Porsche pensioner og nyansættelser m.v.

Porsche afholdt deres årlige sæsonafslutningsfest i Stuttgart, hvor 2019 sæsonen blev lukket ned, og der blev kigget frem på 2020.

Når man siger Porsche – i hvert fald gennem de seneste 20 år – tænker man ofte på Jörg Bergmeister og Timo Bernhard. Disse to navne går på pension nu, men får dog andre roller hos Porsche, hvor de skal være ambassadører for mærket. Bergmeister skal også hjælpe til med udviklingen af nye gadebiler, mens Bernhard fortsat har sit egen KÜS Team75 Bernhard hold i ADAC GT Masters.

43-årige Bergmeister og 38-årige Bernhard har været fabrikskørere for Porsche siden 2002, men har af og til også kørt i andre mærker, så som da Bernhard var lånt ud til Audi Sport, hvor han vandt 24 timers løbet på Le Mans i 2010 sammen med en anden Porsche fabrikskører, Romain Dumas og Mike Rockenfeller. Sidenhen vandt Bernhard 24 timers løbet igen i 2017, for Porsche. Han vandt desuden VM titlen med Porsche i 2015 og 2017, og blev tidligere på ugen optaget i FIA Hall Of Fame for den præstation. Derudover satte han en ny uofficiel banerekord på Nordschleife i Tyskland i 2018, med en speciel version af Porsche 919 Le Mans raceren.

Bergmeister har vundet 24 timers løbet på Le Mans to gange, men har også vundet 12 timers løbet på Sebring tre gange. Det er netop i USA hvor han har fejret de allerstørste præstationer. Her vandt han GT2 titlen i 2005, 2006, 2008, 2009 og 2010 – tre af disse med Patrick Long.

Sidst men ikke mindst så takkede Porsche også officielt af med Brendon Hartley, som har haft kontrakt med Porsche siden 2014. Hartley fik dog muligheden for at køre Formel 1 for Toro Rosso i slutningen af 2017 samt 2018, inden han til 2019 sæsonen har fået kontrakt med Toyota Gazoo Racing i FIA WEC, og GEOX Dragon i Formel E.

Det var tre kørere som ikke længere skal køre for holdet. men der kommer dog også to nye kørere ind. Ayhancan Güven og Jaxon Evans er nye kørere i Porsche familien. Indtil videre har de fået titlen Porsche Junior kørere, og skal køre i Porsche Mobil 1 Supercup i 2020.

Julien Andlauer er blevet opgraderet fra Junior til Young Professional, mens Matt Campbell og Mathieu Jaminet er blevet opgraderet fra Young Professionals til officielle fabrikskørere.

Porsche 2020
Photo: Porsche Motorsport

Porsche satser på at stille op med 4 fabriksbiler ved 24 timers løbet på Le Mans 2020 – de to fra FIA WEC, og de to fra IMSA serien. FIA WEC serien er ikke engang halvvejs i sæsonen, så her sker der ikke nogen ændringer med Gianmaria Bruni og Richard Lietz i #91, mens Michael Christensen og Kevin Estre fortsætter i #92.

I IMSA WeatherTech SportsCar Championship får Nick Tandy en ny holdkammerat i #911. Franske Patrick Pilet bliver skiftet ud med landsmanden Frederic Makowiecki. Makowiecki har været en ekstrakører i IMSA serien i de seneste år, men har ellers været lidt over det hele. De to får Matt Campbell med i bilen, når de skal køre de længere løb, som kræver en 3. kører.

I #912 fortsætter makkerparret Earl Bamber og Laurens Vanthoor. BamThor er blevet et helt brand for sig selv, hvor de to kørere har deres egen merchandise, så derfor er det kun naturligt at de fortsætter sammen. For øvrigt vandt de også IMSA GTLM titlen i 2019, så hvorfor ændre på det… De får Mathieu Jaminet med ved de lange løb. Det er dog ikke sikkert at de to IMSA biler kommer i præcis den sammensætning til Le Mans 2020, da de har plukket lidt af IMSA kørerne til fabriksbilerne #91 og #92 – som da Vanthoor vandt Le Mans 2018 sammen med Christensen og Estre.

I ADAC GT Masters fortsætter KÜS Team75 Bernhard, men her får Klaus Bachler ny holdkammerat. Simona de Silvestro hopper i sædet som teamejer Timo Bernhard ellers har besat. Der er dog ikke nyt omkring hvem der skal køre teamets anden bil. Den kørte Matteo Cairoli og Adrien De Leener i gennem 2019 sæsonen.

I Intercontinental GT Challenge skal Matt Campbell, Mathieu Jaminet, Patrick Pilet, Dirk Werner, Thomas Preining og Matteo Cairoli i aktion.

Andre Lotterer og Neel Jani fortsætter i ABB FIA Formula E Championship programmet, som er den allernyeste serie, som Porsche deltager i. Serien startede i november, men kører størstedelen af serien i foråret og sommeren 2020.

Udover disse kørere, vil de resterende kørere i Porsche programmet blive drysset ud i forskellige mesterskaber verden rundt, når der er behov for kørere – bl.a. European Le Mans Series og IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Og så skal der uden tvivl bruges nogle kørere til VLN og 24 timers løbet på Nürburgring.

Porsche fabrikskørere
Earl Bamber (29/New Zealand)
Gianmaria Bruni (38/Italien)
Matt Campbell (24/Australien)
Michael Christensen (29/Danmark)
Romain Dumas (41/Frankrig)
Kévin Estre (31/Frankrig)
Mathieu Jaminet (25/Frankrig)
Neel Jani (35/Schweiz)
Richard Lietz (35/Østrig)
Patrick Long (38/USA)
André Lotterer (38/Tyskland)
Frédéric Makowiecki (39/Frankrig)
Sven Müller (27/Tyskland)
Patrick Pilet (38/Frankrig)
Simona de Silvestro (31/Schweiz)
Nick Tandy (35/Storbritanien)
Laurens Vanthoor (28/Belgium)
Dirk Werner (38/Tyskland)

Porsche Young Professionals
Thomas Preining (21/Østrig)
Julien Andlauer (20/Frankrig)

Porsche Juniors
Jaxon Evans (23/New Zealand)
Ayhancan Güven (21/Tyrkiet)

Relaterede nyheder