G-Drive plus andre Asiatiske nyheder

Siden vores sidste opdatering på deltagende hold i Asian Le Mans Series, er der kommet endnu flere navne på deltagerlisten.

G-Drive Racing kommer også til start i Asien. Som altid er det Roman Rusinov som bringer de russiske rubler og den orange bemaling med, men modsat ELMS og Le Mans de seneste par år, så bliver det for et nyt hold.

TDS Racing har været deres samarbejdspartner på det seneste, men i Asien bliver det Algarve Pro Racing. Teamet kommer til at deltage under G-Drive Racing by Algarve navnet. Rusinov får Leonard Hoogenboom og James French med i bilen. Hoogenboom vandt Michelin Le Mans Cup i 2018, men har ikke haft helt så meget at lave i 2019, men det får han nu. French kørte for Algarve Pro Racing i ELMS i år, og har ellers en baggrund i Amerikansk ræs, hvor han bl.a. har deltaget i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Teamet kommer til start med en Aurus 01, som er en ORECA 07 LMP2 under “russisk” branding, ligesom vi så i ELMS 2019, men den fysiske bil er præcis den samme, og får det velkendte startnummer 26 fra ELMS og Le Mans.

Eurasia Motorsport har fået den sidste kører på plads i deres Ligier JS P217 LMP2 racer. Det bliver den tidligere Formel 1 kører Roberto Merhi som skal styre bilen rundt sammen med Nick Foster og Aidan Read, så det kan også godt gå hen og blive noget af en power-lineup. De får startnummer #36 som Eurasia Motorsport plejer at bruge.

Graphics: G-Drive Racing by Algarve

K2 UCHINO Racing er et helt nyt navn. De stiller op med en ORECA 07 racer, som skal køres af japanske Haruki Kurosawa og hongkonger Shaun Thong. Thong har tidligere kørt i Asian LMS, hvor han deltog i GT kategorien. Kurosawa kørte meget i Europa for cirka 15 år siden, hvor han bl.a. deltog i 24 timers løbet på Le Mans sammen med danske Juan Barazi. Siden da har han primært kørt hjemme i Japan. De kommer til at deltage med startnummer 96.

JLOC navnet vender tilbage til Le Mans relateret ræs. De stiller op med en Lamborghini Huracan GT3 Evo med startnummer 88. Portugisiske Andre Couto skal dele bilen med de to japanere Yuya Motojima og Yusaku Shibata. Teamet har et stort navn i Asien, men det vil være synd at sige, at de gjorde navnet ret meget ære, da de senest deltog på Le Mans i 2010, hvor bilen døjede med masser af tekniske problemer, så de måtte udgå før tid. Året inden fik de kørt 1 omgang, inden bilen udgik. Lad os håbe at de er blevet mere driftsikre siden da.

De skal kæmpe mod FIST Team AAI. De er efterhånden ved at være faste deltagere i Asian LMS, or har endda vundet Le Mans billetter for et par år siden. De stiller til start med en enkelt BMW M6 GT3 med ejer Jun San Chen plus Hongli Ye i bilen, samt BMW fabrikskører Joel Eriksson. De plejer at være med helt oppe foran i GT kategorien, og det regner de med at være igen i år.

Asian Le Mans Series 2019/20 starter i med 4 timers ræs i Shanghai om halvanden uge.

Relaterede nyheder