To mesterskabskandidater på Pole

Kvalifikationen til sæsonfinalen i Michelin Le Mans Cup blev kørt her til eftermiddag på Autodromo Internacional do Algarve, også kendt som Portimao.

De 8 GT3 biler var de første på banen, og her skulle alle bronzekørerne i bilen.

Det blev en duel mellem Fabien Lavergne (holdkammerat med Mikkel Mac) i Luzich Racing Ferrari #71 og Kessel Racing Ferrari #8 med Sergio Pianezzola bag rattet. Det er også de to som kæmper om mesterskabet med #8 foran #71. Lavergne satte to super hurtige omgange, som Pianezzola gjorde alt for at slå.

Det lykkedes ikke 8’eren at komme forbi, så Fabien Lavergne og Mikkel Mac starter løbet fra Pole Position, foran Kessel Racing Ferrari #8 med Sergio Pianezzola og Giacomo Piccini.

SPS Automotive Performance Mercedes #54 var længe 3. hurtigst med Dexter Müller og Yannick Mettler, men endte med at blive slået af Ebimotors Porsche #88 med Alessandro Baccini og Paolo Venerosi.

Luzich Racing Ferrari #71
Photo: JJ Media

Herefter fik de 18 LMP3 biler mulighed for at køre deres 15 minutter.

RLR MSport #14 var tilbage i mesterskabet, hvor Rob Wheldon og Alex Kapadia var i bilen, som tidligere på året blev kørt af Christian og Tom Stubbe Olsen. Wheldon var første mand til at sætte hurtigste tid, mens Graff #39 og DKR Engineering #5 udfordrede ham. DKR Engineering #3 med Francois Kirmann ville dog også prøve at være hurtigst, inden #14 vendte tilbage til toppen.

Sådan fortsatte denne ping-pong, indtil Francois Kirmann fik sin og Laurents Hörr’s DKR Engineering #3 kørt på Pole Position, foran Lanan Racing #25 med Michael Benham og Duncan Tappy, med RLR MSport med Rob Wheldon og Alex Kapadia som treere.

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

Cool Racing #4 havde et solospin i Sving 2, med får minutter tilbage, men de var allerede langt nede i feltet, da det skete.

Alain Costa fik desværre kun kørt KEO Racing #43 18. hurtigste tid – en bil som han for 3. weekend i træk deler med Johan Jokinen.

2 timers løbet køres i morgen søndag, med start klokken 10.00 dansk tid, og kan følges via dette link.

Relaterede nyheder