Corvette viser ny racer for første gang

Corvette Racing har langt om længe offentliggjort deres helt nye racerbil.

Der har været snak om den i næsten to år, og der har været masser af rygter og spekulationer, men nu er det fakta – Daytona 24 timers løb i 2020 bliver debutløbet for den helt nye C8.R GTLM racer.

Corvette C8.R
Photo: Steve Fecht for Chevrolet

Bilen blev for første gang vist for offentligheden i går aftes amerikansk tid, ved en event på Kennedy Space Center museet i Florida.

Tommy Milner var som den eneste nyværende Corvette Racing kører til stede, og derfor var det også hans #4 som blev offentliggjort.

De resterende kørere i programmet er ikke endelig bekræftet, selvom der løber mange rygter.

#4 kommer til at køre med en primært grå farve, mens #3 får den klassiske gule Corvette farve, som har været tilfældet stort set uafbrudt siden C5.R programmet startede i 1999. Der har været et par hvide Corvette racere på Le Mans, og en sølvgrå bil i FIA WEC, men det er godt med lidt friske farver.

Corvette C8.R
Photo: Steve Fecht for Chevrolet

Det bliver et helt nyt koncept for Corvette, som ellers har sværget til en motor ude foran, men nu i stedet har den til at sidde bag i bilen – eller også det som bliver kaldt for centermotor, da den er rykket så langt frem så muligt, for at få et bedre tyngdepunkt og en kæmpe diffusor bag på bilen.

Holdet har indtil videre vundet 107 sejre – 8 på Le Mans og 99 på amerikansk jord. Tallet 99 har de stået på siden Long Beach 2018, da hverken kørerne i #3 eller #4 har formået at hive en sejr i land. Det er også derfor at alle rygterne omkring ændringer i kørerbesætningerne kommer nu, da Chevrolet bruger rigtig mange penge på programmet, og de ikke rigtig er kommet nogle vegne i næsten 2 år.

Nuvel, de vandt mesterskabet i 2018 med Jan Magnussen og Antonio Garcia, men de to har ikke vundet siden Virginia International Raceway i august 2017!

Der forventes nyt omkring kørerne indenfor få dage.

Det er ikke bekræftet om Corvette Racing kommer til Le Mans 2020 i det hele taget, og om de kommer med den gamle C7.R eller den nye C8.R. Alt afhænger af budgetter og homologeringer af biler indenfor FIA WEC standarden.

C7.R får dens sidste løb på amerikansk jord næste weekend, når IMSA WeatherTech SportsCar Championship kører finalen på Road Atlanta.

Relaterede nyheder