Aston Martin vender tilbage til IMSA

Aston Martin er tilbage i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, når 2020 sæsonen starter i næste måned.

Heart of Racing Team kommer til start med en Aston Martin Vantage GT3 racer i GTD klassen, hvor de skal deltage i hele sæsonen.

Det er første gang siden 2015, hvor TRG holdet ligeledes kørte med en Vantage GT3 i GTD kategorien, hvor Christina Nielsen var en af kørerne, og sluttede toer i mesterskabet. Herefter har der kun været udvalgte løb med AMR deltagelse, mens det britiske mærke slet ikke har været til start i 2018 og 2019.

Alex Riberas og Roman De Angelis skal køre bilen gennem hele sæsonen, mens de får hjælp af Ian James ved de længere Michelin Endurance Cup løb på Daytona, Sebring, Watkins Glen og Road Atlanta.

Graphics: Heart Of Racing Team

Ved 24 timers løbet på Daytona får de yderligere en kører i bilen. Danske Nicki Thiim bliver sendt til USA, for at hjælpe holdet med at komme godt i gang med GT3 raceren. Thiim har kørt hele 2019 sæsonen i British GT i samme biltype, så har nok lidt tips oppe i ærmet.

Holdet drives af Team Seattle, som også er en velgørenheds organisation, som støtter børnehospitalet i Seattle. Tidligere har Patrick Dempsey også støttet op omkring initiativet, da han kørte 24 timers løbet på Le Mans i 2009. Sidenhen har de også deltaget i IMSA serien, hvor de har kørt med Porsche racere i GTD kategorien, senest i 2016 med en Porsche racer, hvor Alex Riberas også var en del af holdet.

Den første styrkeprøve for holdet bliver den 3.-5. januar 2020, hvor de skal deltage i testen på Daytona International Speedway, forud for 24 timers løbet på samme bane, senere på måneden.

Relaterede nyheder