Goodyear får eneret på LMP2

Goodyear får eneret på at levere dæk til LMP2 racerne i European Le Mans Series samt FIA World Endurance Championship.

Beslutningen kommer som et led i introduktionen af Hypercar kategorien,  hvor Michelin for øvrigt er eneleverandør. LMP2 bilerne skal nemlig bremses en lille smule ned, da Hypercar efter planen kommer til at køre lidt langsommere end de nuværende LMP1 racere.

Aktuelt er der en dækkrig i LMP2 mellem Michelin og Goodyear, og det har givet mere og mere fart på bilerne henover de seneste sæsoner. Ved at vælge et dækmærke, undgår man at udviklingen bliver ved med at køre hurtigere og hurtigere.

Indtil videre er det kun European Le Mans Series og FIA World Endurance Championship, som SKAL køre på Goodyear dækkene. Asian Le Mans Series kører aktuelt på Michelin dæk, men det er endnu for tidligt at se, om de også skifter til Goodyear i den kommende sæson.

JOTA Sport #38
Photo: JJ Media

Kontrakten starter ved starten af FIA WEC sæsonen 2020/21, mens ELMS kan vente til foråret 2021, inden de skal bruge dækkene. Det giver derfor holdene mulighed for allerede at køre på disse i 2020 sæsonen, såfremt de ønsker dette.

Det første Le Mans med ren Goodyear LMP2 klasse bliver juni 2021. Goodyear steg ind i sportsvognsræs igen i sommeren 2019, hvor de overtog pladsen fra søsterfirmaet Dunlop.

Aktuelt leverer Goodyear dæk til 3 ud af 8 hold i FIA WEC, mens 9 ud af 18 biler i ELMS 2019 kørte på Dunlop, inklusiv danske High Class Racing i begge kategorier. Goodyear to deres første FIA WEC LMP2 sejr ved det seneste løb i Shanghai i november 2019.

Relaterede nyheder