Nielsen og Serra nye fabrikskørere

Nicklas Nielsen og Daniel Serra er de nye fabrikskørere hos Ferrari i deres GT program.

Deres officielle titel bliver kørere i Competizioni GT programmet, hvilket betyder at de to skal rejse verden rundt, og repræsentere Ferrari, når der er GT løb, som skal køres.

Serra har kørt for Ferrari on-off de seneste par år, hvor han blandt andet har været en ekstra mand på FIA WEC bilen hos AF Corse ved 24 timers løbet på Le Mans. Han vandt løbet sammen med James Calado og Alessandro Pier Guidi i 2019, og gentog succesen ved Petit Le Mans i oktober måned. Inden da kørte han blandt andet for Aston Martin, men hans primære program har været brasiliansk Stock Car, hvor han har vundet mesterskabet i 2017, 2018 og 2019.

Nicklas Nielsen, Emmanuel Collard, Francois Perrodo
Photo: JJ Media

Nielsen har meget hurtigt fået en stor stjerne hos det italienske bilmærke. Efter nogle sæsoner i Karting, skiftede han i 2016 til ADAC Formel 4 i Tyskland, parallelt med et program i Audi TT Cup, så han både kørte med og uden tag. Han sluttede 8’er i debutsæsonen i Formel 4, og blev bedste Rookie. I Audi cuppen blev han 3’er, men den rute lukkede desværre, og han stod lidt på bar bund i vinteren 2016/17. Her samlede Formula Racing ham op, og støttede ham til endnu en sæson i ADAC Formel 4, hvor han endte med at slutte 6’er i Mesterskabet. Efterfølgende blev han sat i en Ferrari Challenge Europe racer, og vandt mesterskabet, plus han vandt Finalen. Det åbnede døren hos Ferrari, så han sad i Luzich Racing i European Le Mans Series i 2019, hvor han sammen med Fabien Lavergne og Alessandro Pier Guidi vandt Mesterskabet. I sommers blev han offentliggjort som kører i AF Corse Ferrari #83 i FIA WEC GTE Am. hvor han ofte er hurtigere end en eller flere GTE Pro kører. Aktuelt er han på en delt førsteplads i VM, med 4 resterende afdelinger.

Vi har endnu til gode at se, hvor Nielsen og Serra skal køre, bortset for det fortsatte WEC program for Nielsen og Daytona 24 timer for Serra.

Relaterede nyheder