Afgørelse på sidste omgang i Kina – opdateret

Asian Le Mans Series 2019/20 sæsonen startede på Shanghai International Circuit i Kina, som FIA World Endurance Championship besøgte for kun to uger siden, men som også er kendt for at afholde Formel 1 løb.

24 biler var klar til at tage starten på 4 timers løbet. Der var 26 tilmeldt, men Rick Ware Racing havde kun en bil klar til løbet, da deres containere var blevet forsinket gennem tolden, så de var slet ikke på banen fredag og lørdag, og kun fik #52 med Cody Ware og Mark Kvamme køreklar til løbet. Astro Veloce Motorsports BMW #16 kunne desværre ikke køre, da de havde motorproblemer, hvilket var ærgerligt for Li Lin og Zhiwei Lu.

Eurasia Motorsport #36 med Roberto Merhi, Nick Foster og Aidan Read holdt på Pole Position i LMP2 kategorien, foran Thunderhead Carlin Racing #45 med Harry Tincknell, Jack Manchester og Ben Barnicoat, mens G-Drive Racing by Algarve #26 med Roman Rusinov, James French og Leonard Hoogenboom var P3.

Blandt LMP2 Am bilerne var ARC Bratislava #4 med Kang Ling, Miro Konopka og Andreas Laskaratos, foran RLR MSport #59 med John Farano, Andrew Higgins og Arjun Maini.

Nielsen Racing #3 med Garett Grist, Rob Hodes og Charles Crews havde taget Pole Position i LMP3 , mens Inter Europol Competition #13 med Martin Hippe og Nigel Moore måtte tage til takke med andenpladsen, foran Nielsen Racing #2 med Colin Noble og Tony Wells.

Davide Rigon, Marcos Gomes og Morris Chen havde taget Pole Position i GT kategorien i HubAuto Corse Ferrari #27, foran Spirit Of Race Ferrari #51 med Alessandro Pier Guidi, Ozz Negri Jr og Francesco Piovanetti, mens D’Station Racing Aston Martin #77 med Ross Gunn, Satoshi Hoshino og Tomonobu Fujii skulle starte P3.

Eurasia Motorsport #36
Photo: Asian Le Mans Series

Det havde regnet henover natten, så der var nogle våde pletter på banen, som kørerne skulle være opmærksom på, ved starten af løbet.

Eurasia Motorsport #36 kom godt afsted ude i front, men Thunderhead Carlin Racing #45 måtte afgive andenpladsen til G-Drive Racing by Algarve #26.

ACE1 Villorba Corse #12 havde taget føringen i LMP3, foran Nielsen Racing #2, mens Inter Europol Competition #13 var på tredjepladsen.

D’Station Racing Aston Martin #77 havde taget føringen i GT kategorien, mens Spirit Of Race Ferrari #51 var kommet forbi HubAuto Corse Ferrari #27, og dermed op på andenpladsen.

Føringen i LMP2 am var også skiftet, så RLR MSport #59 var foran ARC Bratislava #4, mens Rick Ware Racing #52 kom på banen, en omgang efter resten af feltet, som reglerne foreskriver, når man skal starte fra pitten.

JLOC Lamborghini #88
Photo: Asian Le Mans Series

HubAuto Corse Ferrari #27 blev ved med at falde tilbage i GT kategorien, så JLOC Lamborghini #88 var oppe som treer.

FIST Team AAI BMW #90 måtte pitte efter blot 10 minutters ræs, da der var tekniske problemer med bilen. Super ærgerligt for holdet, som vandt GT kategorien i 2017/18 sæsonen.

Car Guy Ferrari #7 og HubAuto Corse Ferrari #27 havde kontakt i Sving 1, hvilket kostede begge biler omkring 15 sekunder, inden de var tilbage på rette spor igen.

Inter Europol Competition #13 lå helt oppe under bagvingen Nielsen Racing #2, men måtte give fortabt, når bilerne kom ud på langsiden, da Norma M30 chassiset udnyttede den højere tophastighed, som vi er vandt til at se fra ELMS løbene i Europa.

