Penske overtager Indy

Penske Corporation overtager Indianapolis Motor Speedway (IMS), the NTT IndyCar Series og IMS Productions.

IMS blev bygget tilbage i 1909 af Carl Fisher, der drev banen indtil 1927, hvor Eddie Rickenbacker blev den nye ejer. Banen har været ejet af Hulman & Company siden 1945, som i 1996 startede Indy Racing League, der blev konkurrent til CART på formelbilssiden i amerikansk motorsport.

Penske Corporation har erfaring med at eje racerbaner, da de helt tilbage i 1973 købte Michigan International Speedway. Siden da har Penske været arrangører af flere forskellige løb, heriblandt Detroit Grand Prix, hvor både NTT IndyCar Series og WeatherTech SportsCar Championship deltager.

Målet er at drive banen og hele IMS organisationen videre i samme historiske ånd. Men ingen tvivl om at grundlægger af Penske Corporation, Roger Penske, også gerne ser banen og serien udvikle sig, som sker gang på gang at Penske rør ved et eller andet, uanset om det er formelbiler, sportsvogne eller NASCAR.

Roger Penske
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Penske Corporation har hjemme i Michigan, hvor bl.a. bilforretninger, lastbil salg samt udlejning, samt Ilmor Engineering er ejet af firmaet.

Team Penske startede i 1966 ved 24 timers løbet på Daytona, og har siden 1968 haft den en eller anden forbindelse til Indycar ræs, i dens mange forskellige former. Faktisk var teamet ikke med i Indy Racing League (IRL) fra starten af, da de støttede CART serien, som Roger Penske var med til at starte i 1978. Det skiftede dog i 2001, hvor teamet igen deltog i Indy 500, inden de skiftede permanent til IRL fra 2002.

I sidste uge modtog Roger Penske Presidential Medal of Freedom for alt det som han har gjort for Amerika og det amerikanske erhvervsliv.

Handlen skal endelig godkendes af myndighederne i USA, ligesom man kender det fra det danske erhvervsliv.

Relaterede nyheder