Ferrari bytter ud på WEC hold

AF Corse har annonceret kørerne i de to GTE Pro biler, til den kommende FIA World Endurance Championship 2019/20 sæson.

Sammensætningen er uændret i #51, hvor 2017 mestrene James Calado og Alessandro Pier Guidi igen skal deles om bilen. Det bliver 3. sæson at de to skal køre sammen, som udover VM titlen i 2017, også sikrede sig Le Mans sejren i juni 2019.

I #71 får Davide Rigon lov til at holde fast i sædet, mens han får Miguel Molina med i bilen. Den tidligere Audi fabrikskører, som sidenhen skiftede til Ferrari og har været fabrikskører der de seneste sæsoner, erstatter Sam Bird, som ellers har været makker med Rigon siden sæsonstarten 2016.

Problemet for Bird er at han også kører Formel E for Envision Virgin Racing, og der er aktuelt 2 datosammenfald mellem FIA WEC og Formel E. Bird holder fast i at han skal køre samtlige Formel E afdelinger uanset hvad, mens AF Corse ikke vil have en kører, som ikke kan dedikere hele sæsonen til deres FIA WEC program.

Miguel Molina, Davide Rigon
Photo: JJ Media

Holdet har ikke annonceret deres 3. kørere til 24 timers løbet på Le Mans, så her er der måske en lille åbning for Sam Bird, såfremt de to parter stadig har forbindelse til den tid.

Molina var allerede i bilen sammen med Rigon ved Prologen i Barcelona for 3 uger siden, plus Molina har været 3. mand i 71’eren de seneste par år på Le Mans. Så de to kender allerede hinanden rigtig godt.

FIA WEC 2019/20 starter om to uger på Silverstone banen i England.

Relaterede nyheder