Tæt kvalifikation i Shanghai

Kvalifikationen til åbningsløbet i Asian Le Mans Series 2019/20 blev kørt her til morgen på Shanghai International Circuit i Kina.

Først var det flotte felt på 9 GT biler på banen, til deres 15 minutters kvalifikation.

Spirit Of Race Ferrari #51 kom dog ikke på banen fra starten af, men Alessandro Pier Guidi blev sendt på banen med knapt 8 minutter tilbage.

Med mere eller mindre fabrikskørere i alle bilerne, blev det en fantastisk duel mellem bilerne, hvor tiderne konstant blev forbedret. HubAuto Corse Ferrari #27 og D’Station Racing Aston Martin #77 var de to førende, mens FIST Team AAI BMW #90, JLOC Lamborghini #88, Car Guy Ferrari #7, Astro Veloce Motorsports BMW #17, og T2 Motorsports Ferrari #75 var adskilt af kun få tiendedele, hvis ikke tusindedele.

En stor del af holdene var dog inde i pitten, for at få nye dæk på, og så give den endnu et forsøg.

Men Davide Rigon, Marcos Gomes og Morris Chen tog Pole Position i HubAuto Corse Ferrari #27, foran Spirit Of Race Ferrari #51 med Alessandro Pier Guidi, Ozz Negri Jr og Francesco Piovanetti, mens D’Station Racing Aston Martin #77 med Ross Gunn, Satoshi Hoshino og Tomonobu Fuji var P3. Det var Rigon, Pier Guidi og Gunn som satte tiderne.

HubAuto Corse Ferrari #27
Photo: Asian Le Mans Series

Herefter fik alle LMP bilerne deres 15 minutters kval.

Selvom det var overskyet, så var banen heldigvis tør igen, efter det havde regnet tidligere på dagen.

Med 15 ud af de 17 LMP biler på banen samtidig, var der til tider ret meget trafik på banen.

Rick Ware Racing kom desværre ikke på banen med deres to Ligier JS P2 racere, da containeren med udstyret var blevet forsinket, så de ikke kunne få bilerne på banen til kvalifikationen. De er dog stadig forhåbningsfulde til morgendagens løb, selvom de kommer på banen uden at have kørt en eneste omgang med bilerne.

G-Drive Racing by Algarve #26 var den første bil til at sætte hurtigste tid i LMP2 klassen, foran Thunderhead Carlin Racing #45. De blev dog begge overgået af Eurasia Motorsport #36, som kørte en omgang mere, inden de fik sat den tid.

Blandt LMP2 Am bilerne, havde ARC Bratislava #4 og RLR MSport #59 en tæt duel, hvor Kang Ling og Arjun Maini skiftes til at være hurtigt. #59 havde dog lidt problemer med Track Limits, så Maini mistede tiderne ligeså hurtigt som han satte tiderne.

ARC Bratislava #4
Photo: Asian Le Mans Series

I LMP3 klassen satte de forsvarende mestre Inter Europol Competition #13 hurtigste tid, foran Nielsen Racing #3 og Graff #9 – meget velkendte navne fra European Le Mans Series.

En stor del af holdene var inde for at så nye dæk på, og så give den et ekstra forsøg.

Det gav nogle ændringer i felterne, men Eurasia Motorsport #36 med Roberto Merhi, Nick Foster og Aidan Read tog Pole Position, foran Thunderhead Carlin Racing #45 med Harry Tincknell, Jack Manchester og Ben Barnicoat, mens G-Drive Racing by Algarve #26 med Roman Rusinov, James French og Leonard Hoogenboom var P3. Merhi, Tincknell og Rusinov var de tre kørere, som satte tiderne.

Eurasia Motorsport #36
Photo: Asian Le Mans Series

LMP2 Am Pole gik til ARC Bratislava #4 med Kang Ling, Miro Konopka og Andreas Laskaratos, foran RLR MSport #59 med John Farano, Andrew Higgins og Arjun Maini.

Nielsen Racing #3 med Garett Grist, Rob Hodes og Charles Crews snuppede Pole Position på sidste flyvende omgang, mens Inter Europol Competition #13 med Martin Hippe og Nigel Moore måtte tage til takke med andenpladsen, foran Nielsen Racing #2 med Colin Noble og Tony Wells. Grist, Moore og Noble var de 3 kørere bag rattet.

Nielsen Racing #3
Photo: Asian Le Mans Series

Der tyder på at blive 4 spændende timer i morgen, så stil vækkeuret til 2.15 søndag morgen, hvor løbet kan følges på YouTube. De første 30 minutter er optakt, inden den grønne flag gives 2.45 dansk tid.

Relaterede nyheder