Peugeot vender tilbage til sportsvogne

Peugeot vender tilbage til international sportsvognsræs på allerhøjeste niveau.

PSA gruppen har i dag offentliggjort at de stiller op i FIA World Endurance Championship fra og med 2022.

De kommer til start i den nye Hypercar klasse, hvor de bygger en endnu ikke offentliggjort hybridbil til.

Dermed slutter de sig til Toyota og Aston Martin, som allerede har sluttet sig til den nye kategori.

Programmet begynder ved starten af 2022/2023 sæsonen, så teamets første 24 timers løb i Le Mans bliver i 2023. Det bliver på 100 året for den første udgave af det klassiske løb, hvilket med sikkerhed også har en betydning.

Peugeot har vundet løbet tre gange. De første to kom i 1992 og 1993 med henholdsvis Derek Warwick/Yannick Dalmas/Mark Blundell og Geoff Brabham/Christophe Bouchut/Eric Helary. I 2009 slog de langt om længe Audi, efter to tidligere forsøg, hvor Geoffs lillebror David Brabham vandt, sammen med Marc Gene og Alexander Wurz.

Peugeot var store fortalere for et VM til Le Mans racerne, men da de endelig fik det i 2012, trak de sig ud af sporten grundet nedskæringer i PSA gruppen. Det betød at en stor de af kørerne blev støvsuget op af Toyota Gazoo Racing, som netop var ved at starte op på det tidspunkt, og sprang ind i FIA WEC med meget kort varsel, for at give Audi lidt modstand i LMP1.

Siden da har de primært kørt i World Rallycross, inden de trak sig ud af det ved slutningen af 2018. Aktuelt har de slet ikke noget officielt motorsports program.

Der er ikke noget nyt omkring bilmodellen, og slet ikke omkring kørerne – men der er jo også et par år til programmet starter op med testkørsler.

Relaterede nyheder