Højdramatisk finale i Portugal

Sæsonfinalen i European Le Mans Series 2019 på Autodromo Internacional do Algarve blev en vildt dramatisk affære.

Portimao banen havde Matteo Cairoli, Christian Ried og Riccardo Pera på Pole Position for Dempsey-Proton Racing Porsche #77 i GTE kategorien, foran Thomas Preining, Adrien de Leener og Steffen Görig i Proton Competition #88, med Kessel Racing Ferrari #60 kørerne Andrea Piccini, Sergio Pianezzola og David Perel som treer

Luzich Racing Ferrari #51 med Alessandro Pier Guidi, Fabien Lavergne og Nicklas Nielsen skal starte løbet fra firer, mens Kessel Racing Ferrari #83 med Michelle Gatting, Rahel Frey og Manuela Gostner starter 6’er.

I LMP3 klassen var M Racing #19 kørt af Lucas Legeret og Laurent Millara på Pole, foran Realteam Racing #9 med Esteban Garcia og David Droux, og Ultimate #17 med Jean-Baptiste Lahaye, Mathieu Lahaye og Francois Heriau.

Eurointernational #11 med Jens Petersen og Mikkel Jensen var den bedste Ligier chassis på P4, mens LMP3 feltets andre danskere, Christian Stubbe Olsen og Martin Vedel Mortensen i RLR MSport #15, som de deler med engelske Martin Rich, skulle starte 11’er.

Kessel Racing Ferrari #83
Photo: JJ Media

United Autosports #22 med Filipe Albuquerque og Phil Hanson startede fra Pole Position, med DragonSpeed #21 kørt af Henrik Hedman, Ben Hanley og James Allen toer, mens Panis Barthez Competition #23 med Will Stevens, Julien Canal og Rene Binder fik P3.

High Class Racing #20 med Anders Fjordbach og Dennis Andersen havde fået bilen kørt ind på 13. startposition til løbet.

Mesterskabet var kun afgjort i GTE klassen, hvor Luzich Racing Ferrari #51 allerede havde vundet titlen sidste gang på Spa Francorchamps.

Starten forrest i feltet forløb forholdsvis roligt, men det kunne man langt fra sige om, nede i feltet.

Panis Barthez Competition #23 havde en lille udskridning, og et mindre sammenstød med Cool Racing #37, som fik Duqueine Engineering #30 til at spinde rundt, da Pierre Ragues skulle undvige de to duellanter.

High Class Racing #20
Photo: JJ Media

Men det var meget værre omkring bagenden af LMP2 feltet, hvor Carlin #45 spandt rundt, og holdt på tværs af feltet. Jack Manchester blev ramt af adskillige biler, heriblandt Christian England i United Autosports #3. De to kørere blev sendt til hospitalet til ekstra tjek.

Derudover var Dempsey-Proton Racing Porsche #77, Proton Competition Porsche #88, Kessel Racing Ferrari #83, JMW Motorsport Ferrari #66 og Oregon Team #10 også involveret. Kun #66 kunne køre videre. Naturligt nok var der tårer i #83 pitten, da de fandt ud af at bilen ikke kunne repareres, og en potentiel 2. plads i GTE mesterskabet ikke længere var muligt for Michelle Gatting, Manuela Gostner og Rahel Frey.

Naturligt udløste det rødt flag, med så mange strandede biler, samt Manchester og England, som lægerne var ekstra forsigtige med. Alle de andre kørere kunne selv stige ud af bilerne.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Det tog næsten en time, før løbet blev startet igen, men uret havde talt videre under det røde flag, så der var lige over 3 timer tilbage, da bilerne blev sendt afsted bag Safety Car.

RLR MSport #43, Cool Racing #37 og Spirit of Race Ferrari #55 pittede ved første mulige chance, hvor #43 skiftede fra John Farano til Bruno Senna. Eurointernational #11 gjorde det samme omgangen efter, hvor de skiftede fra Mikkel Jensen til Jens Petersen.

Efter 3 omgange bag Safety Car, blev løbet frigivet igen, hvor første omgang forløb meget mere roligt.

Algarve Pro Racing #31 og 360 Racing #6 fik begge straffe for at have lavet tyvstart – så en ekstra tur gennem pitten for begge biler.

