8 timers dramatik i Bahrain

Den 4. afdeling af FIA World Endurance Championship 2019/20 blev kørt på Sakhir banen i Bahrain.

8 timers løbet blev startet i eftermiddagssolen, i komfortable 24 grader, og ville køre cirka 6 timer i mørke.

Rebellion Racing #1 med Norman Nato, Gustavo Menezes og Bruno Senna havde kørt sig til Pole Position, foran Team LNT Ginetta #5 med Charlie Robertson, Ben Hanley og Jordan King, mens Toyota Gazoo Racing #8 med Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley måtte nøjes med 3. startposition.

I LMP2 holdt United Autosports #22 med Filipe Albuquerque, Paul Di Resta og Phil Hanson på Pole, foran Jackie Chan DC Racing #37 med Gabriel Aubry, Will Stevens og Ho-Pin Tung, mens gæstekørerne fra G-Drive Racing #26 med Job van Uitert, Jean-Eric Vergne og Roman Rusinov var P3.

Danske High Class Racing #33 med Anders Fjordbach, Kenta Yamashita og Mark Patterson skulle starte fra P6 i LMP2 klassen.

Det var en Porsche 1-2 i GTE Pro, med #91 kørt af Gianmaria Bruni og Richard Lietz på Pole, foran #92 med Michael Christensen og Kevin Estre, mens AF Corse Ferrari #51 med James Calado og Alessandro Pier Guidi var treer, lige foran søsterbilen #71 med Davide Rigon og Miguel Molina.

Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen var femmer, lige foran holdkammeraterne Alexander Lynn og Maxime Martin i #97.

Det var også Porsche 1-2 i GTE Am, med Team Project 1 Porsche #57 med Ben Keating, Jeroen Bleekemolen og Larry ten Voorde (på reserveopgave igen), foran Dempsey-Proton Racing Porsche #88 med Khalid Al Qubaisi, Adrien De Leener og Thomas Preining, mens AF Corse Ferrari #83 med Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Emmanuel Collard var treer.

Team Project 1 Porsche #56 med David Heinemeier Hansson, Egidio Perfetti og Matteo Cairoli skulle starte løbet fra P4.

8 Hours of Bahrain 2019
Photo: Joao Filipe / AdrenalMedia.com

Det blev en meget dramatisk start, hvor der var vild ballade i Sving 1.

Der var kontakt mellem Rebellion Racing #1 og Team LNT #5, som endte med at spinne rundt foran hele feltet. Det gav så store dønninger gennem feltet, at kun Toyota Gazoo Racing #7 overlevede svinget, mens United Autosports #22 var helt oppe på en generel 2. plads, foran G-Drive Racing #26 og Cool Racing #42.

Jackie Chan DC Racing #37 spandt også rundt i første sving.

AF Corse Ferrari #51 tog føringen af løbet i GTE Pro, foran Porsche #92 og AMR #95. #51 havde også været lidt hård ved Polebilen Porsche #91, som var helt tilbage på P5 i kategorien, efter de fik et ordentlig skub i Sving 1.

I GTE Am hed den nye stilling Team Project 1 Porsche #57 foran AF Corse Ferrari #83 og Team Project 1 Porsche #56.

Al den ballade udløste en Safety Car, da der lå en masse vragdele ude på banen. Og alt i mens kunne dommerne gå i gang med at kigge på episoderne.

Efter 10 minutters langsom kørsel, blev løbet givet frit igen.

Her dykkede Team LNT Ginetta #5 i pit, da de havde store skader på bagenden af bilen, efter kontakten mellem Robertson og Senna. Reparationerne kostede #5 to et halvt minut i pitten, inden de var klar igen.

Team LNT Ginetta #5
Photo: Joao Filipe / AdrenalMedia.com

Toyota Gazoo Racing #8 gik hurtigt i gang med at arbejde sig frem fra den generelle 10. plads, hvor Buemi måtte forsøge at kæmpe sig forbi LMP2 bilerne.

Efter at have kigget på det, valgte dommerne at sige Race Incident i Sving 1 mellem Rebellion Racing #1 og Team LNT Ginetta #5 – måske var det også straf nok til #5, at de havde tabt halvanden omgang i pitten med reparationer. Det blev samme beslutning mellem #51 og #91.

Thomas Flohr i AF Corse Ferrari #54 havde et solospin lige foran Toyota Gazoo Racing #7, men heldigvis undgik bilerne kontakt.

Det tog en halv times ræs, inden vi var tilbage til en generel LMP1 1-2-3-4, hvor Rebellion var omkring 25 sekunder fra føringen af løbet.

