Historisk kval i Shanghai

Kvalifikationen til 4 timers løbet på Shanghai International Circuit blev kørt her til morgen dansk tid.

31 FIA World Endurance Championship biler havde taget turen til Kina, hvor Proton Competition Porsche #78 var tilbage i feltet igen, efter at have deltaget ved 24 timers løbet i Le Mans tidligere på året.

Det var også GTE bilerne, som var først på banen, til deres 20 minutters kvalifikation.

Netop #78 havde et tidligt spin i kvalifikationen, men Louis Prette kom hurtigt videre.

Det var Team Project 1 Porsche #56 som satte den hurtigste tid blandt GTE Am bilerne, med første kører i bilen. Teamet havde valgt at sætte Matteo Cairoli i bilen, som tidligere på dagen satte en ny hurtigste omgang på banen for GTE Am biler.

Blandt GTE Pro bilerne var Aston Martin Racing #97 hurtigst med Maxime Martin bag rattet, indtil Nicki Thiim i AMR #95 slog tiden, og var hurtigst foran #97 og AF Corse Ferrari #51 med James Calado. Michael Christensen i Porsche #92 fik sat 6. hurtigste tid.

Som altid skulle der dog en kører mere i bilen, inden kvalifikationen var afgjort.

Her fulgte Egidio Perfetti i #56 godt op på Cairolis første omgang, og satte den bedste kombineret tid af de to kørere i GTE Am.

Team Project 1 Porsche #56
Photo: JJ Media

Kevin Estre satte en fantastisk omgangstid i Porsche #92, så det katapulterede bilen til førstepladsen i GTE Pro.

Så da de 20 minutter var kørt, var Team Project 1 Porsche #56 på Pole Position i GTE Am med Matteo Cairoli, Egidio Perfetti og David Heinemeier Hansson. Aston Martin Racing #98 med Paul Dalla Lana, Ross Gunn og Darren Turner var P2, mens Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Christian Ried, Riccardo Pera og Matt Campbell var treer.

Mesterskabsførende AF Corse #83 med Francois Perrodo, Emmanuel Collard og Nicklas Nielsen fik desværre kun kvalificeret sig som 10’er blandt GTE Am bilerne, men de havde også noget succesballast med i bilen.

Mesterskabsførende Porsche #92 med Kevin Estre og Michael Christensen holdt fast i P1 blandt GTE Pro bilerne, foran Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen, mens AMR holdkammeraterne i #97 med Alexander Lynn og Maxime Martin fik kørt sig til 3. startposition.

Porsche #92
Photo: JJ Media

Herefter skulle de 13 LMP biler på banen.

Rebellion Racing #1 startede med at sætte en helt forrygende tid med Gustavo Menezes, foran Toyota Gazoo Racing #7 med Kamui Kobayashi, og Team LNT Ginetta #6 med Charlie Robertson.

Nicolas Lapierre i Cool Racing #42 fortsatte med at være lynende hurtig i LMP2 klassen, og satte hurtigste tid af alle, foran Jackie Chan DC Racing #37 med Will Stevens, og High Class Racing #33 med Kenta Yamashita.

Men også her skulle der en kører mere i bilerne, inden startrækkefølgen var afgjort.

Havde man troet at Menezes havde sat en hurtig tid, så skar Bruno Senna yderligere 0,3 sekund af holdkammeratens tid. Mike Simpson i Team LNT #6 fik kørt bilen ind på andenpladsen.

Cool Racing
Photo: JJ Media

Antonin Borga i Cool Racing #42 fulgte op på Lapierres tid, mens Gabriel Aubry også holdt fast i 37’erens position.

Mesterskabsførende Racing Team Nederland #29 havde tekniske problemer med bilen, så Frits van Eerd ikke fik sat nogen tid i bilen, og bilen derfor var allersidst i LMP2 klassen.

Rebellion Racing #1 med Bruno Senna, Gustavo Menezes og Norman Nato har Pole Position, foran Team LNT #6 med Mike Simpson, Charlie Robertson og Guy Smith, mens Team LNT #5 med Jordan King, Ben Hanley og Egor Orudzhev var P3. Toyota Gazoo Racing var P4 og P5 med #7 og #8. Så det er første gang siden Sebring 2012, at der ikke er en hybrid bil på Pole i FIA WEC. Og endelig virkede succeskompensationen, hvor mesterskabsførende Toyota teoretisk var bremset 2,74 sekund ned i forhold til ikke-hybrid konkurrenterne.

Rebellion Racing #1
Photo: Joao Filipe / AdrenalMedia.com

I LMP2 klassen tog Cool Racing #42 med Nicolas Lapierre og Antonin Borga Pole, foran Jackie Chan DC Racing #37 med Gabriel Aubry, Will Stevens og Ho-Pin Tung, mens United Autosports #22 med Phil Hanson, Filipe Albuquerque og Paul Di Resta fik kørt gennemsnittet ind på P3, og henviste High Class Racing #33 med Kenta Yamashita, Anders Fjordbach og Mark Patterson til P4.

Så det tyder på at blive et spændende 4 timers løb i Shanghai, som starter klokken 05.00 søndag morgen dansk tid.

Relaterede nyheder