Ny teknologi løbsdebuterer på Spa

Michelin Le Mans Cup vender tilbage til racerbanerne, når sæsonens 5. afdeling bliver kørt på Spa Francorchamps banen i Belgien.

Feltet kommer til at tælle 32 biler, hvilket er 3 mere end i Barcelona. Holdene har haft en sommerferie på to måneder, inden de igen triller ud på asfalten.

Vi er kommet helt op på 12 GT3 biler, da Team HB Racing, Kessel Racing og Scuderia Villorba Corse kommer med henholdsvis to Ferrari’er og en Lamborghini mere til feltet, som allerede tæller Mercedes-AMG, Porsche og Aston Martin racere.

Mikkel Mac og Fabien Lavergne i Luzich Racing Ferrari #71 skal forsøge at forsvare føringen i mesterskabet, hvor de har et hul på blot 7 point ned til Kessel Racing Ferrari #8 med Giacomo Piccini og Sergio Pianezzola.

I LMP3 klassen har vi mistet United Autosports #24, da Mike Guasch desværre stadig ikke er fit til at køre, efter hans voldsomme uheld i ELMS på Silverstone, hvor han endte i betonmuren med høj fart, hvilket har kostet ham nogle brækkede ribben. Men der er stadig 19 biler til start.

Danske KEO Racing #43 har, i følge startlisten, Johan Jokinen i bilen, sammen med Alain Costa, som også kørte med i Barcelona.

LMP3 klassen føres af Laurents Hörr og Francois Kirmann for DKR Engineering #3, med Lanan Racing #25 med Duncan Tappy og Michael Benham som toere. De skulle være klar igen, efter deres enorme uheld i Barcelona, der holdt dem ude af løbet.

H24 Racing
Photo: JJ Media

Den mest interessante bil i feltet bliver dog den med startnummer 42 – H24 Racing. Og så er der måske en klokke som ringer hos nogen. H24 Racing debuterede på Spa sidste år, hvor de kørte nogle få demoomgange med den Hydrogen drevne LMP3 racer, som er blevet konverteret over fra at være en almindelig LMP3 bil.

Norman Nato og Olivier Lombard skal køre bilen, som også blev vist frem inden starten af 24 timers løbet på Le Mans i 2019.

Michelin Le Mans Cup løbene er på 2 timer, så der er kæmpe forskel på at køre 13,626 kilometer, og så to timers racerløb, men det bliver umådelig spændende at se. Forhåbentlig kan den være med LMP3 feltet, uden at køre i vejen for nogle af de andre, men den er stadig på et tidligt stadig, så bare det at kunne gennemføre 2 timer, vil være som en sejr for dem. Bilen kører i sin egen kategori.

Michelin Le Mans Cup løbet køres lørdag eftermiddag den 21. september 2019 klokken 15.55, og bliver livestreamet på YouTube og andre streaming tjenester.

Relaterede nyheder