JMW Motorsport Ferrari #66 og Spirit of Race Ferrari #55 stødte sammen i Sving 2, hvor 66’eren forsøgte at dykke op på indersiden af konkurrenten. Det gik dog ikke for Wei Lu, som spandt af banen og sad fast i gruset, for anden gang i dag.

Eurointernational #11
Photo: JJ Media

Det udløste dagens anden Safety Car, for at bilen kunne bjerges.

Det udnyttede en del hold til at udføre deres pitstop. Algarve Pro Racing #31 var også inde, for at skifte kørere, og fik samtidig en ny snude på bilen.

Cirka 15 minutter senere blev løbet frigivet igen, men måtte køre et par omgange mere end planlagt, da JMW Motorsport Ferrari #66 humpede tilbage mod pitten, for nedsat hastighed.

United Autosports #22 var i front af løbet, foran søsterbilen #32, da DragonSpeed #21 også havde pittet, og skiftet fra James Allen til Henrik Hedman.

Kessel Racing Ferrari #60 og Luzich Racing #51 duellere omkring førstepladsen i GTE, hvor de to skiftes til at føre.

RLR MSport #43 kom ind i pitten med et knækket baghjulsophæng, hvor mekanikerne måtte i gang.

Luzich Racing Ferrari #51
Photo: JJ Media

High Class Racing #20 med Fjordbach bag rattet, var et af holdene som endnu ikke havde pittet, og det betød at de var fremme på P5. RLR MSport #15 med Stubbe Olsen bag rattet var kommet op på 4. pladsen i LMP3, da han ligeledes heller ikke havde pittet.

Duqueine Engineering #30 havde endnu et spin i Sving 1, men kom hurtigt afsted igen.

Cool Racing kom op på 4. pladsen i LMP2, da Antonin Borga fik overhalet Roman Rusinov i G-Drive Racing #26, med lidt slipstream og efterfølgende overhaling under nedbremsningen til Sving 1.

Problemerne var ikke ovre for #30, da de havde overhalet under den første Safety Car periode – Drive-through straf.

Inter Europol Competition #34 og Realteam Racing #9 havde lidt kontakt ude på banen, da 9’eren skulle overhales med en omgang i forhold til LMP2 bilen.

Få minutter senere var Inter Europol Competition #34 i problemer, og måtte parkere bilen med et teknisk problem på bilen.

Ultimate #17
Photo: JJ Media

Eurointernational #11 måtte kæmpe for ikke at blive overhalet med en omgang af mesterskabskonkurrenterne i Inter Europol Competition #13. De to hold stod helt lige på point inden løbet, så den bedst placerede bil, ville vinde mesterskabet. #11 havde dog allerede pittet og skiftet kører, mens #13 havde deres første lange stop til gode.

JMW Motorsport Ferrari #66 fik en 20 sekunders pitstop straf, da de havde forladt pitten mens det røde lys var tændt, under en af Safety Car perioderne.

De alternative pitstop strategier betød at Panis Barthez Competition #24 førte LMP2 klassen, med 2 timer tilbage. M Racing #19 var førende i LMP3, mens Luzich Racing #51 var førende i GTE.

Christian Stubbe Olsen i RLR MSport #15 lavede en flot overhaling på Wayne Boyd i United Autosports #2, og var dermed oppe som treer i LMP3 kategorien.

United Autosports #32 havde overhalet Graff #39 udenfor banens hvide streger, og måtte give pladsen tilbage.

Spirit of Race Ferrari #55
Photo: JJ Media

Helvede brød løs med 1 time og 48 minutter tilbage. Ultimate #17 havde et solospin, og kort tid efter RLR MSport #15 og Cool Racing #37 kontakt. IDEC Sport #27 havde også et solospin – alt sammen indenfor et minut. #37 sad uhjælpelig fast i gruset, og udløste Full Course Yellow, for at få bilen trukket fri. Alexandre Coigny i #37 fik en Drive-through straf for kontakten med Martin Rich i #15.

Det fik flere hold til at pitte, da tidstabet i pitten ikke var helt så stort, som under grønt flag, med fuld fart.