Team Project 1 Porsche havde en 1-2 i GTE Am, med #57 foran #56, mens AMR #98 var kommet frem på 3. pladsen.

Cetilar Racing #47 havde et solospin i Sving 13, men udover nogle tabte sekunder, kostede det dem ikke andet.

Rebellion Racing #1 nåede op på den generelle 3. plads, inden de måtte ind og tanke for første gang.

Red River Sport Ferrari #62 havde et spin parallelt med Dempsey-Proton Racing Porsche #77 , men Bonamy Grimes i #62 kun hurtigt videre igen.

Toyota Gazoo Racing #8 skiftede snuden på bilen, i forbindelse med deres første pitstop. De havde været involveret i kontakten i Sving 1, og kørte rundt med et hul i kulfiberen, hvilket ikke just hjalp dem ned af langsiderne, hvor de i forvejen havde problemer med tophastigheden, i forhold til konkurrenterne, som ikke havde et succeshandikap at slæbe rundt på.

AF Corse Ferrari #71
Photo: Joao Filipe / AdrenalMedia.com

AMR #95 var første GTE Pro bil til at pitte, hvor Sørensen hoppede ud, og Thiim sprang ind, og fik 4 nye Michelin dæk på bilen.

Team LNT Ginetta #5 og MR Racing Ferrari #70 havde kontakt ind i Sving 1, hvor #5 trak ind i siden af #70 under nedbremsningen. Charlie Robertson troede at han var forbi Motoaki Ishikawa for længst, men dat var han bestemt ikke, og rykkede sidespejlet af 70’eren, som også måtte undvige ud over afkørselsområdet.

G-Drive Racing #26 og Signatech Alpine Elf #36 samt High Class Racing #33 havde en duel omkring 3. pladsen i LMP2 klassen, hvor van Uitert i #26 døjede med slidte dæk, mens de andre havde friskede dæk på bilen. Det lykkedes begge to at komme forbi hollænderen, og fortsatte så den interne kamp omkring P3 – men stadig med 7 timers ræs tilbage. Omgangen efter kom Yamashita i #33 forbi Andre Negrao i #36, og havde herefter 5 sekunder op til Racing Team Nederland #29 på andenpladsen.

Problemerne fortsatte for Team LNT Ginetta #5, som måtte ind i pitten og skifte deres Fuel Flow Meter, som måler brændstofforbruget i bilen. Det kostede dem næsten 2 minutter mere. Som bonus fik de en Drive-through straf for at have påkørt #70 få minutter før.

Team Project 1 Porsche #57
Photo: Marius Hecker / AdrenalMedia.com

G-Drive Racing #26 fortsatte med at falde som en sten, og var efterhånden helt tilbage på 7. pladsen, da hans dæk gjorde at han tabte omkring 4 sekunder per omgang til de hurtigere LMP2 racere.

Det tog ikke lang tid for Yamashita i High Class Racing #33, inden han var oppe på andenpladsen i LMP2 kategorien.

Det tidlige pitstop for AMR #95, gjorde at de sprang op på 1. pladsen i GTE Pro, da de andre også havde pittet.

Team LNT Ginetta #6 forsøgte at forsvare sig overfor Toyota Gazoo Racing #8, i duellen omkring 3. pladsen, men endte med at tabe pladsen endegyldigt, da Mike Simpson forsøgte at udbremse Toyota’en – det kunne han bestemt ikke, og måtte tage en omvej, ud over afkørselsområdet.

Egidio Perfetti i Team Project 1 Porsche #56 tabte tre pladser i GTE Am på mindre end en omgang. Først kom TF Sport Aston Martin #90 forbi, og få sving senere kom AF Corse Ferrari #83 med Nicklas Nielsen også forbi, mens Gulf Racing Porsche #86 var 3. bil i rækken til at overhale.

AF Corse Ferrari #83 fik dog Teknisk Defekt flag, da cockpit temperaturen i bilen var højere end tilladt i reglementet. Det udnyttede holdet til at skifte Nielsen ud med Collard, og så rense luftindtaget til cockpittet, så temperaturen kunne komme ned igen.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: Joao Filipe / AdrenalMedia.com

Red River Sport Ferrari #62 fik en 5 sekunders pitstop straf, på grund af den tidligere kontakt med Dempsey-Proton Racing Porsche #77. De var dog i forvejen sidst i GTE Am klassen, så ikke noget positionsmæssigt tab for Ferrari holdet.

