Toyota bremses yderligere på Silverstone

Tiden hvor Toyota Gazoo Racing kommer let til sejre i FIA World Endurance Championship er formentlig forbi.

I hvert fald er der gjort yderligere tiltag til at bremse dem ned, når den første afdeling af 2019/20 sæsonen køres denne weekend på Silverstone i Storbrittanien.

Da holdene køre på Spa Francorchamps, skulle Toyota veje 904 kg med deres TS050 – Hybrid racer. Derimod kunne Rebellion Racing nøjes med 824 kg mens SMP Racing skulle veje 833 kg. Forskellen er med baggrund, at biler med turbomotor skulle veje lidt mere end dem uden.

På Le Mans hed vægten henholdsvis 888, 816 og 833 kg.

Ved Prologen i Barcelona – altså optakten til 2019/20 sæsonen var Rebellion Racing tilbage på 824 kg, mens Ginetta – som har den samme AER turbomotor som SMP Racing kørte med – har 833. Toyota havde allerede her fået en ekstra blyklods i bilen, så de var kommet op på 918 kg minimumsvægt.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Efter at have analyseret disse testdage i en måneds tid, er der nu kommet en ny EOT, som betyder at Toyota skal have 932 kg med i bilen, mens ikke-hybridbilerne forbliver uændret.

Dertil kommer den allerede annoncerede forøgelse af deres tid i pitten, som nu skal tage et sekund længere end ikke-hybrid bilerne, da Toyota har en fordel ved at kunne starte fra pitten på deres elektriske hybridsystem, og ikke først skal vente på at en startermotor puster liv i forbrændingsmotoren, plus deres fordel med at kunne køre en ekstra omgang på en tankfuld brændstof, også skulle være væk nu.

Så kigger vi 12 måneder tilbage, er Toyota Gazoo Racing blevet 54 kg tungere, end sidste gang at de var på Silverstone, langsommere pitstop, kortere stints.

Ja, så kan man vist ikke gøre ret meget mere – eller det skulle måske lige være at spænde en campingvogn bagefter…

Man skal dog også huske på at der kommer BOP i løbet af sæsonen, efterhånden som der bliver kørt point ind på kontoen. Det er uanset om det er Rebellion, Ginetta eller Toyota som får resultaterne – så skal der vægt i bilerne efterhånden. Bortset fra Le Mans, hvor der kun vil være EOT.

Alt dette giver forhåbentlig noget tæt ræs, mellem de 6 LMP1 racere, når den første afdeling af FIA WEC 2019/20 køres denne weekend på Silverstone.

Ginetta på Pole på hjemmebanen? Der er før sket overraskende ting i motorsport…

Relaterede nyheder