United Autosports #32 var under hårdt pres fra G-Drive Racing #26, hvor Will Owen havde store problemer med at holde Job van Uitert bagved. Der gik flere omgange inden hollænderen kom forbi, da Owen havde lidt problemer med langsommere trafik, som van Uitert udnyttede til at tage P5 blandt LMP2 bilerne.

Helt så smertefrit gik det ikke, da den guld-orange 26’er skulle forbi Anders Fjordbach på 4. pladsen med High Class Racing #20. Der var lidt karosserikontakt, og danskeren blev flyttet en bilbredde ud på afkørselsområdet, inden hollænderen var forbi.

IDEC Sport #28 kom op på andenpladsen i LMP2, da Panis Barthez Competition #24 blev fanget bag ved lidt LMP3 trafik.

Ebimotors Porsche #80 havde et godt løb blandt GTE bilerne, og var på andenpladsen, foran Kessel Racing Ferrari #60. #60 kom dog foran, efter mange omganges pres fra David Perel på Fabio Babini.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Inter Europol Competition #13 tog føringen af LMP3 klassen med 95 minutter tilbage af løbet, men de havde stadig en anden pitstrategi end Eurointernational#11, som igen havde fået Mikkel Jensen i bilen.

IDEC Sport #27 havde endnu et solospin, men kom hurtigt videre.

Få minutter senere holdt den anden IDEC Sport #28 mod kørselsretningen – men det var på grund af kontakt med G-Drive Racing #26, som prikkede mesterskabskonkurrenten.

67 minutter før målflaget bragede Duqueine Engineering #30 i barrieren i Sving 1, hvor først bagenden blev beskadiget, inden Richard Bradley endte ende i dækmuren. Heldigvis kunne han selv stige ud af bilen, men det krævede en Safety Car, for at få bilen fjernet.

Det fik store dele af feltet til at pitte, som i nogle tilfælde ville være dagens sidste stop, mens LMP2 bilerne kunne forkorte deres sidste stint.

Den sidste time startede med United Autosports #22 i føring af LMP2, med United Autosports #2 i LMP3 og Luzich Racing Ferrari #51 i GTE.

Efter 15 minutter bag Safety Car, blev løbet frigivet igen.

Inter Europol Competition #13 kom med det samme op på 3. pladsen i LMP3 klassen, da Nigel Moore dykkede forbi Tony Wells i Nielsen Racing #7 i Sving 2.

Panis Barthez Competition #24
Photo: JJ Media

Dommerne havde kigget på kontakten mellem G-Drive Racing #26 og IDEC Sport #28, og gav 26’eren en Drive-through straf. Det kunne gå hen og blive kritisk for de forsvarende mestre, da IDEC Sport #28 var på vej mod et potentielt podieresultat, og lå dermed lunt i svinget til at kunne snuppe titlen.

Jean-Eric Vergne i #26 faldt tilbage på 8. pladsen, da han tog straffen, hvilket ikke ville være nok til at tage titlen. Der var dog stadig 42 minutters ræs tilbage, og et tankstop for alle LMP2 bilerne, inden noget som helst var afgjort.

DragonSpeed #21 havde et solospin i Sving 2, men Ben Hanley var hurtigt videre. Kort tid efter tog IDEC Sport #27 endnu en snurretur, igen igen.

35 minutter før målflaget tog IDEC Sport #28 med Paul Loup Chatin føringen af løbet, da franskmanden passerede Phil Hanson i United Autosports #22. Det betød at G-Drive Racing #26 som minimum skulle slutte på podiet, for at tage titlen – og JEV var stadig P8.

United Autosports #32 kom op på 3. pladsen i LMP2 klassen, da Alex Brundle fik overhalet Graff #39 med Tristan Gommendy.

10 minutter før målflaget gik Spirit of Race Ferrari #55 og Ebimotors Porsche #80 i gang med at banke skærme, hvor #80 fik snuden foran, i kampen om 2. pladsen i GTE kategorien. Den kan fortsatte få minutter senere – og netop som 80’eren havde fået en advarsel. Så lidt til dommerne at kigge på, i de døende minutter.

G-Drive Racing #26 kom under pres fra Panis Barthez Competition #23, hvor Will Stevens var helt oppe på siden af Jean-Eric Vergne, inden franskmanden robust smækkede døren.