AMR #98 tog føringen i GTE Am, da Ross Gunn overhalede Team Project 1 Porsche #57 med Ben Keating, men amerikaneren i Porsche raceren var også mod slutningen af et dobbeltstint – vel og mærke for en Bronzekører.

Efter knapt 2 timers løb, blev Team Project 1 Porsche #56 med David Heinemeier Hansson skubbet ind i garagen, hvor mekanikerne gik i gang med at skille bilen ad. En revne i udstødningen gjorde at holdet blev nød til at reparere bilen, da de ellers ville risikere at andre dele i motorrummet ville blive overophedet, og eventuelt bryde i brand. Så igen igen var holdet uheldige.

Team LNT Ginetta #6 med Chris Dyson bag rattet, havde et spin i Sving 10, men kom hurtigt videre.

To timer inde i løbet fra Toyota Gazoo Racing #7 i front af LMP1, United Autosports #22 i LMP2, Aston Martin Racing #95 i GTE Pro, og Aston Martin Racing #98 i GTE Am.

Team Project 1 Porsche #57 prøvede en alternativ strategi, hvor de lod Ben Keating blive i bilen, til hans 3. stint i træk, så al hans køretid ville blive brændt af, og holdet så ville kunne køre med Larry ten Voorde og Jeroen Bleekemolen resten af løbet.

Aston Martin Racing #98
Photo: Marius Hecker / AdrenalMedia.com

Michael Christensen i Porsche #92 havde fået indhentet Nicki Thiim i AMR #95, så de to danskere lå og kæmpede om føringen i GTE Pro, over adskillige omgange.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 og TF Sport Aston Martin #90 kæmpede omkring 5. pladsen i GTE Am, hvor positionerne bølgede frem og tilbage, gennem flere sving, inden #88 kom forbi.

AMR #98 og MR Racing Ferrari #70 havde lidt kontakt i Sving 2, hvilket kostede lidt kulfiber fra begge biler, men ikke noget større problem for nogen af parterne.

G-Drive Racing #26 og Red River Sport Ferrari #62 havde lidt kontakt i opløbssvinget, men ikke noget alvorligt.

2 en halv time inde i løbet måtte Rebellion Racing #1 skubbes ind i garagen, da de havde problemer med gearkassen på bilen. Senna meldte tidligt i løbet, at bilen kunne finde på at hoppe forbi 2. gearet, og problemet blev større og større for Gustavo Menezes, så han til sidst måtte pitte.

Alessandro Pier Guidi i AF Corse Ferrari #51 fik lukket hullet op til AMR #95 og Porsche #92, så det var en tre-vejs kamp omkring føringen af GTE Pro kategorien. AMR #97 fik dog også lukket hullet op til de tre første, så nu var der 4 biler på en stribe – med Porsche #91 på P5 få sekunder bagude.

Rebellion Racing #1 tabte tre omgange til den førende Toyota Gazoo Racing #7, inden Menezes blev sendt tilbage på banen.

High Class Racing #33
Photo: Tim Hearn / AdrenalMedia.com

GTE Pro kampen blev korporlig, da Thiim i #95 kom lidt skidt ud af Sving 10, så Pier Guidi i #51 fik lidt tilløb på Christensen i #92. Der var kontakt mellem #51 og #92, men Ferrari’en kom forbi. Omgangen efter gik Pier Guidi i front af GTE Pro, da han også kom forbi Thiim. Thiim var dog på sit 2. stint på dækkene, mens alle konkurrenterne omkring ham, var på væsentlig nyere dæk.

Racing Team Nederland #29 brød ind i GTE Pro kampen, da Frits van Eerd var på vej gennem gruppen, og Alex Lynn i AMR #97 blev overrasket over at hollænderen bremsede tidligt og hårdt ind i Sving 11. Det betød at #29 blev vippet rundt, og #97 måtte tage en tur ud over afkørselsområdet.

DHH i Team Project 1 Porsche #56 var kommet tilbage på banen igen, men var 27 omgange, svarende til omkring 55 minutter bagefter næstsidste bil i GTE Am – Red River Sport Ferrari #62. Der var dog stadig over 5 timers ræs at køre, så konkurrenterne kunne ligeså vel løbe ind i problemer.

AF Corse Ferrari #71 og Porsche #91 havde også nogle nærgående kampe, hvor Miguel Molina i 71’eren var her der og allevegne i Richard Lietz’s spejle.

