Kamp om podiepladserne i lørdagsløb

For anden uge i træk var ADAC GT Masters på banen, men denne gang på Nürburgring.

Det var dog hverken den lange Nordschleife eller Grand Prix versionen, som vi kender fra bl.a. Formel 1 løbene, men i stedet den korte Sprint version, som har en hårnål umiddelbart efter Mercedes Arena.

Orange1 by GRT Grasser #63 med Mirko Bortolotti og Christian Engelhart gentog deres lørdags-Pole fra Zandvoort, for blot en uge siden, og blev bedste Lamborghini foran to Audi’er fra HCB-Rutronik Racing teamet, med Dennis Marschall og Carrie Schreiner i #8 foran holdkammeraterne Patric Niederhauser og Kelvin van der Linde i #31.

Nicolai Sylvest gjorde igen god figur i MRS-GT Racing BMW #14, som han deler med Jens Klingmann. Sylvest kvalificerede sig P6, mindre end 0,3 sekund fra Pole. For et år siden overraskede Sylvest alt og alle, ved at tage Pole på netop denne bane.

HB Racing Ferrari #7
Photo: Gruppe C Photography

Callaway Competition Corvette #77 havde problemer med benzintrykket i kvalifikationen, hvilket gav et rødt flag midtvejs, inden de nåede at sætte en tid. Derfor skulle de starte allerbagerst i feltet. Det er 3. løb i træk, som går helt i ged for holdet som var toer i mesterskabet, inden dagens løb. Deres held er at de mesterskabsførende #31 heller ikke havde alt for stor pointhøst på Zandvoort.

Sving 1 gik usandsynligt smertefrit, hvor der ellers ofte er set ballade. Der var lidt gnubben mellem HB Racing Ferrari #7 og Audi #31, men ikke noget større problem.

Sylvest havde problemer med at få liv i dækkene, og faldt tilbage fra P6 til P11 på første omgang. BMW’en skred i hvert fald rundt på og udenfor banen.

De to Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes racere lå først i kamp med hinanden, hvor de byttede lidt lak, hvorefter de gik til angreb på Iron Force Racing Porsche #69.

BWT Mücke Motorsport Audi #25 og Orange1 by GRT Grasser Lambo #19 havde et sammenstød i Mercedes Arena, som sendte Jeffrey Schmidt i #25 ud i et spin, hvor han tabte adskillige pladser.

10 minutter inde i løbet tabte HCB-Rutronik Racing Audi #31 en position til Toksport WRT Mercedes #2, hvorefter RWT Racing Corvette #13 forsøgte at gå med forbi. David Jahn og Patric Niederhauser kørte side om side gennem flere sving, men #31 holdt snuden foran.

Precote Herberth Motorsport Porsche #1
Photo: Gruppe C Photography

Lucas Luhr i Iron Force Racing Porsche #69 lavede en nedbremsningsfejl til Veedol S Chikanen, og tabte derfor et par pladser. Det blev endnu værre, da Luhr fik en Drive-through straf for at have vundet placeringer udenfor den afmærkede bane.

Frikadelli Racing Porsche #30 havde deres første løb i ADAC GT Masters. Holdet kører sædvanligvis VLN, men valgte at dyppe fødderne lidt i GT Masters pølen – men der manglede de stadig en del fart, til at kunne følge med, og lå bagerst i feltet, med Klaus Abbelen bag rattet, inden Porsche Junior kører Matt Campbell skulle overtage den i anden halvdel af løbet. Frikadelli og VLN har haft adskillige diskusioner omkring bl.a. BOP, så derfor var holdet i gang med at undersøge mulighederne for 2020.

Callaway Competition Corvette #77 havde vundet 10 positioner i løbet af de første 15 minutters ræs, og var ikke langt væk fra de pointgivende positioner.

Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #19 var igen ude med riven, hvor Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 blev vippet rundt i hårnålen. I dette tilfælde valgte dommerne at give #19 en Drive-through straf til Michele Beretta.