Inter Europol Competition #13
Photo: JJ Media

To minutter inden målflaget, skiftede andenpladsen i LMP3 til Inter Europol Competition #13, da de fik overhalet United Autosports #2.

IDEC Sport #28 med Paul Loup Chatin, Paul Lafargue og Memo Rojas vandt løbet, foran United Autosports #22 med Filipe Albuquerque og Phil Hanson, og Graff #39 med Tristan Gommendy, Alexandre Cougnaud og Jonathan Hirschi.

High Class Racing #20 med Anders Fjordbach og Dennis Andersen sluttede 12’er blandt LMP2 bilerne, efter have været langt fremme i feltet, i det meste af løbet, men delvis også på grund af en alternativ pitstrategi.

Algarve Pro Racing #25 med Andrea Pizzitola, John Falb og Olivier Pla blev bedste Pro-Am team, hvilket er et trofæ til det bedste LMP2 hold, med en Bronzekører (John Falb) i bilen.

360 Racing #6 med Terrence Woodward, James Dayson og Ross Kaiser vandt LMP3 klassen, foran Inter Europol Competition #13 med Martin Hippe og Nigel Moore, mens United Autosports #2 med Wayne Boyd, Garett Grist og Tommy Erdos sluttede P3.

Eurointernational #11 med Jens Petersen og Mikkel Jensen sluttede løbet på 7. pladsen, hvor de desværre var uheldige med pitstrategien og Safety Car perioderne, mens RLR MSport #15 med Martin Vedel Mortensen, Christian Stubbe Olsen og Martin Rich sluttede 11’er efter de blev påkørt.

Luzich Racing Ferrari #51 med Nicklas Nielsen, Alessandro Pier Guidi og Fabien Lavergne vandt GTE kategorien, foran Kessel Racing Ferrari #60 med Sergio Pianezzola, David Perel og Andrea Piccini, og Ebimotors #80 med Fabio Babini, Marco Frezza og Gianluca Giraudi.

IDEC Sport #28
Photo: JJ Media

IDEC Sport #28 vandt LMP2 Mesterskabet, foran G-Drive Racing #26 og Graff #39. High Class Racing sluttede på en samlet 14. plads.

Inter Europol Competition #13 vandt LMP3 Mesterskabet, foran Eurointernational #11 og Ultimate #17. RLR MSport sluttede 14’er blandt LMP3 bilerne.

Luzich Racing Ferrari #51 vandt GTE Mesterskabet, foran Dempsey-Proton Racing Porsche #77 og JMW Motorsport Ferrari #66. Kessel Racing Ferrari #83 sluttede firer i Mesterskabet.

Det var en helt forrygende og dramatisk afslutning på European Le Mans Series 2019. Der var spænding hele vejen igennem sæsonen, på nær i GTE, hvor titlen var afgjort inden finalen.

Og med danske øjne skal man bestemt ikke klage, når man har en mester i form af Nicklas Nielsen i GTE. En andenplads til Mikkel Jensen, og en 4. plads til Michelle Gatting er mere end godkendt. Eneste lidt skuffelse med de rød-hvide farver var High Class Racing. Men de har også haft det svært med en Sølv- og Bronzekører line-up, når man kæmper mod Platin, Guld og til tider en Sølv++ kører, som man ser hos eksempelvis G-Drive Racing.

Nu får ELMS holdene en pause – altså dem som ikke tager til Asian Le Mans Series henover vinteren – indtil den 30.-31. marts, hvor de første officielle testkørsler forud for sæsonstarten køres på Circuit de Catalunya.

 

Opdatering

Eurointernational #11 er blevet kåret som LMP3 Mestre. Inter Europol Competition #13 lavede en fejl omkring tiden med Martin Hippe i bilen, som skulle have kørt 1 time og 22 minutter og 6 sekunder. Den tid blev ændret på grund af det røde flag, da han normaltvis skulle have kørt 1 time og 45 minutter i bilen. Martin Hippe var i bilen i cirka 15 minutter for lidt, så de har fået en straf på 9 omgange, og dermed sender dem langt bag Eurointernational #11, som rykker op på 6. pladsen i løbet. Inden løbet stod de to hold på samme pointantal, så bedstplacerede bil, ville tage mesterskabet.

Relaterede nyheder