Efter 3 timers løb have Toyota Gazoo Racing #7 og #8 så stor en føring over LMP konkurrenterne, at nærmeste bil var Team LNT Ginetta #5 – to omgange bagude.

Ben Keating fuldførte sit 3-dobbelte stint, hvor han holdt bilen kørende i top-3 hele vejen igennem. Flot kørt af dem amerikanske forretningsmand, efter 3 lange timer i bilen.

Team Project 1 Porsche #57
Photo: Tim Hearn / AdrenalMedia.com

Red River Sport Ferrari #62 fik en Drive-through straf, for ikke at have respekteret de blå flagsignaler ude på banen.

Top-3 i GTE Am kørte indenfor et sekund af hinanden, da Aston Martin Racing #98 var i front, foran Gulf Racing Porsche #86 og Team Project 1 Porsche #57. Kort tid efter at det fuldstændig omvendt, med #57 foran #86 og #98.

Tre en halv time inde i løbet tog Porsche #92 føringen af GTE Pro, da Estre fik overhalet Pier Guidi i AF Corse Ferrari #51, mens Sørensen i AMR #95 stille og roligt hentede ind på begge i P3. Men som vi så med Thiim tidligere i løbet, så havde Sørensen en fordel med friske dæk.

Mens United Autosports #22 var stukket afsted i front af LMP2 klassen, var der en utrolig tæt kamp om andenpladsen, hvor G-Drive Racing #26 var under pres fra Jackie Chan DC Racing #37, JOTA #38 og Signatech Alpine Elf #36, som lø inden for et par sekunder af hinanden.

MR Racing Ferrari #70 havde et spin i Sving 1, da Ishikawa var tæt på at køre op i bagenden af Racing Team Nederland #29, og derved måtte helt op at stå på bremsen, som resulterede i et spin.

4 timer og 20 minutter før målflaget blev banen erklæret våd, da der begyndte et falde nogle dråber i Sving 14.

Rebellion Racing #1
Photo: Tim Hearn / AdrenalMedia.com

Porsche #92 blev skubbet ind i garagen kort tid efter, da Estre havde store problemer med bilen, som måtte repareres. Det kostede dem 2 omgange i pitten, og dermed røg enhver chance for sejr. Holdet fandt frem til at der var en støddæmper som var faldet sammen, og måtte skiftes.

Cetilar Racing #47 fik en Drive-through straf, da mekanikeren som holdt ildslukkeren, trak jordledningen af bilen, hvilket han ikke må gøre – han må kun være manden med ildslukkeren under tankningen. De var dog i forvejen sidst i klassen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 havde en afkørsel med høj hastighed, på vej ind i opløbssvinget, hvor lokale Khaled Al Qubaisi tabte bilen under nedbremsningen, hamrede i autoværnet med både for- og bagenden af bilen, og dryssede vragdele ud over en stor del af banen. Qubaisi kunne selv køre bilen tilbage til pitten, men det krævede en masse reparationsarbejde.

Det udløste dagens første Full Course Yellow, så alle bilerne måtte ned på 80km/t , mens stumperne fra banen blev fjernet, plus diverse andet rengøringsarbejde blev udført på banen. Efter 4 et halvt minut for nedsat hastighed, blev der givet grønt igen.

Porsche #91 måtte pitte umiddelbart efter løbet blev givet frit igen, da Bruni rapporterede store problemer med bilen. Han kom ind i pitten med et punkteret fordæk, som var rykket fuldstændig fra hinanden. Her var det ikke umiddelbart bare støddæmperen, som var defekt, men den helt store hammer var ude, for at få hjulnavet repareret – ikke det som normaltvis står i den tyske reparationsguide for Porsche værksteder. Et par minutter efter var de tilbage på banen, men stadig foran 92’eren.

Cetilar Racing #47
Photo: Tim Hearn / AdrenalMedia.com

Halvvejs i løbet var Toyota Gazoo Racing #7 stadig i front af LMP1, United Autosports #22 fortsat i LMP2, Aston Martin Racing #97 som nye førende i GTE Pro, og Team Project 1 Porsche #57 i GTE Am.

AF Corse Ferrari #51 mekanikerne lavede lidt af en fejl under dagens 5. pitstop, hvor de fik sænket bilen ned, inden venstre forhjul var skruet på. Det kostede dem et par ekstra sekunder, inden bilen blev hævet op igen, spændt fast, og sænket ned.

Team LNT Ginetta #5 stoppede ude på banen, med knapt 3 en halv time tilbage. Det blev klaret under en lokal gul flagzone, så vi undgik yderligere afbrydelser.

