Ferrucci og Kimball bekræftet

Santino Ferrucci og Charlie Kimball har begge fundet et NTT IndyCar Series sæde til 2020 sæsonen.

Ferrucci fortsætter hos Dale Coyne Racing, men overtager SealMaster bilen, som Sebastien Bourdais kørte med i 2019 sæsonen. Det bliver anden fulde sæson at Amerikaneren skal køre i Indycar serien, hvor han til tider viste forrygende fart, men også lavede nogle ret klodsede begynderfejl. Disse fejl skal barberes væk til 2020 sæsonen, såfremt han skal have forhåbninger om at forbedre 13. pladsen i mesterskabet, til noget inde i top 10. Kun 6 ud af 17 løb sluttede han i top 10, og ellers var det oftere nærmere 20. pladsen end 10. pladsen.

Santino Ferrucci
Photo: Indycar.com / Shawn Gritzmacher

Som det blev annonceret for en måneds tid siden, får han Alex Palou som holdkammerat. Det er langt fra altid at Dale Coyne Racing har haft begge kørere på plads, så lang tid inden sæsonstart. Men det giver noget tiltrængt ro omkring holdet, som ellers har været i blæsevejr siden Sebastien Bourdais fik en uventet fyreseddel i november måned. Heldigvis fandt franskmanden et sæde i sportsvogne, så han ikke står arbejdsløs.

Santino Ferrucci skal køre med startnummer 18, som hidtil har været Bourdais nummer.

Charlie Kimball har skrevet kontrakt med A. J. Foyt Enterprises, hvor han skal køre med bil nummer 4. Kimball starter hans 10. sæson, og på nær 2019, har har kørt hele sæsoner gennem alle årene. I 2019 sæsonen kørte han udvalgte løb for Carlin, da han ikke kunne samle nok sponsorer til en fuld sæson. Det er lykkedes igen til 2020, så amerikaneren får samtlige 17 løb. Novo Nordisk bliver igen en fremtrædende sponsor på bilen. Medicinal firmaet og Kimball har et tæt samarbejde grundet hans Diabetes. Ved 6 af løbene kommer de til at være ekstra synlige på bilen, mens der skal andre “hoved-sponsorer” på bilen ved de resterende 11 løb. Dette ses ofre i Indycar, hvor selv Penske bilerne kører med forskellige sponsorer og farver gennem sæsonen, da der er en sponsor som har købt et antal løb.

Charlie Kimball
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Kimball har en enkelt Indycar løbssejr med i bagagen, men den er helt tilbage fra 2013 – og med mindre at der sker noget helt vildt, kommer der næppe flere til i 2020. A. J. Foyt teamet har haft det rigtig svært resultatmæssigt i de seneste sæsoner. Dette er også afspejlet i at Matheus Leist ikke længere kører for holdet i 2020, og Tony Kanaan også rygtes til at være ude af holdet, trods en flerårig aftale. Leist kørte #4 i både 2018 og 2019, men skal nu køre sportsvogne i IMSA serien.

NTT IndyCar Series 2020 starter den 15. marts i St. Petersburg, Florida.

Relaterede nyheder