Tør kvalifikation på Daytona

Kvalifikationen til Rolex 24 at Daytona blev kørt på en tør men overskyet torsdag, forud for 24 timers løbet, som samtidig er åbningsløbet på IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Først skulle GTD bilerne på banen.

AIM Vasser Sullivan Lexus #14 og GRT Magnus Lamborghini #44 kunne desværre ikke deltage grundet tekniske problemer. Ligeledes kunne Black Swan Racing Porsche #54 heller ikke deltage, da de havde haft et kæmpe uheld i træningen tidligere på dagen. Uheldet var så alvorligt, at holdet skal ud at finde en helt ny bil inden løbet – hvis de kan nå det.

Madison Snow lagde hårdt ud med at køre en super tid i hans comeback i Paul Miller Racing Lamborghini #48, men blev herefter slået af Zacharie Robichon i Pfaff Motorsports Porsche #9.

Robichon var så selvsikker på tiden, at han pittede med 5 minutter igen – og IMSA reglerne siger at man så ikke må køre tilbage på banen igen.

Pfaff Motorsports Porsche #9
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Og den selvsikkerhed havde han god grund til at have. Han tog Pole Position sammen med Dennis Olsen, Lars Kern, Patrick Pilet, med et halvt sekund ned til Scuderia Corsa Ferrari #63 med Jeff Westphal (bag rattet), Toni Vilander, Alessandro Balzan og Cooper MacNeil, mens Heinricher Racing w. Meyer Shank Racing Acura #57 med Trent Hindman (bag rattet), Alvaro Parente, Misha Goikhberg og AJ Almendinger.

Christina Nielsen havde æren af at kvalificere GEAR Racing Powered by Grasser Lamborghini #19, og fik bilen kørt ind på 14. pladsen i klassen.

Nicki Thiim måtte lade Ian James køre Heart Of Racing Team Aston Martin #23, og det blev til 13. hurtigste tid, i bilen som de to deler med Roman de Angelis og Alex Riberas.

Herefter skulle de 7 GTLM biler på banen.

De lå stille og roligt ud, og deres første omgange, inden Nick Tandy i Porsche #911 virkelig åbnede for sluserne, og satte hurtigste tid. Risi Competizione Ferrari #62 med Alessandro Pier Guidi startede med at sætte næsthurtigste hurtigste.

Corvette Racing ville dog også lege med i toppen, hvor Antonio Garcia i #3 kørte ny hurtigste tid. Tandy slog tilbage – og Garcia slog tiden igen.

Men så var Porsche kørerne også færdig med at lege – Nick Tandy i Porsche #911 tog Pole Position, i bilen som han deler med Fred Makowiecki og Matt Campbell, mens Porsche #912 med Laurens Vanthoor (i bilen), Earl Bamber og Mathieu Jaminet var P2. Corvette Racing #3 med Antonio Garcia var P3, sammen med Jordan Taylor og Nicky Catsburg – mens den anden Corvette #4 var P4. BMW Team RLL #25 og #24 var P5 og P6, mens Risi Competizione Ferrari #62 sluttede P7. Meget symetrisk.

Porsche #911
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

LMP2 og DPi bilerne skulle deles om banen til deres 15 minutters kvalifikation, som blev kørt kort tid før solnedgangen, og med lys rundt på ovalen.

Joao Barbosa i den nye Mustang Sampling #5 – som nu drives af JDC Miller Motorsports Cadillac – var den første til at sætte hurtigste tid blandt DPi bilerne. Ben Keating i PR1 Mathiasen Motorsports var hurtigste bil i LMP2, efter de første par omgange.

Herefter gav Mazda Team Joest fuld bundgas, hvor Oliver Jarvis i #77 satte en suveræn hurtigste tid, efterfulgt af Acura Team Penske #6 med Juan Pablo Montoya.

Herefter tog alle kørerne en afkølingsomgang, inden de gav fuld gas igen i de sidste minutter af kvalen.

Mazda Team Joest #77
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Mazda Team Joest valgte dog at pitte begge biler, inden flaget var kommet ud, da de ikke mente at der var mere at hente på tiden.

Kvalifikationen blev dog afbrudt med to et halvt minut tilbage, da Ricky Taylor i Acura Team Penske #7 fløj af banen i Bus Stop Chikanen, og ramte dækmuren meget hårdt. Heldigvis var han ok, men sammenstødet med dækkene var så hårdt, at døren sprang op på bilen. Det hele startede med at han ramte den ene curb ved indgangen af chikanen, som så resulterede i en udskridning. Den forsøgte han at fange, men penduleffekten var for kraftig, at han ikke kunne fange den. Så det bliver nogle lange timer for mekanikerne.

Dermed var det en lidt flad afslutning på kvalifikationen – men det var Mazda Team Joest #77 med Oliver Jarvis, Tristan Nunez og Olivier Pla ligeglade med. Pole Position til den hvide og blå bil, foran Acura Team Penske #6 med Juan Pablo Montoya, Dane Cameron og Simon Pagenaud, mens Mazda Team Joest #55 med fødselsdagsbarnet Jonathan Bomarito bag rattet, og Harry Tincknell og Ryan Hunter-Reay i pitten på P3.

PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

I LMP2 holdt Ben Keating i PR1 Mathiasen Motorsports #52 fast i Pole Position, sammen med Simon Trummer, Nick Boulle og Gabriel Aubry. DragonSpeed #81 med Henrik Hedman bag rattet tog andenpladsen, sammen med Ben Hanley, Colin Braun og Harrison Newey, mens Starworks Motorsport #8 med John Farano bag rattet, plus Ryan Dalziel, David Heinemeier Hansson og Nicolas Lapierre snuppede P3.

Nu har holdene en aftentræning og en formiddagstræning tilbage, inden løbet starter om knapt 42 timer – lørdag aften 19.40 dansk tid. Og som tidligere nævnt – det er ikke alle mekanikere, som kommer tidligt i seng i aften, og ej heller måske i morgen i Black Swan Racings tilfælde. Løbet kan som altid følges via live stream på IMSA.tv med både billede og lyd, eller kun lyd på www.radiolemans.com

Relaterede nyheder