Toyota Gazoo Racing #8 skiftede bagenden af bilen, da det var begyndt at sidde og blafre i vinden. Det blev dog hurtigt klaret, under et normalt tank- og dækstop.

Godt 3 timer før løbets afslutning, var der kamp om føringen i GTE Pro igen. Marco Sørensen i AMR #95 var under hårdt pres fra Miguel Molina i AF Corse Ferrari #71.

Aston Martin Racing #95
Photo: Marius Hecker / AdrenalMedia.com

Det lykkedes Molina at tage føringen, lige inden han gav bilen videre til Rigon. Samtidig skiftede Sørensen til Thiim i 95’eren, og begge hold fik fire friske dæk på, så kampen kunne fortsætte ude på banen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77 fik en Drive-through straf, da Christian Ried havde lavet hjulspin, da han forlod pitten.

Efter United Autosports #22 havde været så suveræne i LMP2, begyndte JOTA #38 og Jackie Chan DC Racing #37 stille og roligt at hente ind på dem. Fra at have haft en føring på næsten et minut, var føringen nu nede under 20 sekunder.

Med to timer tilbage af løbet var Toyota Gazoo Racing #7 i front af LMP1, foran United Autosports #22 i LMP2, Aston Martin Racing #97 i GTE Pro, og Team Project 1 Porsche #57 i GTE Am.

Det lykkedes AMR #95 at komme foran AF Corse Ferrari #71 ved deres respektive 6. og 5. pitstop, så Thiim måtte i gang med at forsvare sig over for Molina.

Efter adskillige omganges defensiv kørsel fra Thiim, lykkedes det Molina at komme forbi danskeren, ved at accelerere bedre ud af Sving 10, trække op på side, og bremse lidt senere i Sving 11.

Problemerne i GTE Am begyndte at dukke op med godt halvanden time tilbage. Gulf Racing Porsche #86 var en tur af banen, og da de kom tilbage, var de ved at køre ind i siden på MR Racing Ferrari #70, så #86 endte med at spinne rundt.

TF Sport Aston Martin #90 måtte skubbes ind i garagen, da de fik problemer med brændstofsystemet. Her gik mekanikerne i gang med at reparere, men det var dramatik for den mesterskabsførende bil i GTE Am.

TF Sport Aston Martin #90
Photo: Joao Filipe / AdrenalMedia.com

High Class Racing #33 var faldet tilbage til 7. pladsen i LMP2, efter de tidligt i løbet kørte rundt i top-3. Selvom Mark Patterson gjorde et godt stykke arbejde, var det svært for Bronzekøreren at kunne slå holdene, som havde en Sølvkører, som langsomste mand i bilen.

Team LNT Ginetta #6 havde problemer med gearkassen, som mekanikerne forsøgte at løse i garagen. Det lykkedes ikke, så de blev ikke klassificeret i dagens løb.

Gulf Racing Porsche #86 fik en Drive-through, for at komme tilbage på banen, på en farlig måde, en halv times tid tidligere i løbet.

Cetilar Racing #47 fik en punktering på venstre bagdæk, og måtte køre næsten en hel omgang, inden de kunne pitte, og få et nyt dæk på.

AF Corse Ferrari #51 og AMR #97 kom i infight i Sving 1. Lynn i #97 havde farten ned af langsiden, mens Pier Guidi i #51 var bedre på bremserne. Lynn forsøgte at klemme sig ind foran, men blev afvist med lidt rød kulfiber mod limegrøn kulfiber.

Dagens sidste planlagte pitstop for GTE Pro bilerne, gjorde at AMR #95 kom ud foran AF Corse Ferrari #71, mens AMR #97 nåede ud foran AF Corse #51. Med alle biler tanket til slutningen, ville de individuelle kørers fart, og ikke mindst dækkenes tilstand afgøre podiet.

G-Drive Racing #26
Photo: Joao Filipe / AdrenalMedia.com

45 minutter før løbets afslutning, kom der Full Course Yellow, da der lå en markeringspind, fra et af svingene, ude midt på start-mål langsiden. Den blev ramt af Jackie Chan DC Racing #37, som slog den endnu mere i stykker, så løbsledelsen ikke havde andre valg, end at få banen renset.

Efter 5 minutters oprydning gik krigen på banen i gang igen. AF Corse #51 og AMR #97 bankede skærme på vej ind i Sving 10, hvor Calado i Ferrari’en bare holdt fuld gas på i afkørselsområdet, og tog positionen fra Martin.