BWT Mücke Motorsport Audi #25 og T3 Motorsport Audi #3 havde en duel ind i Veedol S Chikanen, hvor #25 endte med at måtte skyde genvej hen over græsset.

25 minutter inde i løbet, åbnede pitstop vinduet. HB Racing Ferrari #7 havde lidt problemer med at få NASCAR-nettet i vinduet  sat fast igen, og det kostede dem lidt ekstra sekunder, og dermed vigtige pladser ude på banen.

Toksport WRT Mercedes #2
Photo: Gruppe C Photography

Denne weekend var pitstop minimumstiden på 70 sekunder, og det overholdt samtlige hold.

Dog var EFP Car Collection by TECE Audi #12 og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 ikke udført pitstoppene korrekt i pitten, så de fik hver især en Drive-through straf.

Maro Engel i Toksport WRT Mercedes #2 fik udbremset Carrie Schreiner i HCB-Rutronik Racing Audi #8 på vej ind i Sving 1, mens HCB holdkammerat van der Linde i #31 kom forbi få sving senere.

Jens Klingmann i MRS-GT Racing BMW #14 var kommet foran Precote Herberth Motorsport Porsche #1, i forbindelse med pitstoppene, men Thomas Preining i #1 ville rigtig gerne forbi igen, og blinkede helt vildt med lyset, når de to kørte ned af langsiden. Men nogen afgørende fordel kunne Preining ikke finde i forhold til den erfarende Klingmann.

HCB-Rutronik Racing Audi #8, HB Racing Ferrari #7 og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 havde en tæt kamp omkring 6. pladsen, hvor der blev byttet lak til både højre og venstre. Schreiner havde svært ved at modsto presset fra Sebastian Asch og Maximilian Götz, men gjorde alt hvad hun kunne, for at holde dem bagved. Det betød at Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 kom tættere og tættere på. Men da først gik hul på bylden, smuttede alle tre forbi Schreiner i løbet af få sving.

Matt Campbell i Frikadelli Racing Porsche #30 havde de spidse albuer fremme, i duellen med Pierre Kaffer i EFP Car Collection by TECE Audi #12, og Maximilian Hackländer i Aust Motorsport Audi #3, men forbi kom han.

Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63
Photo: Gruppe C Photography

Da Klingmann og Preining kom op til Schreiner, var rykkede de to kamphaner tættere på hinanden igen. Samtidig kom der et tog bagfra med Team ISR Audi #33, KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 og Callaway Competition Corvette #77. Schreiner ville dog ikke opgive pladsen frivilligt, og Audi’en så ud til at have noget mere fart i svingene ned bagvedkørende Klingmann, som så til gengæld hentede voldsomt ind på langsiderne.

De 6 biler var fuldstændig ved at falde over hinanden, to omgange før mål. I Veedol-S Chikanen fik Klingmann udbremset Schreiner, men tabte samtidig en plads til Preining, mens Schreiner kom så skidt ud af chikanen, at de tre andre bilerne. Så i stedet for P9 var hun pludselig P14.

Mirko Bortolotti og Christian Engelhart i Orange1 by GRT Grasser #63 vandt løbet foran Toksport WRT Mercedes #2 med Maro Engel og Luca Stolz, mens HCB-Rutronik Racing Audi #31 med P3 udbyggede føringen i mesterskabet endnu mere.

MRS GT-Racing BMW #14 med Klingmann og Sylvest kom i mål på 10. pladsen, og fik dermed nogle gode point med hjem.

HCB-Rutronik Racing #31 fører fortsat mesterskabet foran Callaway Competition Corvette #77, men dagens vindere i Orange1 by GRT Lamborghini #63 som nye treere, med Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 på P4. MRS-GT Racing BMW #14 er 8’er.

I morgen skal der igen køres løb på Nürburgring, når sæsonens 10. løb i ADAC GT Masters skal afvikles.

Relaterede nyheder