Pokalerne fordelt i Mexico

Sæsonfinalen i Porsche Mobil 1 Supercup blev kørt på den mexicanske Autodromo Hermanos Rodriguez bane i Mexico City.

Michael Ammermüller sikrede sig allerede titlen i gårsdagens løb, på samme bane, men tyskeren havde Pole Position til dagens løb.

Her holdt Ayhancan Güven igen toer, mens Mikkel Overgaard Pedersen skulle starte treer, foran Julien Andlauer, Florian Latorre og Jaxon Evans.

Güven fik den bedste start, og havde føringen allerede inden Sving 1. Bag ham forsøgte Pedersen at angribe Ammermüller, men endte i stedet med at tabe en plads til Andlauer.

Omgangen havde Pedersen igen et tilløb på Andlauer, men endte med at komme under pres fra både Jaxon Evans og Marius Nakken, men holdt begge bagved.

Tatiana Calderon måtte desværre udgå med tekniske problemer i pitten. Så det blev desværre ikke den store succes i denne weekend, for den colombianske kvindelige racerkører.

Michael Ammermüller
Photo: Porsche Motorsport

På 4. omgang kom Ammermüller forbi, da Güven lavede en lille kørefejl, og var dermed i front af løbet igen. Samme omgang kom Pedersen også forbi Andlauer, så danskeren nu måtte forsvare sig, for at holde fast i 3. pladsen.

Til hans held gik Evans til angreb på Andlauer, så den tyske Carrera Cup Mester 2019 havde mere travlt med at forsvare sig, i stedet for at angribe.

På 10. omgang fik Andlauer et tilløb på Pedersen, og havde snuden foran. Pedersen forsøgte at slå tilbage, kom lidt for langt, og endte med at puffe lidt til Andlauer ved udgangen af svinget. Det betød at både Evans og Pereira kunne køre forbi de to kamphaner.

Evans og Pereira lå i hård kamp omkring 3. pladsen i løbet, hvor Evans forsvarede helt vildt, for ikke at tabe placeringen. Det gjorde at Andlauer og Pedersen igen var oppe ved dem.

Jaxon Evans & Mikkel Overgaard Pedersen
Photo: Porsche Motorsport

Løbsledelsen delte adskillige advarsler ud for track limits, hvilket endte med at koste Ricardo Sanchez, Tio Ellinas og Jaap van Lagen en 5 sekunders tidsstraf.

Pereira forsøgte et sidste desperat forsøg på sidste omgang, med en overhaling udenom, men kom ikke forbi Evans.

Michael Ammermüller vandt finaleløbet på dominerende vis, med Ayhancan Güven toer og Jaxon Evans treer.

Dylan Pereira fik 4. pladsen reddet hjem, foran Julien Andlauer og Mikkel Overgaard Pedersen.

Michael Ammermüller
Photo: Porsche Motorsport

Michael Ammermüller er Porsche Mobil 1 Supercup Mester 2019, og titlen er den tredje i træk for Ammermüller, som derved har tangeret Rene Rast og Patrick Huisman, som også har taget 3 titler i træk.

Ayhancan Güven slutter toer i Mesterskabet, foran Julien Andlauer og Larry ten Voorde.

Mikkel Overgaard Pedersen slutter 2019 sæsonen som 7’er i mesterskabet, få point efter 5. pladsen.

Det var afslutningen på Porsche Mobil 1 Supercup. Nu bliver alle bilerne sat i containere igen, så de kan blive transporteret tilbage til Europa, og blive gjort klar til en ny sæson, som starter med testkørsler i marts måned 2020.

Relaterede nyheder