Nielsen Racing #2
Photo: Asian Le Mans Series

ACE1 Villorba Corse ##12 var flyvende i LMP3 kategorien, og var næsten et halvt minut foran Nielsen Racing #2 efter en halv times ræs.

Spirit Of Race Ferrari #51 havde et tidligt pitstop i løbet, men var hurtigt ude på banen igen.

Car Guy Ferrari #7 kom langt om længe forbi HubAuto Ferrari #27 – men netop som den plads var vundet, kom beskeden fra dommerne, at #7 skulle en tur gennem pitten til en Drive-through, for kontakten med 27’eren tidligere i løbet.

Viper Niza Racing #65 fik at vide fra løbsledelsen, at de skulle reparere deres venstre baglygter på bilen, ved deres førstkommende pitstop, da alle lygter på bilen skal virke. Det var ikke just noget der øgede chancerne for et podie i dagens løb, for det malaysiske hold, som i forvejen var allersidst i LMP3 kategorien, og havde tabt en omgang til den førende LMP3 bil, allerede efter små 30 minutters kørsel.

FIST Team AAI BMW #90
Photo: Asian Le Mans Series

Astro Veloce Motorsports BMW #17 kom forbi T2 Motorsports Ferrari #75, da David Tjiptobiantoro i 75’eren lavede en lille fejl, da han skulle overhales af to LMP3 biler, og kom ud i en kæmpe udskridning. Dermed var BMW’en oppe på 3. pladsen blandt GT bilerne. For øvrigt var det Aston Martin, Lamborghini, BMW, Ferrari i top-4 – hvad mere kan man ønske sig?

43 minutter inde i løbet bestemte alle LMP2 bilerne, på nær K2 Uchino Racing #96. Det betød at #96 gik i føring af løbet, indtil de pittede. Den reelle føring skiftede dog også, da G-Drive Racing by Algarve #26 tog føringen af løbet, med et pitstop som var 6 sekunder hurtigere end Eurasia Motorsport #36. Thunderhead Carlin Racing #45 tabte yderligere 8 sekunder, men skiftede også fra Jack Manchester til Ben Barnicoat, mens de to andre hold beholdt kørerne i bilen.

RLR MSport #59
Photo: Asian Le Mans Series

Pitstoppet for Eurasia Motorsport #1 tog næsten et minut for længe, da kørerskiftet fra Nobuya Yamanaka til Masataka Yanagida tog alt alt for lang tid. Men selerne skal jo være spændt, og sidde korrekt, inden bilen kører på banen.

RLR MSport #59 var sidste bil til at pitte af LMP2 Am bilerne, og skiftet fra Arjun Maini til John Farano gik ikke just optimalt, da Farano havde et spin på sin ud-omgang.

Eurasia Motorsport #1 måtte pitte igen, kort tid efter det tidligere pitstop, da bilen havde et problem, som mekanikerne måtte i gang med at reparere.

Thunderhead Carlin Racing #45 tog andenpladsen i løbet, da Barnicoat udnyttede en lille fejl fra Aidan Read i Eurasia Motorsport #36, plus de friskere dæk på 45’eren. Samtidig hentede Barnicoat 3 sekunder på førende James French, som også døjede med gamle dæk slidte dæk på G-Drive Racing by Algarve #26.

JLOC Lamborghini #88 havde fået hentet D’Station Racing Aston Martin #77, men kunne ikke komme forbi den mørkegrønne racer.

Car Guy #7
Photo: Asian Le Mans Series

Nielsen Racing #3 havde et langt pitstop, da teknikken drillede lidt på en blå og hvide Norma M30 LMP3 racer, og faldt dermed tilbage på sidstepladsen i klassen.

1 time og 13 minutter inde i løbet skiftede føringen i løbet, da Thunderhead Carlin Racing #45 fik overhalet G-Drive Racing by Algarve #26.

