Intense kampe i Portimao

Michelin Le Mans Cup var nået til Portimao banen i Portugal, hvor sæsonfinalen skulle køres på Autodromo Internacional do Algarve.

Francois Kirmann og Laurents Hörr i DKR Engineering #3 var kørt på Pole Position i LMP3, foran Lanan Racing #25 med Michael Benham og Duncan Tappy, samt RLR MSport #14 med Rob Wheldon og Alex Kapadia som treer.

KEO Racing #43 med Johan Jokinen og Alain Costa skulle starte løbet fra 18. position blandt LMP3 bilerne.

Luzich Racing Ferrari #71 med Fabien Lavergne og Mikkel Mac startede løbet fra Pole Position i GT3, foran Ebimotors Porsche #88 med Alessandro Baccini og Paolo Venerosi, samt SPS Automotive Performance Mercedes #54 med Dexter Müller og Yannick Mettler som treer.

Kessel Racing Ferrari #8 med Sergio Pianezzola og Giacomo Piccini var sendt til bagerste startposition på grund af problemer omkring deres benzin i kvalifikationen.

KEO Racing #43
Photo: JJ Media

Den første halve omgang gik fint, men først endte United Autosports #23 i gruset, og få sving senere var der kontakt mellem Graff #39 og DKR Engineering #5.

Der var dramatik i GT3, hvor Luzich Racing Ferrari #71 var blevet ramt på venstre side af bagenden, af en Cool Racing LMP3 racer. Det betød at bagdækket punkterede, og Fabien Lavergne måtte humpe tilbage til pitten, med en punktering, som mekanikerne hurtigt fik skiftet, og sendt tilbage på banen med en noget mindre bagkofanger end før, på grund af skader fra sammenstødet.

CD Racing #30 fik en Drive-through, for at have tyvstartet.

RLR MSport #14 havde fået kæmpet sig op på andenpladsen i LMP3 klassen.

9 minutter inde i løbet var der kontakt mellem Nielsen Racing #2 og DKR Engineering #5, som gik værst ud over angriberen – #5, som måtte en tur ind over græsset.

Luzich Racing #71
Photo: JJ Media

#5 fik stille og roligt arbejdet sig frem i feltet, bl.a. ved at overhale AT Racing #90, og derved overtage 7. pladsen.

Nielsen Racing #2 kom op på 4. pladsen, ved at overhale Graff #39 i første sving.

Cool Racing #4 pittede tidligt i løbet, hvor mekanikerne febrilsk løb rundt efter noget værktøj, for at løse et teknisk problem på bilen.

KEO Racing #43 var kommet frem som 13’er blandt LMP3 bilerne, kort tid inden Graff #9 holdt strandet i sandfanget. Det udløste en kort Full Course Yellow, så bilen kunne blive trukket fri igen.

Lanan Racing #25 spandt rundt netop som folk skulle ned i fart, så tabet var minimalt.

Lanan Racing #25
Photo: JJ Media

Der gik dog ikke længe inden Spirit of Race Ferrari #51 holdt i gruset i opløbssvinget, hvilket udløste endnu en Full Course Yellow. Christoph Ulrich fik dog bilen sat i bakgear, og kom fri for egen kraft, inden hjælperne nåede hen til ham.

Der var pludselig kamp i LMP3 igen, da RLR MSport #14 havde fået lukket hullet op til DKR Engineering #3. Francois Kirmann kunne ikke stå for presset, og spandt rundt uden hjælp. Ydermere kom Lanan Racing #25 også forbi #3, hvilket betød at #25 lå til at tage mesterskabet, såfremt de to biler sluttede på den måde. Så var stillingen #14 foran #25 og #3.

Lanan Racing #25 og DKR Engineering #3 gik i krig omkring andenpladsen af løbet. #3 forsøgte at komme forbi, men det lykkedes ikke i første forsøg.

Cool Racing #4 var inde for at få en ny snude på, mens kørerne skiftede plads i bilen.

DKR Engineering #3 havde lidt problemer med at komme væk fra deres pitstop, så Lanan Racing #25 kom først ud af pitten, med et lidt større forspring, end da de to biler kom ind i pitlane.

