WTR med ny lineup

Wayne Taylor Racing stiller op i IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2020 med en ny kørersammensætning.

Det blev nødvendigt efter Corvette Racing har skrevet kontrakt med deres kører gennem de seneste 7 år, Jordan Taylor.

Der bliver dog genvalg til Renger van der Zande i den mørkeblå og sorte Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac DPi-V.R med startnummer 10. Det bliver 3. sæson for Renger i bilen, mens han får Ryan Briscoe med i bilen gennem hele sæsonen.

Briscoe har de seneste sæsoner kørt for Ford Chip Ganassi Racing i GTLM kategorien, men det program er lukket ned nu, efter 4 sæsoner, og derfor stod australieren uden et sæde til 2020.  Der er en ekstra lille krølle på halen, da Wayne Taylor også er manager for Briscoe, så forhandlingerne har næppe stået på alt for længe.

Briscoe tager en anden “gammel” Ford CGR holdkammerat med over, nemlig Scott Dixon. Dixon skal køre alle de lange løb på IMSA kalenderen, hvilket er Daytona 24 timers løbet, Sebring 12 timers løbet, Watkins Glen 6 timers løbet og 10 timers løbet på Road Atlanta.

Wayne Taylor Racing 2020
Graphics: Wayne Taylor Racing

Ved 24 timers løbet på Daytona kommer der dog også en 4. mand med i bilen. Kamui Kobayashi vender tilbage til holdet til det ene løb, som han vandt i 2019 sammen med van der Zande, Taylor og Fernando Alonso. Alonso har dog travlt med Dakar Rally, og har valgt ikke at vende tilbage til Daytona, da han har vundet det trofæ, og så jagter det næste i andre løb. Kobayashi har ydermere det store plus for teamet, at han og hovedsponsoren kommer fra samme land – Japan.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing har en imponerende statistik i 24 timers løbet på Daytona. Holdet kørte der første gang i 2007, og har de seneste 7 år været på podiet hele 6 gange, inklusiv sejr i både 2017 og 2019.

Bortset fra Daytona sejren i januar, var 2019 ikke helt så god for holdet, da Cadillac racerne generelt havde det svært gennem sæsonen, først rigtig vågnede op mod slutningen af sæsonen, hvor Whelen Engineering vandt med deres Cadillac, og WTR sluttede toer, mindre end et sekund fra vinderne, med en gråd betyndet Jordan Taylor bag rattet, som allerede her vidste, at det ville blive det sidste løb for holdet, inden hans skift til Corvette.

De første officielle testkørsler forud for IMSA WeatherTech SportsCar Championship køres den 3.-5. januar på Daytona International Speedway, mens 24 timers løbet køres 3 uger senere.

Relaterede nyheder