D’Station Racing Aston Martin #77 pittede som førende i GT kategorien, men et pitstop, som tog omkring 20 sekunder for længe, gjorde at JLOC Lamborghini #88 kunne tage føringen i klassen, mens Satoshi Hoshino i 77’eren stadig havde et halvt minuts føring til Astro Veloce Motorsports BMW #17 på 3. pladsen.

Eurasia Motorsport #1 kom tilbage på banen, efter 20 minutter i garagen. Det gik dog meget MEGET langsomt, da de kom tilbage på banen igen, og måtte pitte igen, efter blot en omgang.

ARC Bratislava #4
Photo: Asian Le Mans Series

Thunderhead Carlin Racing #45 pittede til dagens 2. tankstop efter halvanden times ræs, hvor teamet satte Jack Manchester tilbage i bilen. Han kom tilbage på banen, med et 14 sekunders forspring til G-Drive Racing by Algarve #26, og et 21 sekunders forspring til Eurasia Motorsport #36.

Der kom Full Course Yellow, efter 1 time og 45 minutter, da FIST Team AAI #90 havde en kæmpe afkørsel ude på banen, og endte halvvejs oppe på autoværnet i Sving 13. Heldigvis kunne Jun San Chen selv stige ud af bilen, men bilens bagende var meget smadret. Taiwaneren kom for langt ud over curben i Sving 13, helt ud i afkørselsområdet, og mistede så bagenden af bilen, røg på tværs af banen, og ind i autoværnet på modsatte side af banen. Så der var desværre ikke meget belønning for holdet, som havde repareret på bilen i en hel time forud for uheldet. Det gik over til at blive en Safety Car periode, da der skulle repareres på autoværnet, da det var blevet skadet af BMW’en. Det ændrede hele dynamikken i løbet, da alle forspring dermed var nulstillet igen.

Halvvejs i løbet var Thunderhead Carlin Racing #45 i front af LMP2, foran G-Drive Racing by Algarve #26 og Eurasia Motorsport #26. I LMP2 Am var ARC Bratislava #4 kommet i front, foran RLR MSport #59, mens Rick Ware Racing #52 også stadig var i løbet.

G-Drive Racing by Algarve #26
Photo: Asian Le Mans Series

ACE1 Villorba Corse #12 havde føring i LMP3, foran Inter Europol Competition #13 og Graff #9, mens JLOC Lamborghini #88 var førende i GT, foran D’Station Racing Aston Martin #77 og Astro Veloce Motorsports BMW #17.

Løbet blev frigivet igen efter små 25 minutters langsom kørsel, hvor Thunderhead Carlin Racing #45 med det samme kom under pres.

Der var dog problemer med det samme, da ACE1 Villorba Corse #12 var stoppet på banen, som udløste en Full Course Yellow. Det var kæmpe drama, da de var en førende LMP3 bil. Der gik en hel omgang, inden Gabriele Lancieri fik startet bilen op igen. Det gjorde at Inter Europol Competition #13 tog føringen af kategorien.

Da løbet blev frigivet igen, ændrede alt sig i LMP2, da Eurasia Motorsport #36 tog føringen af løbet, foran G-Drive Racing by Algarve #26, mens Thunderhead Carlin Racing #45 faldt helt tilbage på 3. pladsen.

Astro Veloce Motorsports BMW #17 tog føringen i GT kategorien, foran JLOC Lamborghini #88 og D’Station Racing Aston Martin #77.

Inter Europol Competition #13
Photo: Asian Le Mans Series

Inter Europol Endurance #33 og #34 blev kaldt til dommerne, da de havde observeret et eller andet omkring LMP2 holdet, som de gerne lige ville have en snak med dem om.

Nielsen Racing #2 fik arbejdet sig frem i LMP3 kategorien igen, da Colin Noble fik overhalet Sebastien Page i Graff #9, i duellen omkring 3. pladsen.

