CORE takker af fra DPi

CORE autosport har to løb tilbage, inden de takker af fra IMSA WeatherTech SportsCar Championship i DPi.

Teamejer Jon Bennett har besluttet at lægge hjelmen på hylden, og derved lukker DPi delen af holdet ned. De driver også Porsche GT’s fabriksindsats i GTLM klassen, og den fortsætter som hidtil.

CORE autosport startede op i American Le Mans Series i 2011, hvor de kom med et to-bils team i LMPC klassen, og vandt allerede titlen i den første sæson, og fulgte op med flere titler i de kommende år. De skiftede med over de det nye United SportsCar Championship, som nu kendes som IMSA WeatherTech SportsCar Championship, og var trofaste støtter af LMPC indtil 2017, hvor de hoppede over i GTD klassen med en Porsche.

I 2018 var det tid til Prototyper igen, hvor der blev købt en ORECA 07 LMP2 racer, som Bennett og hans trofaste medkører, Colin Braun skulle køre. Makkerparret kæmpede med om mesterskabet indtil allersidste afdeling, og endte med at slutte toer i mesterskabet, kun 3 point fra vinderholdet Whelen Engineering, i en Cadillac DPi racer.

De kunne dog godt se hvor trenden bar henad med LMP2 klassen forud for 2019 sæsonen, hvor klassen blev gjort ukonkurrencedygtig i forhold til DPi racerne, så de gjorde et røverkøb, da ESM holdet lukkede ned, og havde to Nissan DPi racere i overskud.

CORE autosport #54
Photo: JJ Media

2019 har været en rigtig svær sæson for holdet, hvor de ikke har fået styr på bilerne over løbsdistancen. På nær deres Pole Position ved Canadian Tire Motorsports Park i juli måned, har holdet heller ikke rigtig gået efter resultater i kvalifikationerne, men har i stedet fokuseret på at give Jon Bennett nogle ekstra omgange i bilen, samt valgt ham som startkører, hvorefter de så har puttet Braun i bilen ved førstkommende mulighed, og (forsøgt) at køre den i mål derfra. Nogle gange er det lykkedes, men de har også været plaget af mange tekniske problemer, og på nær den enlige Pole, har Braun ikke kunne trylle i bilen, som han kunne i LMP2 raceren sidste år.

Selvom holdet i teorien kunne fortsætte, så har de valgt at lukke programmet ned, når teamejeren ikke længere selv kan køre i bilen. Det betyder imidlertid også at Colin Braun kommer på kørermarkedet, foruden to Nissan DPi racere – som dog ikke er i alt for høj kurs, på trods af at de vandt to sejre i 2018 sæsonen med ESM holdet. Skal andre hold have succes med dem, skal de i gang med at teste umiddelbart efter sæsonstart, og så skal det være to rigtig gode Pro kørere i bilen, som sammen kan udvikle og finde et godt setup på bilen, som ikke har været muligt for CORE autosport, på trods af flere testdage med Braun alene i bilen.

De to resterende løb for CORE autosport er WeatherTech Raceway Laguna Seca i september og Petit Le Mans på Road Atlanta i oktober.

Relaterede nyheder