DTM mesteren dominerede lørdagsløb

Sæsonens næstsidste DTM løb blev kørt på Hockenheimring, på en overskyet lørdag.

Kvalifikationen var blevet kørt på en våd bane, men asfalten var tør til løbsstarten senere på dagen.

Rene Rast havde taget Pole Position, foran Marco Wittmann og Mike Rockenfeller.

Udover de 18 sædvanlige DTM biler, var der også tre japanske biler med til start, fra Super GT serien. Jenson Button var på banen med Honda, og var den bedste japanske bil i P6. Ryo Hirakawa var sendt afsted for Lexus, og skulle starte 20’er, mens Tsugio Matsuda var Nissan’s repræsentant i P21.

Desværre kunne Fabian Habsburg ikke tage starten, da hans R-Motorsport Aston Martin havde et problem med motoren.

Matsuda kunne heller ikke tage starten, da han havde et teknisk problem med hans bil, forud for opvarmningsomgangen.

Start race 1 Hockenheim Finale 2019
Photo: DTM

Rast fik den bedste start, mens Rockenfeller kom op på andenpladsen, efter en halv omgangs kørsel. Button tabte en enkelt plads under starten, men hang godt på de tyske konkurrenter.

Noget som var svært for de japanske hold, var at de skulle køre på samme Hankook dæk som DTM bilerne. I Japan kører de på alle mulige andre dækfabrikanter. Men det er for øvrigt også noget at de skal, når de to serier mødes i november måned, til det fælles løb på Fuji banen.

Nico Müller havde lavet en overhaling udenfor de hvide striber, så han måtte give pladsen tilbage til Joel Eriksson. Müller var dog helet oppe på 7. pladsen, mens Eriksson var nede som 11’er.

Hirakawa tog det obligatoriske dækskifte allerede efter første omgang.

Tsugio Matsuda
Photo: DTM

Rockenfeller fik en advarsel, for at have presset en konkurrent af banen, men ikke noget der ellers fik konsekvenser for tyskeren, med mindre at han ville komme ind i andre problemer, i løbet af de efterfølgende omgange.

Sheldon van der Linde blev snydt af både Paul Di Resta og Jamie Green, da de tre biler kørte side om side gennem Hårnålen, og udvekslede en lille smule maling.

Døren på Timo Glock’s BMW sprang op, hvilket fik teamet til at pitte ham lidt tidligere end ellers planlagt, hvor han fik en ny dør på, som så lukkede lidt bedre.

Fittipaldi og van der Linde skiftede dæk efter 11 omgange, og kom ud på hver side af Glock.

Rockenfeller var den første i førergruppen, som pittede efter dæk. Det gjorde han på 15. omgang, i et håb om at kunne få en fordel i forhold til Rast og Wittmann, som han lå lige mellem inden stoppet.

Nissan mekanikerne fik skiftet bilens kardanaksel, så de kunne sende Matsuda ud på banen, med små 30 minutters kørsel tilbage.

Wittmann pittede to omgange efter Rocky, men alligevel lykkedes det den dobbelte DTM mester at slå DTM mesteren fra 2013.

Rene Rast pittede på 19. omgang, lige før der blev kaldt Safety Car på banen. Philipp Eng var gået i stå ude på banen, og her valgte løbsledelsen at samle feltet, så hans bil kunne blive trukket ind i sikkerhed. Det fik resten af feltet til at pitte, så alle kørere undtagen Matsuda havde taget deres obligatoriske stop.

Jenson Button & Ryo Hirakawa
Photo: DTM

Da Paul Di Resta pittede, klagede han over at et eller andet i bilen sad løs. Han kom tilbage på banen igen, efter et dækskifte. Kort tid efter måtte R-Motorsport Aston Martin holdkammerat Daniel Juncadella parkere sin bil i pitten, da han fik et teknisk problem med den.

Genstarten af løbet foregik i den sædvanlige 2×2 formation, hvilket gik fint blandt Rast og Wittmann, mens der bliver skubbet lidt omkring Rockenfeller og Glock. Længere tilbage i feltet var Green en tur ude over afkørselsområdet, men kom tilbage på banen igen. Længere nede i feltet stødte de to WRT Audi racere med Jonathan Aberdein og Pietro Fittipaldi sammen, så begge biler røg af banen, lige foran Mercedes Tribunen. De kunne dog fortsætte begge to, men som de to sidste i feltet. Altså på nær Matsuda, som var adskillige omgange bagude. Dommerne kiggede på episoden, og gav Fittipaldi en Drive-through straf.

Glock tabte to placeringer til Frijns og Müller, som fik overhalet ham i samme hug. Dermed var Wittmann eneste BMW mand i top 5.

Wittmann gik til angreb på Rast, med godt 15 minutters ræs tilbage, og kom forbi, ved at overhale Rast i Hårnålen.

Omgangen efter slog Rast tilbage, og tog føringen af løbet igen, med hjælp af lidt DRS.

Nico Müller fik kæmpet sig forbi Mike Rockenfeller, med få minutter tilbage af løbet, i duellen omkring den sidste podieplads.

Jake Dennis forsøgte at forsvare sin 9. plads med næb og klør, mens han havde Bruno Spengler helt oppe under bagvingen. Samtidig kom Jenson Button forbi Sheldon van der Linde, og var dermed kun en plads fra at slutte i top-10. De japanske biler var dog “usynlige” i forhold til pointgivningen i dagens løb, så 11. pladsen ville altså være pointgivende, såfremt Button bille komme i top-10.

Rene Rast
Photo: DTM

Glock kom under pres fra Loic Duval, i duellen omkring 5. pladsen.

Müller pittede med blot 4 omgange tilbage, for at få nogle nye dæk på. Taktikken fra holdet var at såfremt der kom en Safety Car, ville han have en fordel. Det i sig selv gjorde at han faldt tilbage på P16 – og da han så kørte for hurtigt i forbindelse med pitstoppet, fik han en Drive-through straf for det. En lidt mærkelig beslutning fra holdet, men måske de havde andre grunde til at tage stoppet.

Sheldon van der Linde fik ligeledes en Drive-through straf, da han havde presset en anden kører af banen. Han var dog i forvejen udenfor top-10.

Aberdein havde en tur af banen i Motodrom sektionen, da han pressede lidt for hårdt på. Det var heldigvis kun en tur over græsset, og ikke ind i dækmuren, så han kunne vende tilbage til asfalten igen.

Rene Rast vandt en komfortabel sejr, foran Marco Wittmann og Mike Rockenfeller. Robin Frijns og Loic Duval var to ekstra Audi racere i top 5, inden Timo Glock fik kørt sin BMW ind på P6, foran Paul Di Resta i R-Motorsport Aston Martin.

Jenson Button blev den bedstplacerede “japaner” på P9 med Honda’en, mens Ryo Hirakawa fik kørt Lexus raceren ind på 13. pladsen. Tsugio Matsuda blev ikke klassificeret, på grund af de manglende omgange.

I morgen køres weekendens andet løb

Relaterede nyheder