Kei Cozzelino i Car Guy Ferrari #7 forsvarede sig hårdt overfor Alessandro Pier Guidi i Spirit Of Race Ferrari #51, hvor der var lidt kontakt med de to italienske biler – og italienske kørere, for den sags skyld. De to duellerede i et par omgange, inden verdensmester Pier Guidi kom forbi, med en flot overhaling udenom i Sving 7.

G-Drive Racing by Algarve #26 tog føringen af løbet med godt halvanden time tilbage.

Thunderhead Carlin Racing #45 teamchefen blev kaldt til dommerne, som gerne ville have en snak med ham omkring et eller andet. Var det mon genstarten af løbet, hvor Jack Manchester tabte to placeringer, netop som der kom grønt flag?

D’Station Racing Aston Martin #77
Photo: Asian Le Mans Series

Der kom en kæmpe straf på 3 minutter og 50 sekunder Stop & Go straf til Inter Europol Endurance #33 samt #34, fordi at de havde forholdt sig forkert under den tidligere Safety Car periode, hvor de havde overhalet biler, som de ikke var berettiget til. Som altid bliver visse biler vinket forbi, så man kan få renset rækkefølgen på banen, og undgå at der ikke opstår uretfærdige huller i stillingen. #34 var på en 4. plads, da straffen blev uddelt, mens #33 var femmer. De tabte dog kun en enkelt placering hver, da kun K2 Uchino Racing #96 stadig var kørende, mens Eurasia Motorsport #1 havde holdt i pitten i over en time.

Ross Gunn i D’Station Racing Aston Martin #77 havde indhentet Yuya Motojima i JLOC Lamborghini #88, i duellen omkring andenpladsen i GT kategorien. AMR fabrikskøreren

Det kostede Eurasia Motorsport #36 nogle sekunder, i forbindelse med deres næstsidste tankstop, da Inter Europol Endurance #34 var i gang med at afsone straffen, og holdt lige ved siden af 36’erens pit. Det kostede dem omkring et halvt minut ekstra, inden bilen var manøvreret på plads, tanket, dækkene skiftet, og Roberto Merhi i spændt fast i bilen. Så de kom tilbage på banen næsten 1 minut efter den førende G-Drive Racing by Algarve #26, som dog skulle tanke lidt længere, i forbindelse med deres sidste tankstop i løbet, da de havde pittet 10 minutter før 36’eren.

Thunderhead Carlin Racing #45
Photo: Asian Le Mans Series

Merhi havde en lille tur af banen, på hans første omgang ud af pitten, men det kostede ham heldigvis ikke ret meget.

En time før målflaget var der drama for ARC Bratislava #4, som var stoppet ude på banen i næstsidste sving. Var de løbet tør for benzin, få meter før pitindkørslen? De havde i hvert fald kørt længere end de tidligere stints. Dermed mistede de føringen i LMP2 Am.

Den strandede #4 udløste endnu en Full Course Yellow, så bilen kunne blive trukket væk.

FCY perioden fik en masse LMP3 og GT biler til at pitte for sidste gang, da de dermed ville kunne køre løbet til slut, og samtidig kunne spare tid, når de pittede mens alle andre skulle køre 80 km/t ude på banen, i stedet for normal hastighed.

JLOC Lamborghini #88 havde virkelig ramt jackpotten i GT kategorien, hvor de var omkring 20 sekunder foran D’Station Racing Aston Martin #77, som netop var kommet forbi Astro Veloce Motorsports BMW #17, da løbet blev givet frit igen.

Ben Barnicoat i Thunderhead Carlin Racing #45 hentede Roman Rusinov i G-Drive Racing by Algarve #26 med stormskridt, men skulle pitte meget kort tid efter, så Harry Tincknell kunne komme i bilen.

ACE1 Villorba Corse #12
Photo: Asian Le Mans Series

Roman Rusinov lavede en kørefejl i Sving 14, hvor han kom lidt for langt ud over curben, så Ben Barnicoat kunne tage føringen af løbet.

