Støv, ild og kollisioner i Australien

Den anden afdeling af Asian Le Mans Series 2019/20 blev kørt på den nye australske bane, The Bend Motorsport Park.

Med perfekt solskin og behagelige temperaturer i midt-20’erne, holdt der 25 biler klar til at tage starten.

Thunderhead Carlin Racing #45 med Ben Barnicoat, Harry Tincknell og Jack Manchester tog Pole Position i LMP2, foran Eurasia Motorsport #1 med Nick Cassidy, Shane van Gisbergen og Daniel Gaunt, og G-Drive Racing by Algarve #26 med Roman Rusinov, Leonard Hoogenboom og James French på P3

I LMP2 Am var RLR MSport #59 med Arjun Maini, John Farano og Andrew Higgens på Pole Position, foran ARC Bratislava #4 med Miro Konopka, Andreas Laskaratos og Gamet Patterson, og Rick Ware Racing #52 med Cody Ware og Gustas Grinbergas

Startopstillingen i LMP3 hed Nielsen Racing #2 med Colin Noble og Tony Wells, foran ACE1 Villorba Corse #12 med David Fumanelli, Alessandro Bressan og Gabriele Lancier, mens Graff #9 med David Droux, Eric Trouilllet og lokale Ricky Capo startede P3.

I GT kategorien var HubAuto Corsa Ferrari #27 med Davide Rigon, Marcos Gomes og Liam Talbot på Pole, foran Car Guy Ferrari #7 på Pole Position med Come Ledogar, Kei Cozzolino og Takeshi Kimura, mens Astro Veloce Motorsports BMW #17 Peiwen Qi, Max Wiser og Jens Klingmann skulle starte P3

Asian Le Mans Series The Bend 2020
Photo: Asian Le Mans Series

Eurasia Motorsport #1 tog føringen af løbet på vej mod Sving 1, mens Jack Manchester i Thunderhead Carlin Racing #45 døjede lidt mere med at få fart i bilen. Han holdt dog fast i andenpladsen.

Car Guy Ferrari #7 havde et spin i Sving 3, men kom selv videre uden problemer.

Viper Niza Racing #65, JLOC Lamborghini #88 og Astro Veloce Motorsports BMW #17 måtte pitte allerede efter første omgang, da de havde haft problemer ude på banen. #65, #88 og #17 havde været i kontakt med hinanden, hvor reparationerne tog adskillige omgange i pitten.

Inter Europol Endurance #33 havde lidt af en lufttur, da John Corbett ramte en curb. Heldigvis var det ved lav hastighed, så der skete ikke mere.

Spirit of Race Ferrari #51 havde et spin, men kom selv videre.

Inter Europol Competition #13 havde taget føringen i LMP3 kategorien, mens Nielsen Racing #2 måtte falde tilbage på P2.

Inter Europol Competition #14
Photo: Asian Le Mans Series

Efter at have fået åbnet et pænt hul på 4 sekunder, lavede Daniel Gaunt i Eurasia Motorsport #1 en lille fejl, og fik bremset lidt for sent. Til hans held, var det i et sving med asfalteret afkørselsområde, så han kunne hurtigt komme tilbage på banen igen, og fik kun lige forsvaret føringen med nød og næppe.

Det tog næsten et kvarter inden Viper Niza Racing #65 var tilbage på banen, mens JLOC Lamborghini #88 stadig blev forsøgt repareret.

G-Drive Racing by Algarve #26 kom op på andenpladsen af løbet, da James French fik overhalet Manchester i Carlin #45 på vej ind i Sving 1.

T2 Motorsports Ferrari #75 var en tur gennem gruset, men kom tilbage på banen, med et tidstab på næsten et halvt minut.

En halv time inde i løbet, var der drama for Thunderhead Carlin Racing #45, da Jack Manchester fik bremset lidt for sent, så han kom i kontakt med D’Station Racing Aston Martin #77, som bankede ind i siden på Manchester. Tomonobu Fuji i Aston raceren har sikkert ikke kunnet se Dallara raceren, på grund af en blind vinkel til højre for GT bilen. Det gav store skader på #77, så bilen måtte pitte, mens #45 kunne fortsætte.

RLR MSport #59
Photo: Asian Le Mans Series

Vragdelene fra bilerne måtte ryddes væk fra banen, med en Full Course Yellow, så en stor del af holdene pittede for første gang, da der alligevel kun var kort tid til deres første planmæssige stop.

En af bilerne som ikke pittede, var Eurasia Motorsport #36, som derved tog føringen foran søsterbilen #1.

Rick Ware Racing #25 havde et spin, da Anthony Lazzaro forsøgte at overhale Astro Veloce Motorsports BMW #17, men fejlbedømte situationen, og måtte undvige BMW’en for ikke at komme i kontakt. Det kostede små 20 sekunder, inden han var på banen igen.

Astro Veloce Motorsports BMW #17 & Eurasia Motorsport #1
Photo: Asian Le Mans Series

Inter Europol Endurance #34 måtte pitte deres LMP2 racer, med tekniske problemer omkring bagenden af bilen. Mekanikerne fik hurtigt skilt bilen ad, men det var ikke nogen hurtig løsning på problemet. Faktisk var der flere problemer hos det polske hold, da de havde en mindre brand inde i garagen, hvor noget papir og vinduesrens var involveret. Det blev heldigvis hurtigt slukket igen.

