AF Corse diskvalificeret – Porsche vinder

AF Corse Ferrari #51 har mistet GTE Pro sejren ved FIA World Endurance Championship 4 timers løbet i Shanghai.

Ved den efterfølgende tekniske kontrol blev bl.a. bilens frihøjde tjekket, og her var bilen lavere end det fastsatte minimum på 50 mm.

Det var dog ikke i begge sider, at bilen var for lav, men kun i venstre side. Teamet påpegede overfor løbets kontrollanter, at der havde været en påkørsel tidligt i løbet på netop venstre side, men da bilen blev løftet op og kontrolleret nedenunder, var der hverken væskespild eller andre usædvanlige skader at se. Det bekræftede holdets repræsenter dog også, efter de selv så bilen nedenunder.

AF Corse #51
Photo: JJ Media

Alligevel har teamet valgt at appellere afgørelsen, men med så klare beviser – eller rettere mangel på samme – har de næppe den store chance for at vinde en sådanne appel.

Det betyder at Porsche #92 med Kevin Estre og Michael Christensen er de nye vindere af løbet, foran Porsche #91 med Richard Lietz og Gianmaria Bruni, mens Aston Martin Racing #97 med Maxime Martin og Alexander Lynn rykker op på den sidste podieplads, hvilket også betyder at AMR #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen slutter firer i stedet for femmer.

I mesterskabet betyder det at Porsche #92 har fået endnu større føring til Porsche #91, mens AMR #97 og #95 følger efter på 3. og 4. pladsen.

Relaterede nyheder