RLR MSport #14 lå dog stadig i front af løbet, 20 sekunder ude foran.

Kessel Racing #8
Photo: JJ Media

DKR Engineering #5 havde endnu et solospin til samlingen, men kom hurtigt videre.

Det fik fuldstændig op i hat og briller i LMP3 mesterskabskampen. Først kom DKR Engineering #3 blæsende på indersiden af Lanan Racing #25 under nedbremsningen, som 25’eren forsøgte at forsvare sig imod. #3 kom foran, men få sving senere kørte #25 op i bagenden af #3. Der kom store skader på bagenden af #3, mens snuden på #25 også var ødelagt, udover at #25 var en tur gennem gruset.

Begge biler måtte i pit for at få skaderne repareret, hvor #3 var tilbage på banen igen, væsentlig hurtigere end #25.

Blandt GT3 bilerne var Kessel Racing Ferrari #8 fortsat i front af klassen, foran SPS Automotive Performance Mercedes# 54 og Beechdean AMR #99, indtil #99 kom foran med 27 minutter tilbage i løbet.

Mikkel Mac havde fået kørt Luzich Racing Ferrari #71 op på 4. pladsen, men havde så langt op til top-3, at det ville være svært at avancere yderligere.

Der var pludselig drama for Kessel Racing Ferrari #8, som havde lidt kontakt med Cool Racing #4 i opløbssvinget, og var ude og snitte gruset. Begge biler kunne dog fortsætte, men forspringet i GT3 var nede under 5 sekunder.

Dommerne var færdige med at kigge på Lanan Racing #25 og DKR Engineering #3, og det resulterede i en 3 minutters Stop & Go straf til #25.

Med 15 minutter tilbage af løbet, var Beechdean AMR #99 kommet helt op til Kessel Racing #8, i duellen om sejren.

RLR MSport #14
Photo: RLR MSport

Johan Jokinen i KEO Racing #43 havde et vildt spin i opløbssvinget, hvor han heldigvis undgik at ramme dækmuren, men fik en hurtig tur gennem gruset.

Der kom en Full Course Yellow med 12 minutter tilbage, da der lå forskellige vragdele ude på banen, som skulle samles op, inden nogen ville risikere at køre over dem.

Den stjal små 6 minutters løbstid, inden feltet var tilbage til fuld fart.

Der skete dog ikke yderligere forskydelser, så RLR MSport #14 med Rob Wheldon og Alex Kapadia vandt løbet, foran Nielsen Racing #2 med Tony Wells og Colin Noble, mens DKR Engineering #3 med Francois Kirmann og Laurents Hörr fik kæmpet sig tilbage på podiet, på trods af reparationsarbejdet i pitten.

KEO Racing #43 med Johan Jokinen og Alain Costa sluttede løbet på 11. pladsen.

Kessel Racing Ferrari #8 vandt GT3 kategorien med Giacomo Piccini og Sergio Pianezzola, foran Beechdean AMR #99 med Andrew Howard og Ross Gunn, mens SPS Automotive Performance Mercedes #54 med Dexter Müller og Yannick Mettler på P3.

Luzich Racing Ferrari #71 med Fabien Lavergne og Mikkel Mac sluttede firer.

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

DKR Engineering #3 sikrede sig LMP3 titlen, foran Lanan Racing #25 og Nielsen Racing #2. Det er 3. mesterskab i træk for DKR Engineering.

KEO Racing endte sæsonen på 18. pladsen i mesterskabet, efter Michael Markussen og Joakim Frid kørte første halvdel af sæsonen, mens Johan Jokinen og Alain Costa tog anden del.

I GT3 sluttede Kessel Racing Ferrari #8 som Mestre, foran Luzich Racing Ferrari #71 og Beechdean AMR #99.  Dermed går den enlige Le Mans 2020 billet til Kessel Racing, som sikrede sig den anden titel i træk.

Deet var slut på en hæsblæsende Michelin Le Mans Cup 2019. Så mange timers kørsel, så mange kampe – med og uden kontakt – mange straffe, og så mange overhalinger osv osv.

Serien er tilbage den første weekend i april måned 2020, hvor sæsonen starter i Barcelona.

Relaterede nyheder