Nye kvalifikationsregler på Le Mans

Der kommer nye kvalifikationsregler, når 24 timers løbet i Le Mans skal køres i juni 2020.

Der bliver ændret væsentligt på onsdagen og torsdagen i løbsugen, som skal give endnu mere spænding, men også lidt mere træning for holdene.

Om onsdagen bliver der kørt to træninger. Den første køres fra 15.30 til 20.00, mens bilerne så får yderligere en times træning fra 22-23.

Klokken 23.15 til 24.00 skal samtlige 62 biler på banen, hvor de får fri mulighed for at køre alle de omgange, og lave alle de ændringer de ønsker på bilen. Top 6 i hver af kategorierne – LMP1, LMP2, GTE Pro og GTE Am – har vundet en plads i “Hyperpole”, som er en special kvalifikation, for disse 24 biler. Startposition 25-62 er låst efter disse 45 minutters kval.

Om torsdagen køres der fri træning fra 17.00 til 19.00, inden de 24 biler fra gårsdagens kval skal på banen fra 21.00 til 21.30. Her får bilerne igen lov til at køre alle de omgange som de ønsker – og må bruge ligeså mange dæk som de ønsker. Men bilerne må ikke blive skubbet ind i garagen, og skal blive ude på selve pitlanen.

Torsdagen sluttes af med 2 timers fri træning fra 22.00 til 24.00.

Det nye system er virkelig noget som tilføjer drama til kvalifikationen. For hvad nu hvis der er en gul flagzone – ja, så må man jo slække på gassen, og risikerer at ikke komme med i top-24. Holdene bliver dog sorteret efter kategorier, så man ikke pludselig får en LMP1 bil ned bagerst i feltet, som så skal kæmpe sig op gennem feltet. I hvert fald ikke indtil eventuelt roderi i det første sving.

Racing Team Nederland #29 & DragonSpeed #10
Photo: JJ Media

I sidste uge blev det offentliggjort, at de automatiske invitationer i European Le Mans Series bliver afhængige af antallet af deltagere i de enkelte klasser, så hvis der er 6 til 11 = 1 startplads, 12 til 17 = 2 startpladser, og 18+ resulterer i 3 billetter i LMP2. I GTE hedder gradueringen 4 til 7 = 1 startplads, 8 til 11 = 2 startpladser, og 12+ giver tre billetter. Det samme bliver indført i Asian Le Mans Series i LMP2 og og GT3 kategorierne, mens det fortsat kun er LMP3 vinderen i både Asian LMS og ELMS, som får en automatisk invitation.

I Michelin Le Mans Cup er det fortsat kun vinderen af GT3 kategorien, som får i billet, mens IMSA WeatherTech SportsCar Championship fortsat har 2 billetter at dele ud, som hidtil.

Som noget nyt, så er det også kun vinderen i LMP2 og GTE Am kategorien ved 24 timers løbet, som får en billet til løbet det efterfølgende år. Hidtil har samtlige vindere fået en billet – men da LMP1/Hypercar og GTE Pro vinderne i forvejen er så professionelle, og formentlig allerede er deltagere i FIA World Endurance Championship.

Tilmeldingen til 2020 løbet starter i dag, og løber indtil 13. februar. De endelige 62 deltagere bliver offentliggjort efter den 23. februar, hvor finalen i Asian Le Mans Series skal køres. Men vi kender allerede en stor del af de hold, som har en automatisk billet – læs eventuelt denne artikel, som beskriver det.

Relaterede nyheder