller Platin kørere. AMR #98 har gang på gang fået baghjul af dem, men det vil holdet forsøge at ændre nu.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

Der så dog ikke ud til at være nogen dårlig stemning mellem AMR, Lamy og Lauda, da de to kørere var på besøg, og skam også fik henholdsvis 58 og 40 omgange i bilen, i forbindelse med Prologen i Barcelona i sidste måned.

Hvem der så skal være 3. kører på #95 og #97, når 24 timers løbet på Le Mans skal køres næste sommer, må tiden vise. Turner har kørt 95’eren nogle gange, mens Jonny Adam – som nu er fuldtidskører hos GTE Am holdet TF Sport #90 – har kørt med i #97.  Ross Gunn var den næste kandidat i rækken, men nu er han også fuldt beskæftiget.

Aston Martin Racing har dog et junior program, hvor de prøver på at få en masse unge talenter frem, heriblandt danske Patrick Matthiesen, men også den nykårede W-Series mester Jamie Chadwick. De to kunne være mulige kandidater i juni 2020, men det er alt for tidligt at spå om endnu.

FIA World Endurance Championship 2019/20 starter den 1. september på Silverstone banen i Storbritannien.

Relaterede nyheder