D’Station Racing Aston Martin #77 tabte godt 20 minutter i pitten til reparationer, men kom tilbage på banen igen.

Nielsen Racing #3 fik en Drive-through straf, fordi at de havde overhalet inden FCY perioden tidligere i løbet var afsluttet.

JLOC Lamborghini #88 kom tilbage på banen, efter næsten en hel times reparation.

Inter Europol Competition #14 havde endnu en grustur, men var i forvejen på næstsidste pladsen i LMP3 – kun Viper Niza Racing #65 var længere bagude.

Eurasia Motorsport #36
Photo: Asian Le Mans Series

Den førende bil i GT, HubAuto Corsa Ferrari #27 havde et spin, men kom selv videre.

Thunderhead Carlin Racing #45 fik besked på at de skulle få styr på baglyset ved deres næstkommende pitstop. Det var nemlig ikke længere funktionelt, efter sammenstødet med Aston Martin raceren tidligere i løbet. Derudover blev de idømt en Drive-through straf, for kollisionen med #77.

RLR MSport #59 havde ikke blot en men hele to ture gennem gruset, med John Farano bag rattet. Det gjorde at de mistede føringen i LMP2 Am klassen, og faldt helt tilbage på P3.

Car Guy Ferrari #7
Photo: Asian Le Mans Series

Nielsen Racing #3 var igen igen uheldige. Tidligere på ugen blev bilen smadret i et uheld. Så blev der bygget en ny på et ekstra chassis fra Graff, og så gik motoren i stykker under kvalifikationen. Nu holdt de igen stille ude på banen, hvilket udløste dagens anden FCY periode, så den kunne slæbes væk. Det udløste igen en masse pitstops, men ikke for den førende Eurasia Motorsport #1, som kørte videre ude på banen. Derimod var G-Drive Racing by Algarve #26 i pit, og sparede derved tid for dem. Eurasia Motorsport #1 nåede først ind  kort tid før løbet blev givet frit igen, så de tabte en del til tid #26.

ACE1 Villorba Corse #12 var kommet i front af LMP3, ved hjælp af snedig pitstop strategi – men med over to en halv times ræs tilbage, kunne der stadig ske meget.

Netop da løbet blev frigivet igen, kom der problemer for RLR MSport #59, hvor der var ild i hele bagenden af bilen. Heldigvis fik Farano parkeret bilen ved en marshal post, som hurtigt fik slukket ilden. Det udløste dog en Safety Car, så bilen og de vragdele som den havde drysset ud over banen, kunne blive fjernet.

JLOC Lamborghini #88 fik en Drive-through straf for kontakt med Astro Veloce BMW #17 på første omgang af løbet.

G-Drive Racing by Algarve #26
Photo: Asian Le Mans Series

Det tog næsten en halv time inden løbet blev givet frit igen, og det udnyttede G-Drive Racing by Algarve #26 til at tage føringen af løbet, da han overhalede Eurasia Motorsport #36 allerede inden Sving 1.

Halvvejs i løbet var G-Drive Racing by Algarve #26 førende i LMP2, Rick Ware Racing #25 i LMP2 Am, ACE1 Villorba Corse #12 i LMP3 og HubAuto Corsa Ferrari #27 i GT.

Thunderhead Carlin Racing #45 var en lille tur gennem gruset, hvilket kostede ham omkring 15 sekunder, inden han var tilbage på asfalten.

Graff #9 havde også et spin, men kom hurtigt videre.

G-Drive Racing by Algarve #26 og Eurasia Motorsport #1 havde en fantastisk duel omkring føringen af løbet. Shane van Gisbergen lå Leonard Hoogenboom i #26 under meget hårdt pres, men kunne ikke kommer forbi, selvom han forsøgte at udnyttede hullerne i trafikken.

Der var ballade mellem Car Guy Ferrari #7 og Astro Veloce Motorsports BMW #16, hvor Ferrari’en skovlede BMW raceren af banen, så Chen Weian sad uhjælpelig fast i gruset, og udløste en Full Course Yellow, så bilen kunne bjerges sikkert.

Nielsen Racing #2
Photo: Asian Le Mans Series

Det fik alle biler, på nær dem som lige havde været pit, til at komme ind og få tanket bilen.

Viper Niza Racing #65 spandt rundt på banen, da Dominic Ang blev overrasket af Rick Ware Racing #52, da Ang skulle overhales med en omgang. Heldigvis ramte de ikke hinanden, og Ang kunne køre videre uden problemer.

Dommerne havde kigget på sammenstødet mellem Car Guy Ferrari #7 og Astro Veloce Motorsports BMW #16, og valgte at give #7 en Drive-through straf. Det betød at #7 mistede føringen i GT, og faldt tilbage på P2.

Føringen i LMP3 skiftede igen, da Gabriele Lancieri i ACE1 Villorba Corse #12 lavede en lille kørefejl, så Colin Noble i Nielsen Racing #2 kunne smutte forbi, og tage føringen, med lidt over en time tilbage.