Harry Tincknell kom i bilen med 28 minutter tilbage af løbet, og kunne herefter blot vente på at de andre LMP2 biler pittede, så de kunne se, hvordan afstanden til konkurrenter var.

JLOC Lamborghini #88 fik en 1 sekunders Stop & Go straf, da de havde lavet en fejl i forbindelse med deres sidste pitstop. Det kostede dem føringen i GT kategorien, så D’Station Racing Aston Martin #77 kunne gå i føring igen.

Rusinov kom ud lige foran Tincknell, så der ville blive kamp omkring løbssejren, i de sidste 23 minutter af løbet.

Det lykkedes JLOC Lamborghini #88 at komme ud på andenpladsen i GT, to sekunder foran Astro Veloce Motorsports BMW #17, så der også ville være kamp mellem de to biler indtil målflaget.

Det lykkedes G-Drive Racing by Algarve #26 at åbne et 3 sekunders forspring op til Thunderhead Carlin Racing #45, som var en komfortabel føring for Rusinov, så længe at han ikke ville komme i klemme i noget langsommere trafik eller andre uforudsete hændelser.

T2 Motorsports Ferrari #75
Photo: Asian Le Mans Series

På den næstsidste omgang blev Rusinov bremset lidt af langsommere trafik, hvilket gjorde at Tincknell kom helt op til russeren igen.

K2 Uchino Racing ##96 gik i stå ude på banen, på den næstsidste omgang, og kom aldrig i gang igen. Så selvom de havde kørt næsten 4 timer, blev de ikke klassificeret. Utroligt uheldigt for det japanske hold.

På allersidste omgang blev Rusinov fanget bag RLR MSport #59, hvilket bremsede ham helt ned. Det gjorde at Tincknell fik et kæmpe tilløb, så han kunne passere Aurus raceren på indersiden, rundt i det lange Sving 13.

K2 Uchino Racing #96
Photo: Asian Le Mans Series

Naturlig nok udbrød der vild jubel da Thunderhead Carlin Racing #45 med Harry Tincknell, Ben Barnicoat og Jack Manchester krydsede målstregen som første bil, efter 4 timer plus en omgangs ræs. Det var den første sejr for Carlin i sportsvognsræs. G-Drive Racing by Algarve #26 med Roman Rusinov, James French og Leonard Hoogenboom sluttede toer, med Eurasia Motorsport #36 med Aidan Read, Roberto Merhi og Nick Foster sluttede P3.

RLR MSport #59 med John Farano, Arjun Maini og Andrew Higgins vandt LMP2 Am kategorien, foran Rick Ware Racing #52 med Cody Ware og Mark Kvamme, mens ARC Bratislava #4 desværre ikke blev klassificeret.

LMP3 klassen blev vundet af Inter Europol Competition #13 med Martin Hippe og Nigel Moore, foran Nielsen Racing med Tony Wells og Colin Noble, mens Graff #9 med Eric Trouilllet, Sebastien Page og David Droux sluttede treer.

D’Station Racing Aston Martin #77 med Ross Gunn, Tomonobu Fujii, og en fejlfri Satoshi Hoshino vandt GT kategorien, foran JLOC Lamborghini #88 med Andre Couto, Yuya Motojima og Yusaku Shibata, med Astro Veloce Motorsport BMW #17 kørerne Peiwen Qi, Max Wiser og Jens Klingmann på P3.

Det var en fantastisk åbning på Asian Le Mans Series 2019/20. Det næste løb skal køres på den australske The Bend den 12. januar 2020.

 

Opdateret

Thunderhead Carlin Racing #45 har efterfølgende fået en straf på 3 omgange + 51,075 sekunder, da Ben Barnicoat kørte 6 minutter og 36 sekunder for længe i bilen, i forhold til det som er tilladt. Det betyder at G-Drive Racing by Algarve #26 i stedet vinder, foran Eurasia Motorsport #36, mens Carlin falder tilbage som treer.

Relaterede nyheder