Tre dominerende Poles på Spa

European Le Mans Series kørerne havde perfekte forhold til dagens kvalifikation, forud for 2019 sæsonens 5. afdeling, som skal køres på Spa Francorchamps.

GTE klassen var desværre nede på kun 6 biler, da hverken Ebimotors #80, Proton Competition #88 og ej heller Team Project 1 #56 var til start ved denne afdeling. Dermed var Dempsey-Proton Racing #77 enlige Porsche svane i Ferrari andedammen.

Men hvorfor være mange, hvis man alligevel er den hurtigste? Matteo Cairoli i 77’eren var først mand til at sætte hurtigste tid af alle, foran Kessel Racing #60 og Spirit of Race Ferrari #55. Efter blot en flyvende omgang, var alle holdene inde for at skifte dæk, og give den endnu et forsøg.

Kessel Racing Ferrari #83
Photo: JJ Media

Både mesterskabsførende Luzich Racing Ferrari #51 og JMW Motorsport Ferrari #66 blev snuppet for Track Limits på deres første flyvende omgang. Tingene blev bestemt ikke bedre for Jeff Segal, da han flatspottede hans helt nye sæt dæk, på vej ind i Sving 1, på hvad der skulle blive hans eneste tællende, flyvende omgang.

Matteo Cairoli i Dempsey-Proton Racing Porsche #77 tog Pole Position, med holdkammeraterne Riccardo Pera og Christian Ried, foran Luzich Racing med Nicklas Nielsen, Fabien Lavergne og Alessandro Pier Guidi – sidstnævnte kørte kvalifikationen. Kessel Racing Ferrari #60 var 3. hurtigste med Andrea Piccini bag rattet, som han deler med David Perel og Sergio Pianezzola.

Kessel Racing Ferrari #83 med Rahel Frey bag rattet, og Michelle Gatting og Manuela Gostner som medkørere, var 5. hurtigst i kvalifikationen, hvor midtersektoren var det som kostede dem en bedre startplacering.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Herefter fik LMP3 bilerne 12 minutter til at kvalificere i.

360 Racing #5 havde haft en svær weekend. I gårsdagens træning havde de en brand i bagenden af bilen, som gjorde at mekanikerne måtte på overarbejde, inden de var klar igen lørdag morgen. På opvarmningsomgangen, blev de presset af banen af en af Inter Europol Competition bilerne… Heldigvis kunne James Winslow komme tilbage på banen, og fik også startet en flyvende omgang.

Realteam Racing #9 var den første bil til at sætte hurtigste tid, og i det hele taget så Norma chassiset dominerende ud. Derfor var Mikkel Jensen også sendt ud i Eurointernational #11, for at give så meget som muligt modstand fra Ligier lejren, men uden held i de første omgange.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Mesterskabsførende Inter Europol Competition #13 valgte ikke at bruge hele tiden af kvalifikationen, da de alligevel ikke mente at de kunne snuppe Pole. Sådan har det også set ud ved mange af de andre løb, men alligevel har de skrabt fire podiepladser af fire mulige sammen.

Realteam Racing #9 med David Droux og Esteban Garcia tog en overbevisende Pole Position, foran M Racing #19 med Lucas Legeret og Laurent Millara, mens Ultimate #17 med Jean-Baptiste Lahaye, Mathieu Lahaye og Francois Heriau var P3. Nielsen Racing #7 satte det 4. Norma chassis i top 4, inden Mikkel Jensen fik sin og Jens Petersens Eurointernational #11 Ligier ind på P5.

Christian Stubbe Olsen havde æren af at kvalificere RLR MSport #15, som han deler med Martin Vedel Mortensen og Martin Rich. Det lykkedes ham at sikre sig 9. startposition, og være 4. bedste Ligier i LMP3 feltet.

Realteam Racing #9
Photo: JJ Media

Til sidst skulle LMP2 bilerne køre. Der var 17 biler på Spa banen, men hverken IDEC Sport #28 eller Algarve Pro Racing #31 kunne deltage, da henholdsvis Paul Loup Chatin og Henning Enqvist havde haft nogle kæmpe afkørsler i Eau Rouge/Raidillon kombinationen i morgenens fri træning. Heldigvis var begge kørere ok.

Filipe Albuquerque var første mand til at sætte bedste tid i United Autosports #22, men Paul Barthez Competition #23 med Will Stevens var ikke langt efter.

Cool Racing #37 valgte at sende Nicolas Lapierre ud af pitten noget senere end konkurrenterne. Det betød at han kun kunne nå at køre på et sæt dæk, så det måtte franskmanden nøjes med. Til gengæld ville de så have et sæt mere til løbet i morgen.

Størstedelen af de andre hold valgte at pitte efter friske dæk, for så at gå efter Pole.

High Class Racing #20
Photo: JJ Media

Det ændrede dog ikke så meget i toppen, da Filipe Albuquerque stadig var hurtigste mand i United Autosports #22, som han deler med Phil Hanson. Portugiseren var intet mindre end 0,739 sekund hurtigere end Will Stevens, Rene Binder og Julien Canal, som starter løbet som toer i Panis Barthez Competition #23, foran Duqueine Engineering #30 med Nico Jamin, Pierre Ragues og Richard Bradley.

Alex Brundle så ellers ud til at gøre det til en UA 1-2, men han fik frakendt tiden af sin sidste flyvende omgang på grund af Track Limits.

Anders Fjordbach fik kørt High Class Racing #20 ind på 9. startposition, som han og Dennis Andersen skal starte fra i morgendagens løb.

Mesterskabsførende G-Drive Racing #26 var helt nede på 6. startposition, næsten halvandet sekund fra Pole, hvilket var meget usædvanligt for det ellers så suveræne hold.

United Autosports #22 & Panis Barthez Competition #23
Photo: JJ Media

Men en ting er kvalifikation – løb er noget helt andet, og her skal der to-tre mand i bilen henover de 4 timers løb.

Løbet køres søndag fra 12.30, og kan ses på seriens YouTube side.

Relaterede nyheder