Mercedes dominans på Sachsenring

ADAC GT Masters 2019 var nået til sæsonens sidste løbsweekend, hvor lørdagen blev afviklet på en tør Sachsenring nær Dresden.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 med Indy Dontje og Maximilian Götz havde taget Pole Position, foran HCB-Rutronik Racing Audi #8 med Dennis Marschall og Carrie Schreiner, samt Schütz Motorsport Mercedes #36 med Marvin Dienst og Aidan Read.

Jens Klingmann og Nicolai Sylvest i MRS GT-Racing BMW #14 havde kvalificeret bilen på P14.

De nykårede 2019 mestre, HCB-Rutronik Racing Audi #31 med Kelvin van der Linde og Patric Niederhauser, skulle starte løbet fra 13. startposition.

Der begyndte dog at drive mørkegrå skyer ind over banen, inden kørerne blev sendt afsted. Ville det regne i løbet af de 60 minutters ræs?

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47
Photo: Gruppe C Photography

Vi undgik ikke kontakt i Sving 1, men heldigvis ikke så mange, som vi nogle gange har set på netop denne bane. HCB-Rutronik Racing Audi #8 og RWT Racing Corvette #13 røg af banen, og kom tilbage på de allersidste positioner. Audi’en var dog så skadet, at den måtte udgå. Virkelig ærgerligt for dem, efter deres fantastiske resultat på Hockenheim sidste gang, med deres uventede podieplads.

I midterfeltet var der også kontakt, hvor T3 Motorsport Audi #71 var igennem gruset. MRS GT-Racing BMW #14 havde også en rigtig skidt start, og var helt nede på 24. pladsen, efter Sylvest måtte undvige al balladen.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de ikke havde været korrekt placeret under starten.

Det var et noget utraditionelt blik på fabrikanterne, efter de første omgange – Top 4 var alle Mercedes, dernæst 6 Audi, en Ferrari, to Lamborghini, og to Porsche. Sjældent ser man bilmærkerne grupperet på den måde.

HB Racing Ferrari #7 og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 kørte side om side gennem adskillige sving, men efter lidt gnubben forblev #7 foran #48.

Schütz Motorsport Mercedes #36
Photo: Gruppe C Photography

BWT Mücke Motorsport Audi #26 havde et solospin i næstsidste sving, men Nikolaj Rogivue kom hurtigt videre.

Lige før pitvinduet åbnede, begyndte de først dråber at falde.

Det gav holdene noget ekstra at tænke over – for skulle de skifte dæk i forbindelse med de obligatoriske pitstops? Der var dog ikke nogen der tog chancen, men blev på de varme slicks.

HB Racing Ferrari #7 holdt ikke stille længe nok i pitten, så de fik en Drive-through straf for det. Samme straf fik Aust Motorsport Audi #3 og Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #21, for præcis samme forseelse.

Iron Force Racing Porsche #69 havde en hurtig tur gennem gruset, men da regnen var stoppet igen, kunne Marco Holzer ikke give det skylden.

Schütz Motorsport Mercedes #36 havde et alt ALT for langt pitstop, hvor de røg ned fra en potentiel podieplads, til P10.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 havde en vild tur gennem gruset, efter et 360 graders spin, men kom tilbage på asfalten igen. Her kom Frederik Vervisch ud lige bagved Orange1 by GRT Grasser #63, som han kæmpede med i en halv omgangs tid, inden han måtte give fortabt.

Team Zakspeed Mobil Oil Racing Mercedes #20
Photo: Gruppe C Photography

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 havde en tur af banen, da Fabian Vettel blev overrasket over RWT Racing Corvette #13 med Sven Barth dykkede op på indersiden, og undveg ud i gruset, og tabte adskillige placeringer.

Der var kontakt mellem Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #21 og HCB-Rutronik Racing Audi #31, i duellen omkring P5, men begge kunne fortsætte.

Den anden Team Zakspeed #20 var i fartproblemer, og faldt næsten et halvt minut bagved den førende MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47. Dermed kom Kelvin Snoeks under pres fra Christopher Mies i Montaplast by Land-Motorsport Audi #29.

Der var vild kamp om fjerdepladsen i løbet, da Markus Winkelhock i BWT Mücke Motorsport Audi #24 lavede en lille fejl. Winkelhock var helt banen, og pressede Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #21 og HCB-Rutronik Racing Audi #31 af banen. #21 var helt ude i gruset, men kom tilbage på banen – men tabte P5 til 31’eren.

3 minutter før målflaget kom Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 op på andenpladsen.

BWT Mücke Motorsport Audi #24
Photo: Gruppe C Photography

Der var mere drama da HCB-Rutronik Racing Audi #31 måtte pitte med kun to minutter tilbage, med en punktering på venstre baghjul. Omgangen efter kom Aust Motorsport Audi #4 ind med en punktering på højre baghjul.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 havde dagens 3. tur af banen, men fandt asfalten igen.

Winkelhock i #24 kom under pres fra Orange1 by GRT Grasser #63 på allersidste omgang, hvor han måtte afgive pladsen til Mirko Bortolotti.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes med Maximilian Götz og Indy Dontje vandt løbet, foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 med Max Hofer og Christopher Mies, og Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 med Kelvin Snoeks og Mick Wishofer.

MRS GT-Racing BMW #14 med Nicolai Sylvest og Jens Klingmann sluttede 14’er – samme position som de startede på.

I morgen køres sæsonfinalen i ADAC GT Masters 2019 på Sachsenring.

Relaterede nyheder