Rolex 24 at Daytona 2020 – de midterste timer

Åbningsløbet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2020, Rolex 24 at Daytona, kom ind i en stille fase, hvor der var omkring to en halv times grønt flags ræs, inden der var problemer ude på banen.

Performance Tech Motorsports #38 var en tur af banen i Sving 3, og måtte have hjælp til at komme tilbage til pitten, da baghjulene ikke kunne trække bilen ud af dækbarrieren igen.

Det blev en noget spændende genstart af løbet, hvor både Acura Team Penske #7 og Riley Motorsports Mercedes #74, og kort tid efter også Acura Team Penske #6 spandt rundt – alle sammen i Sving 2.

LMP2 bilen fra Starworks Motorsport #8 måtte tilbage i garagen, da bilen mistede vand fra kølerne. Det blev repareret, men kostede dem nogle omgange.

Black Swan Racing Porsche #54 var fortsat kørende, men de havde et lille spin i Sving 3, efter omkring 9 timers ræs, men kunne selv komme videre.

Daytona night
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Corvette Racing #4 måtte pitte, og køre helt tilbage til garagen, da bilen mistede noget olie. Det blev en lang reparation, men mekanikerne ville gøre alt for at få den ud at køre igen, så de kunne samle flere data, og eventuelt finde flere fejl over tid.

Wright Motorsports Porsche #16 havde et spin i Sving 6, men var hurtigt videre igen.

10 timer inde i løbet fik vi dagens 3. Full Course Caution, da GEAR Racing Lambo’en med Tatiana Calderon gik i stå i NASCAR Sving 4. Løbsledelsen valgte at sende Safety Car ud, da Tatiana ikke kunne selv køre videre. Bilen blev slæbt tilbage til garagen, hvor der blev arbejdet på et problem med benzinpumpen på bilen. Det kostede dem mange omgange i pitten, inden de var kørende igen.

Da løbet blev givet frit, gik der ikke længe inden der poppede en besked op fra dommerne – Drive-through straf til Mazda Team Joest #77 for overhaling under gult flag. Den straf sendte dem væk fra føringen af løbet, men heldigvis stadig på samme omgang som de nye førende.

Fireworks
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Problemerne fra GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 fortsatte, og måtte en tur tilbage til garagen. Til deres held tog reparationen kun 6 minutter, inden de var tilbage på banen – men stadig dyrt for de forsvarende vindere i GTD kategorien.

Black Swan Racing Porsche #54 løb ind i en Drive-through straf, da de havde tanket mens bilen var hævet op. Det må man ikke.

Efter 12 timers ræs havde vi Mustang Sampling JDC Cadillac #5 i front af DPi, PR1 Mathiasen Motorsports #52 var stadig førende i LMP2, BMW Team RLL #24 havde føringen i GTLM, mens Paul Miller Racing Lamborghini #48 var førende i GTD. 12 timers punktet var også anden gang at der skulle uddeles point til Michelin Endurance Cup.

Vi havde kun mistet to biler indtil nu, og begge var Aston Martin racere. Heart of Racing #23 kom aldrig ud igen, mens skaderne på Aston Martin Racing #98 også var for store til at holdet kunne reparere dem.

Wright Motorsports Porsche #16
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

Den førende i GTD, Paul Miller Racing Lambo #48 løb dog ind i problemer, da de ved en fejl fik bilen sat i gear, mens mekanikerne var ved at skifte hjul. Så det kostede dem en Drive-through, og derved også føringen af løbet.

ERA Motorsport #18 fik ligeledes en Drive-through, men det var fordi at de havde kørt 1 km/t for hurtigt på pitlane. Hårdt, men hastigheden på pitlane er absolut.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 tog føringen af løbet, med godt 11 timer tilbage, da Kobayashi overhalede Joao Barbosa i Mustang Sampling JDC Cadillac #5 udenom, på vej ind i Sving 1.

Meyer Shank Racing Acura #86 måtte tilbage til garagen, da de havde problemer med en ødelagt splitter. Derfor tog reparationen heller ikke så lang tid, men i GTD kategorien er der ikke tid til sådan noget, uden man ender udenfor top 10.

Acura Team Penske #6
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Tower Motorsport by Starworks Motorsports #8 måtte desværre tilbage til garagen igen, da bilen var begyndt at blive ustabil ude på banen, hvor den hoppede op og ned på langsiden. De havde forsøgt at skifte næsten, men det var ikke nok, så der måtte altså flere reparationer til. Dermed forsvandt Rolex uret til David Heinemeier Hansson længere ud i horisonten.

Chancerne for et Rolex ur forsvandt også for AIM Vasser Sullivan Lexus #12, da de måtte tilbage til garagen, på grund af en skade på fronten. Shane van Gisbergen havde lavet en kørefejl på hans ud-omgang på kolde dæk, og det kostede holdet lang tid i pitten, for at få bilen køreklar igen.

Efter BMW Team RLL #24 havde ført GTLM klassen gennem de seneste timer, lykkedes det Porsche #912 at snuppe føringen af løbet, med godt 9 timer tilbage.

I GTD var vi også tilbage til en Porsche fører, da Pfaff Motorsports #9 havde taget føringen i kategorien tilbage, foran GRT Magnus Lambo #44.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 havde stille og roligt fået opbygget en føring på godt 50 sekunder i DPi klassen, med lidt over 5 timers grønt flag kørsel.

GEAR Racing Powered by Grasser Lamborghini #19
Photo Courtesy of IMSA / Barry Cantrell

I LMP2 havde PR1 Mathiasen Motorsports #52 en føring på godt et halvt minut til DragonSpeed #81. Men sådanne føringer kunne man slet ikke snakke om i GT kategorierne.

Porsche #912 var førende i GTLM, med lidt over et sekund til BMW Team RLL #24, og så Porsche 911 og Corvette Racing #3 indenfor 18 sekunder af føringen.

I GTD bølgede føringen frem og tilbage, alt afhængig af pitstop strategierne, hvor der umiddelbart var 4 biler på den førende omgang – men til gengæld kostede et pitstop cirka en omgang, hvor der var yderligere 6 biler indenfor.

Porsche #911 & #912
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Godt 8 timer før løbets afslutning, var der drama i GTD, da Pfaff Motorsports Porsche #9 måtte tilbage i garagen. Bilen kunne ikke engang køre af sig selv, men måtte skubbes. Mekanikerne havde ikke engang travlt med at skubbe den, så det kunne tyde på et stort problem.

BMW Team RLL #24 tog føringen af GTLM igen, da Jesse Krohn fik udbremset Laurens Vanthoor i Porsche #912 i Sving 3. Og der gik ikke længe inden den sorte BMW bare var en prik i horisonten.

JDC-Miller Motorsports #85 fik en ordentlig straf på en 20 sekunders Stop & Go, da de havde været hele 30 km/t for hurtige i pitten. Kunne næsten tyde på at køreren havde glemt at trykke på knappen, eller den selv slog fra ved en fejl.

Efter 16 timers ræs var Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 i front af DPi, PR1 Mathiasen Motorsports #52 i LMP2, BMW Team RLL #24 i GTLM og Paul Miller Racing Lamborghini #48 i GTD.

8 timer tilbage…

Relaterede nyheder