Hypercars skal køre på Michelin

Når de nye Hypercars triller på banen i sommeren 2020, får de allesammen Michelin dæk på.

ACO har lavet en 3-årig aftale med den franske dækproducent omkring eneleverance af dæk til den nye klasse, som stille og roligt skal afløse LMP1 bilerne i FIA World Endurance Championship samt 24 timers løbet på Le Mans.

I øjeblikket kører alle LMP1 biler alligevel på Michelin, men vi skal ikke længere tilbage end 2016, for at Dunlop også var aktive i kategorien.

Michelin slicks
Photo: JJ Media

Årsagen til at ACO vælger at lave kontrakt med et enkelt dækfirma, er for at der skal være en variabel mindre, i det store Balance of Performance spil, som skal gå op i en højere enhed. Her kommer der i forvejen til at indgå forskellige motorstørrelser, suge- og trykladede biler samt hybrid og ikke-hybrid biler.

Michelin er i forvejen eneleverandør til LMP3 klassen, mens Goodyear er aktive i LMP2 samt GTE i visse serier under ACO.

Indtil videre har Toyota Gazoo Racing og Aston Martin givet tilsagn om at deltage i den nye Hypercar kategori fra 2020/21 sæsonen med optil sammenlagt 6 biler, mens flere andre mærker spøger til 2021/22 sæsonen, uden dog endeligt at havde tilmeldt sig konceptet – og eventuelt allerede i 2020/21, hvis de har været rigtig gode til at holde deres udvikling hemmelige.

Relaterede nyheder