TF Sport Aston Martin #90 havde repareret bilen i over en time, men fik bilen tilbage på banen, til de sidste 40 minutters ræs.

En halv time før løbets afslutning kom der en meget vigtig strafmeddelelse – AF Corse Ferrari #71 fik en Stop & Go straf for at have lavet hjulspin i forbindelse med deres sidste pitstop. Dermed røg deres chance for at vinde løbet, men kom stadig ud på andenpladsen i GTE Pro.

AF Corse Ferrari #51 blev dømt til at skulle give pladsen tilbage til AMR #97, hvilket var den sidste position på podiet. Det var Calado hurtig til, så han kunne forsøge at gentage overhalingen i de sidste 20 minutter.

TF Sport Aston Martin Racing #90 måtte udgå med få minutter tilbage af løbet, og derved uden point i dagens løb.

G-Drive Racing #26 måtte pitte ved starten på allersidste omgang, da de var ved at løbe tør for benzin. De lå på 4. pladsen i LMP2 inden de pittede.

Toyota Gazoo Racing #7 med Mike Conway, Jose Maria Lopez og Kamui Kobayashi vandt løbet, foran holdkammeraterne i #8 med Brendon Hartley, Sebastien Buemi og Kazuki Nakajima, mens Rebellion Racing #1 med Bruno Senna, Norman Nato og Gustavo Menezes sluttede treer.

United Autosports #22 med Phil Hanson, Filipe Albuquerque og Paul Di Resta vandt LMP2 klassen, foran JOTA #38 med Antonio Felix da Costa, Anthony Davidson og Roberto Gonzalez, og Jackie Chan DC Racing #37 med Ho-Pin Tung, Gabriel Aubry og Will Stevens på P3.

Frits van Eerd i Racing Team Nederland #29 var igen bedste Bronzekører i løbet.

High Class Racing #33 med Kenta Yamashita, Mark Patterson og Anders Fjordbach sluttede på 8. pladsen blandt LMP2 bilerne, to omgange bag Cool Racing #42 og 3 omgange foran Cetilar Racing #47.

Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen vandt GTE Pro, foran AF Corse Ferrari #71 med Miguel Molina og Davide Rigon, mens AMR #97 med Maxime Martin og Alexander Lynn sluttede treer.

Efter problemerne med støddæmperen, sluttede Michael Christensen og Kevin Estre i Porsche #92 sidst i GTE Pro, og hvad endnu værre var, så sluttede Christensen/Estre bag GTE Am vinderen, og mistede derfor yderligere point i Kørernes VM stilling, til alle de andre GTE Pro biler.

Team Project 1 Porsche #57 med Larry ten Voorde, Jeroen Bleekemolen og Ben Keating slutte P1 i GTE Am, efter en dominerende præstation gennem størstedelen af løbet. Aston Martin Racing #98 med Ross Gunn, Darren Turner og Paul Dalla Lana sluttede toer, mens Gulf Racing med Mike Wainwright, Ben Barker og Andrew Watson sluttede treer.

Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Emmanuel Collard i AF Corse Ferrari #83 sluttede firer, mens David Heinemeier Hansson, Egidio Perfetti og Matteo Cairoli sluttede 9’er i GTE Am.

Porsche #91
Photo: Tim Hearn / AdrenalMedia.com

I mesterskabsstillingerne er Toyota Gazoo Racing #7 i font af LMP1 mesterskabet, foran Toyota Gazoo Racing #8 og Rebellion Racing #1.

I LMP2 er Jackie Chan DC Racing #37 nu i front, foran United Autosports #22 og Racing Team Nederland #29. High Class Racing #33 er aktuel 7’er i mesterskabet.

Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin Racing #95 er de nye mesterskabsførende i GTE Pro, foran Porsche #92 med Kevin Estre og Michael Christensen, mens Porsche #91 med Gianmaria Bruni og Richard Lietz er treer.

Team Project 1 Porsche #57 er nu kommet op på førstepladsen i GTE Am, med præcis samme pointantal til Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Emmanuel Collard i AF Corse Ferrari #83. Aston Martin Racing #98 er treer i mesterskabet, mens TF Sport Aston Martin #90 faldt helt tilbage på 4. pladsen. DHH og resten af Team Project 1 Porsche #56 er helt tilbage på 9. pladsen i stillingen, efter endnu et skidt løb.

Nu har holdene godt 2 måneders pause, inden sæsonens 5. afdeling af FIA World Endurance Championship 2019/20 skal køres på Circuit Of The Americas den 23. februar 2020.

Relaterede nyheder