De spidse albuer fremme på Nürburgring

2019 sæsonens 15. DTM løb blev kørt på Nürburgring, hvor vejrguderne virkelig havde fundet den helt store solhat frem.

Audi kører Rene Rast var den bedste mand i kvalifikationen, og snuppede Pole Position foran BMW mand Bruno Spengler, mens Nico Müller, Mike Rockenfeller og Jonathan Aberdein var et Audi-trekløver inden Sheldon van der Linde og Timo Glock var de næste to BMW folk.

Aktuel treer i DTM mesterskabet, Marco Wittmann, havde et skidt kvalifikation, og skulle starte løbet helt nede fra 11. startposition, mens firer i stillingen, Philipp Eng, havde kørt 13. hurtigste tid, men skulle starte fra pitten grundet et problem med bilens gearkasse.

Paul Di Resta var igen den bedste R-Motorsport Aston Martin kører, og skulle starte P12. Hans holdkammerat, Jake Dennis, skulle starte løbet fra pitten på grund af tekniske problemer.

Ferdinand Habsburg
Photo: JJ Media

Audi Sport havde allerede sikret sig konstruktørmesterskabet, og ville Rast score 14 point mere end Witmman, ville Audi også være sikre på kørertitlen – enten med Rast eller Müller.

Nico Müller lavede verdens største tyvstart og var næsten oppe på siden af Rast, inden Rast overhovedet var begyndt at køre. Det gav selvfølgelig en Drive-through straf til Müller.

Men Rast holdt føringen ned mod Sving 1, efterfulgt af Müller, Rockenfeller, Spengler og Aberdein.

Eng var på vej gennem feltet, og var hurtigt oppe ved Paul Di Resta i kampen om P12 og P13. Der var lidt kontakt mellem de to biler, men Di Resta er ikke sådan lige at chokere, så han blev bagved.

Müller var første mand til at pitte til hans regulære dækstop, efter 6 omgange.

På 7. omgang forsøgte Spengler at komme forbi Rocky i Sving 1, men fik udbremset sig selv, og måtte flette ind bagefter.

To omgange senere var der kamp mellem Aberdein og Spengler, hvor Aberdein forsøgte at bremse sig forbi canadieren i Veedel-S chikanen. Det lykkedes ikke, og i stedet blev sydafrikaneren overhalet af landsmanden Sheldon van der Linde.

Bruno Spengler
Photo: JJ Media

Pietro Fittipaldi og Eng var de to næste kørere til at pitte efter friske dæk, mens resten af feltet ventede til senere i løbet.

Aberdein og Jamie Green var de to næste til at pitte, men det var først efter 12 kørte omgange. Omgangen efter kom van der Linde og Loic Duval ind til deres stop. De 4 kørere endte op i en kamp med hinanden, hvor Aberdein og Green havde overtaget, på grund af de varmere dæk. Dækvarmere er som bekendt forbudt i DTM 2019, så kørerne skal selv få varme i dækkene.

Rast pittede efter 15. omgange, og blev fulgt at Rockenfeller. De to kom ud i den reelle føring af løbet, når ellers resten af feltet ville pitte.

Halvvejs i løbet kom Green og Aberdein virkelig i kamp igen. Der var kontakt mellem de to biler, og det udnyttede van der Linde og Duval til at lukke hullet, og samtidig overhale hinanden. Så Green var førstemand af de fire, foran Aberdein, Duval og van der Linde.

Wittmann pittede efter 20 omgange, og kom ud lige foran 4-kampen. Wittmann forsøgte at forsvare sig, men lavede en kæmpe bremsefejl på vej ind i Veedol-S, så Green kom forbi, mens Aberdein også var på vej forbi, men måtte flette ind bagved.

Aberdein så virkelig ud til at have fart problemer, da Duval var helt oppe under bagvingen på DTM-rookie køreren.

Robin Frijns og Ferdinand Habsburg var de to sidste til at pitte, og begge røg langt udenfor top 10.

Efter alle stoppede, var den reelle stilling Rast, Rockenfeller, Spengler, Green og Wittmann.

Det varede dog et par omgange inden Wittmann gik til angreb på Green. Wittmann prøvede inden om udenom, og til sidst kom han forbi.

Mike Rockenfeller fik problemer med bilen, og måtte parkere den med 20 minutter tilbage af løbet. Samtidig måtte Jake Dennis også parkere bilen, efter en træls dag for englænderen.

Men det betød at Rast var foran Spengler, Wittmann, Aberdein og Green.

Rene Rast
Photo: JJ Media

Frijns udnyttede de nyere dæk, og overhalede først Nico Müller, og kort tid efter også Philipp Eng.

Müllers dæk var ved at være færdige, så Paul Di Resta gik til angreb på toeren i mesterskabet. Schweizeren pressede faktisk skotten af banen og helt ud i græsset, hvilket dommere selvfølgelig kiggede på, men han slap med en advarsel

Få sving senere pittede Müller efter nye dæk, men hans dag var allerede ødelagt.

Di Resta fik overhalet Eng, og få sving senere fulgte Habsburg også med forbi. Det var dog en duel udenfor pointene, men det kunne man bestemt ikke se på kampen.

Rene Rast vandt løbet foran Bruno Spengler, Marco Wittmann, Jonathan Aberdein, mens Loic Duval overhalede Jamie Green udenom i allersidste sving. Daniel Juncadella var bedste R-Motorsport Aston Martin kører på P11.

Rene Rast har en 47 points føring over Nico Müller, hvilket betyder at han kan lukke mesterskabet i morgen, såfremt han scorer 9 point mere end schweizeren. Wittmann er 80 bagefter, og har derfor en matematisk chance for at kunne vinde, men det kræver sejr i alle tre løb, samt bonuspoint for mindst to Pole Positions, mens Rast skal slutte helt uden point i resten af sæsonen.

Dermed har Rast en kæmpe matchbold i morgendagens løb, ikke kun til at sikre kørertitlen til Audi, men også sikre sig selv mesterskabet. Men man ved aldrig hvad der kan ske i DTM.

Relaterede nyheder