Den sidste time af løbet startede med G-Drive Racing by Algarve #26 i front af LMP2, Rick Ware Racing #52 i LMP2 Am, Nielsen Racing #2 i LMP3 og HubAuto Corsa Ferrari #27 i GT.

Rick Ware Racing #52
Photo: Asian Le Mans Series

Eurasia Motorsport #36 pittede med 44 minutter tilbage af løbet, så det var helt ude på grænsen af det mulige med hensyn til tankkapaciteten. De lå på 3. pladsen, og der skulle ske store ting, hvis de enten skulle rykke op eller ned fra den placering.

Den anden Eurasia Motorsport #1 bil havde fået lukket hullet op til G-Drive Racing by Algarve #26 igen, så der igen kunne duelleres omkring føringen af løbet.

Viper Niza Racing #65 havde igen igen et spin, men ligesom de tidligere gange, lykkedes det Douglas Khoo at få bilen på ret køl igen.

Roman Rusinov i G-Drive Racing by Algarve #26 lavede en lille fejl i trafikken, så Nick Cassidy i Eurasia Motorsport #1 kunne komme forbi ham. Få sving senere slog Rusinov tilbage, da det var Cassidy som hang i trafikken. Fedt racerløb, med kun lidt over en halv time tilbage.

25 minutter før målflaget ramte Graff #9 autoværnet i Sving 17, hvor David Droux prøvede på at humpe bilen hjem til pitten, men måtte opgive projektet, og parkerede bilen i Sving 30.

Graff #9
Photo: Asian Le Mans Series

Et par minutter senere ramte Astro Veloce Motorsports BMW #16 betonmuren, da Zhang Yaqi havde lidt for travlt med at kigge i spejlene, efter en prototype racer, som var på vej til at overhale ham. Kontakten med betonmuren knækkede venstre forhjulsophæng, så bilen ikke kunne køre videre.

Det udløste en Full Course Yellow, for at få BMW’en væk, da han holdt lige i skudlinjen, såfremt en anden bil ville lave samme fejl.

Den FCY udnyttede G-Drive Racing by Algarve #26 til at pitte for sidste gang, og komme ud i en suveræn føring af løbet.

Viper Niza Racing #65 stoppede også ude på banen under FCY perioden, men heldigvis fik Douglas Khoo bilen parkeret bag betonmuren, så der ikke også skulle et fejeblad til den bil.

Der var drama for Eurasia Motorsport #1, hvor Nick Cassidy kom kravlende ind i pitten, men en frygtelig skrabelyd fra bilen, hvor et eller andet omkring trækket af baghjulene larmede helt vild. Gearkasse – differentiale? Bilen kunne ikke repareres, og de lokale helte måtte udgå fra en podieplads med kun 7 minutter tilbage af løbet.

D’Station Racing Aston Martin #77
Photo: Asian Le Mans Series

G-Drive Racing by Algarve #26 med Roman Rusinov, James French og Leonard Hoogenboom vandt løbet, foran Eurasia Motorsport #36 med Roberto Merhi, Aidan Read og Nicholas Foster, mens Thunderhead Carlin Racing #45 med Harry Tincknell, Ben Barnicoat og Jack Manchester sluttede treer.

Rick Ware Racing sluttede 1-2 i LMP2 Am, hvor #52 med Cody Ware og Gustas Grinbergas vandt foran #25 med Guy Cosmo og Anthony Lazzaro, og med ARC Bratislava #4 med Miro Konopka, Andreas Laskaratos og Garnet Patterson på P3.

LMP3 kategorien blev vundet af Nielsen Racing #2 med Tony Wells og Colin Noble, foran Inter Europol Competition #13 med Nigel Moore og Martin Hippe, mens ACE1 Villorba Corse #12 med Peter Paddon, Garth Walden og Austin McCusker sluttede på tredjepladsen.

På trods af straffen tidligere i løbet, fik Car Guy Ferrari #7 med Kei Cozzolino, Takeshi Kimura og Come Ledogar kørt sejren hjem, foran HubAuto Corsa Ferrari #27 med Davide Rigon, Marcos Gomes og Liam Talbot, og Spirit of Race Ferrari #51 med Francesco Piovanetti, Ozz Negri Jr og Alessandro Pierguidi.

Dagens resultater betyder at G-Drive Racing by Algarve #26 udbyggede føringen i LMP2 mesterskabet, foran Eurasia Motorsport #36 og Thunderhead Carlin Racing #45.

Rick Ware Racing #52 er i front af LMP2 Am, foran RLR MSport #59 og ARC Bratislava #4.

Inter Europol Competition #13 beholdt føringen i LMP3, foran ACE1 Villorba Corse #12 og Nielsen Racing #2.

Car Guy Ferrari #7 har overtaget føringen i GT kategorien, foran D’Station Racing Aston Martin #77, og HubAuto Corsa Ferrari #27.

Det næste Asian Le Mans Series 2019/20 løb køres om en måned på Sepang International Circuit i Malaysia.

Relaterede nyheder