Mesterskabsføringen skiftede i Frankrig

FIA World Rallycross Championship kørte 2019 sæsonens 8. afdeling i franske Loheac.

Inden weekenden førte Kevin Hansen mesterskabet foran Andreas Bakkerud, som  med sejren i Canada rykkede op på 2. pladsen. Timmy Hansen er faldet tilbage på 3. pladsen, mens Niclas Grönholm gør det rigtig godt på 4. pladsen, set i lyset af at han missede to afdelinger tidligere på året på grund af en blindtarmsoperation.

Q1 og Q2 blev kørt lørdag i tørvejr, uden det helt store dramatik for favoritterne. Cyril Raymond knækkede forhjulsophænget efter kontakt, og dermed blev hans chancer for en semifinale meget lille.

Det var dog nogle lidt usædvanlige vindere af Q1 og Q2, med Toomas “Topi” Heikkinen og Rokas Baciuska som de to hurtigste. Timo Scheider var 3. bedste mand efter førstedagen, inden Timmy Hansen, Andreas Bakkerud og Niclas Grönholm var de tre næste kørere.

Janis Baumanis, Krisztian Szabo, Kevin Hansen
Photo: FIAWorldRallycross.com

Vejret var perfekt til Rallycross søndag, og det udnyttede en masse tilskuere, til at komme ud at se alle VM kørerne kæmpe.

De spidse albuer var ude allerede i Q3, hvor først Timur Timerzyanov var i gruset i Sving 1, og Timmy Hansen var en tur ude i gruset i Sving 2, efter kontakt med Heikkinen. Alle kunne dog gennemføre løbet. Her var Andreas Bakkerud hurtigste mand, inden Q4 skulle køres.

Timerzyanov havde smag for gruset i Sving 1, da han endte derude igen i Q4 heatet, da han forsøgte at køre udenom alle konkurrenterne – uden held. Det gav en skade på bilens hjulophæng, så han sluttede sidste i det kørte heat, men stadig med en ok tid, så han alligevel kom med i den ene semifinale.

Andreas Bakkerud satte en dårlig tid i Q4, så det betød at han faldt tilbage i feltet.

Men efter alle kvalifikationsheatene, var Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Toomas Heikkinen, Anton Marklund, Janis Baumanis og Krisztian Szabo i Semi 1, mens Rokas Baciuska, Niclas Grönholm, Timo Scheider, Liam Doran, Kevin Hansen og Timur Timerzyanov i Semi 2.

Velkendte navne som Guerlain Chicherit, Cyril Raymon og Guillaume de Ridder var ikke videre.

Andreas Bakkerud & Niclas Grönholm
Photo: FIAWorldRallycross.com

Bakkerud tog starteen, foran Timmy Hansen, med Marklud flettede ind som treer. Heikkinen og Szabo tog Joker Lap allerede på første omgang. Heikkinen havde god fart på, og passerede Baumanis ude på banen, inden han var i Joker. Marklund var i Joker på 3. omgang, mens Bakkerud og Timmy Hansen begge var i Joker på 5. omgang. De to flettede ud lige foran Marklund, og de tre holdt de placeringer hele vejen til målflaget. Toomas Heikkinen,  Krisztian Szabo og Janis Baumanis var ude.

Grönholm tog starten på Semi 2, mens Liam Doran var i gruset i Sving 1, og dermed sidst. Timerzyanov valgte at tage Joker på første omgang, men spandt næsten rundt om sig selv på vej ud – men fik den reddet. Baciuska var i Joker på 3. omgang, mens Doran ventede til omgangen efter. Altimens havde Grönholm et kæmpe forspring, allerede inden han var i Joker. Kevin Hansen tog Joker Lap på næstsidste omgang, og kom ud side om side med Timerzyanov, hvor de to havde lidt kontakt, inden Hansen kom ud foran.

Scheider var i Joker på allersidste omgang, og kom ude side om side med Timerzyanov og Hansen, men fik ikke snuden foran. Grönholm, Baciuska og Kevin Hansen var med i finalen, mens Timo Scheider, Timur Timerzyanov og Liam Doran måtte pakke sammen.

Der var ballade ned mod Sving 1 i finalen, hvor Bakkerud og Grönholm havde alt for meget fokus på hinanden, og kørte hinanden alt for langt ud i svinget. Det betød at Timmy Hansen og Marklund, Baciuska og Kevin Hansen grinende kunne køre forbi. Baciuska og Bakkerud var i Joker Lap allerede på første omgang, mens Grönholm ventede til omgangen efter. Marklund ventede til 4 .omgang, hvor han flettede ind som bedste emand, som allerede havde taget Joker.

Timmy Hansen & Toomas Heikkinen
Photo: FIAWorldRallycross.com

Timmy Hansen valgte at tage Joker på næstsidste omgang, og kom ud i sikker føring, mens Kevin Hansen ventede til allersidste omgang. Kevin kom ud lige foran Baciuska, men efter Marklund.

Så Timmy Hansen vandt i Frankrig, foran Anton Marklund og Kevin Hansen, mens Rokas Baciuska, Andreas Bakkerud og Niclas Grönholm gik glip af podiet. Dermed var det et rent svensk podie.

Men det er Andreas Bakkerud, som nu fører VM stillingen, med to point foran Timmy Hansen og Kevin Hansen, som har præcis det samme pointantal. Niclas Grönholm er fortsat firer, men har efterhånden et så stort hul op til top 3, at det bliver svært at hente dem, med mindre at de har en skidt weekend, uden semifinale plads.

Næste FIA World Rallycross Championship afdeling køres den 14.-15. september i Letland.

Relaterede nyheder