Mesterskabet afgjort før tid på Hockenheim

ADAC GT Masters 2019 sæsonen lakker mod enden, da 3. sidste løb blev kørt på Hockenheimring.

Mesterskabsførende HCB-Rutronik Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Patric Niederhauser havde sikret sig Pole Position, foran Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #82 med Franck Perera og Rolf Ineichen og Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 med Dries Vanthoor og Ricardo Feller.

Aust Motorsport Audi #3 og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 var desværre ikke blevet klar efter gårsdagens uheld, mens Callaway Competition Corvette #77 og Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 begge var klar igen.

MRS GT-Racing BMW #14 havde også en skidt kvalifikation til dagens løb, da Jens Klingmann kun kunne køre den til 21. startposition, og dermed kun marginalt bedre end holdkammerat Nicolai Sylvest gjorde i går.

Schütz Motorsport Mercedes #36, Team ISR Audi #33 etc

Starten blev næsten ligeså kaotisk som gårsdagens løb.

Callaway Competition Corvette #77 spandt rundt i midterfeltet, efter kontakt med BWT Mücke Motorsport Audi #26 og røg hårdt i dækmuren. Dermed fik mekanikerne ikke meget belønning for deres arbejde.

Længere tilbage i feltet havde HCB-Rutronik Racing Audi #8 kontakt med Propeak Performance Aston Martin #98, hvilket knækkede baghjulsophænget på gårsdagens lykkelige 3’ere.

Uheldet udløste Rødt flag, så alle vragdelene fra 77’eren kunne ryddes op.

Efter næsten 20 minutters oprydning, blev løbet genstartet, med ca 45 minutter tilbage på uret.

Det forløb meget bedre, da der var mere afstand mellem bilerne.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 lavede et meget sent dyk på Schütz Motorsport Mercedes #36 i hårnålen, og kom forbi, efter lidt kontakt.

Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #19 & KÜS Team75 Bernhard Porsche #18

Gårsdagens vindere Orange1 by GRT Grasser Lambo #63 havde tabt en enkelt plads, og det betød at #31 potentielt var på vej mod mesterskabet, såfremt placeringerne blev bibeholdt.

EFP Car Collection by TECE Audi #12 blev vippet rundt af Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #19, men kunne hurtigt komme videre. #19 blev belønnet med en Drive-through for kontakten.

Dommerne havde kigget på startuheldet, og valgte at give Stefan Mücke i BWT Mücke Motorsport Audi #26 det sorte flag, og dermed udelukke dem fra løbet grundet kontakten. Helt sikkert en upopulær dom i Mücke lejren, selvom de alligevel var udenfor pointene.

Orange1 by GRT Grasser #19 løb ind i endnu flere problemer, da de var 0,1 sekund for hurtige ved deres obligatoriske pitstop – Drive-through straf til dem.

Mens HCB-Rutronik Racing Audi #31 kom ud i føring af løbet igen, efter deres pitstop, mistede Orange1 by GRT Grasser Lambo #82 andenpladsen til Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, da deres pitstop var godt 4 sekunder for langt i forhold til minimumstiden.

SSR Performance Porsche #92

Bortolotti i Orange1 by GRT Grasser Lambo #63 havde kniven mod struben, da han med 11. pladsen i dagens løb, ikke ville score nok point til at kunne forhindre at mesterskabet ville gå til #31. Derfor gik han i gang med at overhale SSR Performance Porsche #92, som var gæstestarter – og derfor alligevel ikke tællende til mesterskabet. Det var alle bilerne foran dem dog, så italieneren stillede sigtekortet ind på dem, og yderligere pladsavancement. Det kom to omgange senere, da han dykkede forbi Adrien de Leener i KÜS Team75 Bernhard Porsche #18.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #21 skovlede SSR Performance Porsche #92 af banen, men heldigvis hvor der var asfalt afkørselsareal, så Marco Seefried kunne komme tilbage igen.

Montaplast by Land Motorsport Audi #29 havde en sivepunktering på baghjulet, og måtte derfor pitte efter nye dæk med 4 minutter tilbage. Det gav en plads mere til Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63, som havde brug for at slutte på 4. pladsen i løbet, såfremt #31 ville vinde løbet. Med en 8. plads var der dog stadig langt op.

Nicolai Sylvest måtte desværre køre MRS GT-Racing BMW #14 i pit med 9 omgange tilbage af løbet, grundet problemer med bilen.

HCB-Rutronik Racing Audi #31

Det blev total triumf for HCB-Rutronik Racing Audi #31 med Patric Niederhauser og Kelvin van der Linde, som vandt løbet, foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 med Ricardo Feller og Dries Vanthoor og Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #82 med Rolf Ineichen og Franck Perera.

#31 har også sikret sig ADAC GT Masters 2019 Mesterskabet, da de ikke længere kan indhentes af Orange1 by GRT Grasser Lambo #63. Det er Kelvin van der Linde’s anden titel i ADAC GT Masters, mens det er den første for Patric Niederhauser. Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 er nu treer i mesterskabet, foran MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47, med nogle få point.

Der er dog stadig en afdeling tilbage i år, som køres om to uger på Sachsenring, hvor de sidste podiepladser i ADAC GT Masters mesterskabet skal afgøres.